Spinaziestamppot met chorizo: klinkt dat lekker of klinkt dat lekker? Tuurlijk, zo’n lekkere Nederlandse stamppot met boerenkool of zuurkool en worst blijft heerlijk! Maar een beetje variëren is ook wel leuk toch?
Stamppot met spinazie
Met deze stamppot met spinazie gaan we op de Spaanse toer, want de smaakmaker van dit gerecht is chorizo. Deze Spaanse worst zit vol knoflook, kruiden en zout en is daarmee een echte smaakbom. Heerlijk! Over het algemeen is chorizo goed verkrijgbaar, de meeste ruimer gesorteerde supermarkten hebben het wel. En je slager vast ook. Gebruik wel een chorizo aan één stuk, geen plakjes.
Chorizo vervangen
Kun je geen chorizo vinden? Dan kun je het eventueel ook vervangen door salami of cervelaat, deze worstsoorten zijn wat minder heftig van smaak maar ook erg lekker.
Liever vegetarisch?
Als je de spinaziestamppot vegetarisch wilt maken kan dat natuurlijk ook. Je zou er dan een vegetarische rookworst bij kunnen serveren, of blokjes kaas. Ook een zelfgemaakte kaasschnitzel zou er zeker bij passen.
De stamppot heeft dan misschien wel wat meer smaakmakers nodig om de smaak wat op te krikken. Je zou dan bijvoorbeeld wat knoflook mee kunnen bakken met de spinazie.

Spinaziestamppot met chorizo
Ingrediënten
- 1,2 kg kruimige aardappels
- 250 gr chorizo (of gebruik salami)
- 1 rode paprika
- 200 gr spinazie
- 1 scheut melk (verwarmd)
- paprikapoeder, peper en zout
Zo maak je het
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 15-20 gaar.
- Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en bak deze (zonder extra olie) uit in een koekenpan. Snijd ook de rode paprika in kleine blokjes en bak deze mee totdat ze wat zachter zijn geworden. Roerbak ten laatste de spinazie mee, tot deze is geslonken.
- Stamp de aardappels met de warme melk tot puree en breng op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout.
- Roer het chorizomengsel door de aardappelpuree en serveer de spinaziestamppot meteen.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties