Spinaziestamppot met chorizo: klinkt dat lekker of klinkt dat lekker? Tuurlijk, zo’n lekkere Nederlandse stamppot met boerenkool of zuurkool en worst blijft heerlijk! Maar een beetje variëren is ook wel leuk toch?
Stamppot met spinazie
Met deze stamppot met spinazie gaan we op de Spaanse toer, want de smaakmaker van dit gerecht is chorizo. Deze Spaanse worst zit vol knoflook, kruiden en zout en is daarmee een echte smaakbom. Heerlijk! Over het algemeen is chorizo goed verkrijgbaar, de meeste ruimer gesorteerde supermarkten hebben het wel. En je slager vast ook. Gebruik wel een chorizo aan één stuk, geen plakjes.
Chorizo vervangen
Kun je geen chorizo vinden? Dan kun je het eventueel ook vervangen door salami of cervelaat, deze worstsoorten zijn wat minder heftig van smaak maar ook erg lekker.
Liever vegetarisch?
Als je de spinaziestamppot vegetarisch wilt maken kan dat natuurlijk ook. Je zou er dan een vegetarische rookworst bij kunnen serveren, of blokjes kaas. De stamppot heeft dan misschien wel wat meer smaakmakers nodig om de smaak wat op te krikken. Je zou dan bijvoorbeeld wat knoflook mee kunnen bakken met de spinazie.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties