Menu
Hoofdgerechten / vlees

Spinaziestamppot met chorizo

Stamppot met spinazie en chorizo

Spinaziestamppot met chorizo: klinkt dat lekker of klinkt dat lekker? Tuurlijk, zo’n lekkere Nederlandse stamppot met boerenkool of zuurkool en worst blijft heerlijk! Maar een beetje variëren is ook wel leuk toch?

Stamppot met spinazie

Met deze stamppot met spinazie gaan we op de Spaanse toer, want de smaakmaker van dit gerecht is chorizo. Deze Spaanse worst zit vol knoflook, kruiden en zout en is daarmee een echte smaakbom. Heerlijk! Over het algemeen is chorizo goed verkrijgbaar, de meeste ruimer gesorteerde supermarkten hebben het wel. En je slager vast ook. Gebruik wel een chorizo aan één stuk, geen plakjes.

Chorizo vervangen

Kun je geen chorizo vinden? Dan kun je het eventueel ook vervangen door salami of cervelaat, deze worstsoorten zijn wat minder heftig van smaak maar ook erg lekker.

Liever vegetarisch?

Als je de spinaziestamppot vegetarisch wilt maken kan dat natuurlijk ook. Je zou er dan een vegetarische rookworst bij kunnen serveren, of blokjes kaas. Ook een zelfgemaakte kaasschnitzel zou er zeker bij passen.

De stamppot heeft dan misschien wel wat meer smaakmakers nodig om de smaak wat op te krikken. Je zou dan bijvoorbeeld wat knoflook mee kunnen bakken met de spinazie.

Stamppot met spinazie en chorizo

Spinaziestamppot met chorizo

Een eenvoudige stamppot met spinazie, bomvol smaak dankzij blokjes chorizo.
4.34 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappels
  • 250 gr chorizo (of gebruik salami)
  • 1 rode paprika
  • 200 gr spinazie
  • 1 scheut melk (verwarmd)
  • paprikapoeder, peper en zout

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 15-20 gaar.
  • Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en bak deze (zonder extra olie) uit in een koekenpan. Snijd ook de rode paprika in kleine blokjes en bak deze mee totdat ze wat zachter zijn geworden. Roerbak ten laatste de spinazie mee, tot deze is geslonken.
  • Stamp de aardappels met de warme melk tot puree en breng op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout.
  • Roer het chorizomengsel door de aardappelpuree en serveer de spinaziestamppot meteen.

Notities

u003cliu003eSpinazie over? Dit kun je prima verwerken in een u003ca href=u0022https://culi-sandra.nl/omelet-met-spinazie-en-champignons/u0022u003eomeletu003c/au003e, u003ca href=u0022https://culi-sandra.nl/spinaziesalade-met-geitenkaas/u0022u003esaladeu003c/au003e of u003ca href=u0022https://culi-sandra.nl/smoothie-met-spinazie-en-banaan/u0022u003esmoothieu003c/au003e.u003c/liu003e

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 542kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept stamppot spinazie

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept