weekendgerechten

Zelf pizza maken

Pizza zelf maken

Zelf pizza maken is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt het jezelf natuurlijk makkelijk maken en een kant en klare bodem halen in de supermarkt, maar het deeg zelf maken is eigenlijk ook zo gepiept. Bij deze een basisrecept voor een pizzabodem.

Recept zelf pizza maken

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • ca 1 dl water
Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote mengkom of maak een kring van het meel op je aanrecht. Doe het zout, ei en het water in een kuiltje in het midden, roer het een beetje door met een vork tot het vocht is opgenomen en kneed verder met je handen tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is kun je nog wat water toevoegen. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Ideeën voor toppings

Met de toppings kun je natuurlijk eindeloos variëren! Zelf gebruik ik als basis altijd wat tomatenpuree uit een blikje, dat ik verdun met flink wat pesto. Daarna beleg ik de pizza met blokjes mozzarella en bestrooi ik de pizza met geraspte kaas. Enkele van mijn favoriete toppings zijn:
  • Gegrilde paprika met pesto
  • Champignons met knoflook en tijm (eerst eventjes bakken in een koekenpan)
  • Salami, champignons, ui en paprika
  • Rode ui (eerst even bakken in wat olie), blauwe kaas + na het bakken rauwe ham & rucola
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten