weekendgerechten

Zelf pizza maken

Zelf pizza maken

Zelf pizza maken is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt het jezelf natuurlijk makkelijk maken en een kant en klare bodem halen in de supermarkt, maar het deeg zelf maken is eigenlijk ook zo gepiept. Bij deze een basisrecept voor een pizzabodem.

Ideeën voor toppings

Met de toppings kun je natuurlijk eindeloos variëren! Zelf gebruik ik als basis altijd wat tomatenpuree uit een blikje, dat ik verdun met flink wat pesto. Daarna beleg ik de pizza met blokjes mozzarella en bestrooi ik de pizza met geraspte kaas. Enkele van mijn favoriete toppings zijn:

  • Champignons met veel knoflook en tijm (eerst eventjes bakken in een koekenpan)
  • Salami, champignons, ui en paprika
  • Uienringen (eerst zacht bakken in wat olie), blauwe kaas + salami
  • Spinazie & feta op een bodem van ricotta

Zelf pizza maken

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

12

minutes
Calorieën

485

kcal

Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk en zo gepiept! Beleg de pizza met je favoriete toppings, even afbakken en je kunt aan tafel.

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 0,5 tl zout

  • 1 el olijfolie

  • 1 dl water (ongeveer)

Bereiding

  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote mengkom of maak een kring van het meel op je aanrecht.
  • Doe het zout, de olie en het water in een kuiltje in het midden, roer het een beetje door met een vork tot het vocht is opgenomen en kneed verder met je handen tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is kun je nog wat water toevoegen.
  • Laat het deeg een half uurtje afgedekt rusten.
  • Beleg met je favoriete toppings en bak de pizza in ongeveer 12 minuten af op 220 graden.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt het deeg ongebakken invriezen. Maak dus gerust een dubbele portie! Het is handig om het deeg per 1-persoons portie in te vriezen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten