Menu
weekendgerechten / Hoofdgerechten

Zelf pizza maken

Zelf pizza maken

Zelf pizza maken is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt het jezelf natuurlijk makkelijk maken en een kant en klare bodem halen in de supermarkt, maar het deeg zelf maken is eigenlijk ook zo gepiept. Bij deze een basisrecept voor een pizzabodem.

Ingrediënten pizzabodem

Ik weet bijna zeker dat je alle ingrediënten om zelf pizza te maken, wel in je keukenkastje hebt staan. Voor de bodem heb je namelijk alleen zelfrijzend bakmeel, olie, zout en water nodig. Nou, dat heb je vast wel op voorraad toch?

Zelf pizza maken – tomatensaus

De meeste pizza’s worden natuurlijk belegd met een lekkere tomatensaus, voordat je losgaat met toppings. Zelf pizzasaus maken is erg makkelijk. Echt geen tijd voor? Je kunt ook heel simpel een blikje tomatenpuree verdunnen met pesto. Dat is ook een smaakvolle basis voor een homemade pizza.

Ideeën voor toppings

Met de toppings kun je natuurlijk eindeloos variëren! Daarna beleg ik de pizza met mozzarella en bestrooi ik de pizza met geraspte kaas. Enkele van mijn favoriete toppings zijn:

  • Champignons met veel knoflook en tijm (eerst eventjes bakken in een koekenpan)
  • Salami, champignons, ui en paprika
  • Uienringen (eerst zacht bakken in wat olie), blauwe kaas + salami
  • Spinazie & feta op een bodem van ricotta
Zelf pizza maken
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Zelf pizza maken

0 from 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: ItaliaansNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

12

minutes
Calorieën

485

kcal

Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk en zo gepiept! Beleg de pizza met je favoriete toppings, even afbakken en je kunt aan tafel.

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 0,5 tl zout

  • 1 el olijfolie

  • 1 dl water (ongeveer)

Bereiding

  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote mengkom of maak een kring van het meel op je aanrecht.
  • Doe het zout, de olie en het water in een kuiltje in het midden, roer het een beetje door met een vork tot het vocht is opgenomen en kneed verder met je handen tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is kun je nog wat water toevoegen.
  • Laat het deeg een half uurtje afgedekt rusten.
  • Beleg met je favoriete toppings en bak de pizza in ongeveer 12 minuten af op 220 graden.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt het deeg ongebakken invriezen. Maak dus gerust een dubbele portie! Het is handig om het deeg per 1-persoons portie in te vriezen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter