• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Traybake met zalm en paprika

    Bijgewerkt: jun 2025 · Geplaatst: jun 2020 door Sandra

    Deze traybake met zalm en paprika is een perfect maaltje voor de doordeweekse maaltijd. In minder dan een half uur staat dit gerecht op tafel. Dit koolhydraatarme recept is op zichzelf al lekker, maar met bijvoorbeeld wat gebakken aardappels erbij, heb je een heerlijk vullende maaltijd.

    Naar recept Naar video
    Traybake met zalm en paprika, in de ovenschotel zijn verschillende soorten paprika en rode ui gebruikt. Er liggen twee moten zalm op, waar schijfjes citroen op liggen.

    Wat is een traybake?

    Een traybake is niets meer of minder dan een ovenschaal waar je alle ingrediënten voor je hoofdgerecht in doet. Even in de oven, en je kan aan tafel! Pluspunt: lekker weinig afwas!

    Ideaal, dus inmiddels vind je al meerdere recepten voor traybakes op dit blog. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij deze traybake met garnalen en chorizo, of deze traybake met kip, wortel en aardappels.

    Maar je kwam hier voor het recept voor een traybake met zalm en paprika, dus laten we het daar eens over hebben!

    Lekker veel groenten en goede vetten

    Echt een prima maaltje dit, per persoon krijg je een hele paprika binnen en een halve ui, dus dat draagt al flink bij aan de aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram per dag.

    Ook zalm is heel goed voor je, dankzij de goede vetten die erin zitten. Een prima maaltje om regelmatig op tafel te zetten dus!

    Je kunt er gebakken aardappels (uit de pan of ook uit de oven) bij serveren voor een volledige maaltijd. Of laat ze juist weg als je koolhydraatarm wilt eten.

    Ingrediënten zalm traybake

    Voor dit recept heb je nodig:

    De ingrediënten voor een zalm traybake recept bij elkaar uitgestald.

    Zalm - kies de beste kwaliteit zalm die je je kunt veroorloven. Verse zalm van de visboer is de beste keuze.

    Paprika - gebruik een combinatie van twee kleuren paprika. Een rode en een gele of oranje paprika zijn de beste keuze voor dit recept.

    Rode ui - om extra groenten toe te voegen aan dit recept, én voor extra smaak, want geroosterde rode ui is heerlijk zoetig.

    Knoflook - geeft de groenten extra smaak.

    Citroen - voor een fris accent.

    Pesto & olijfolie - om een simpele maar smaakvolle dressing te maken om het gerecht op smaak te brengen.

    Voor erbij: aardappeltjes zijn erg lekker om een complete maaltijd te maken van deze traybake. Je hebt de oven toch al aanstaan, dus denk aan deze lekkere citroen-aardappeltjes uit de oven als bijgerecht.

    Restjestip: heb je nog een restje groenten liggen dat snel opgemaakt moet worden? Voeg ze gerust toe aan deze traybake met zalm. Plakjes courgette, stronkjes broccoli, wortel, groene asperges, tomaatjes, een stuk prei... Allemaal lekker!

    Traybake voorbereiden en bewaren

    Je kunt dit recept voorbereiden door de paprika en ui alvast voor te snijden. Ook de pestodressing kun je al vooraf klaarmaken. Bewaar de groenten in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast tot gebruik, en doe hetzelfde met de dressing.

    Heb je een restje van de traybake over? Geen probleem, je kunt restjes nog een dag bewaren in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast. Bak de schotel op in de pan of verwarm in de magnetron, lekker als lunch.

    Variatietips: voeg een handvol olijven, kappertjes, of gesneden artisjokharten toe voor een Mediterraanse twist. Serveer het gerecht met gehakte verse kruiden zoals dille en peterselie.

    Veelgestelde vragen

    Kan ik de zalm vervangen door een ander soort vis of vlees?

    Ja, je kunt de zalm vervangen door andere soorten vis zoals kabeljauw, forel, of tilapia. Als je liever vlees gebruikt, werkt kipfilet ook goed in dit recept. Let wel op dat de baktijd kan variëren afhankelijk van het type vlees of vis.

    Hoe kan ik dit gerecht geschikt maken voor mensen met een notenallergie?

    Sommige pesto's bevatten noten, zoals pijnboompitten. Controleer het etiket van de pesto of maak zelf een notenvrije variant door de pijnboompitten te vervangen door bijvoorbeeld zonnebloempitten.

    Kan ik dit recept ook maken zonder oven?

    Ja, je kunt de ingrediënten in een grote koekenpan bereiden. Bak eerst de groenten in een beetje olijfolie totdat ze zacht zijn, en voeg vervolgens de zalm toe. Dek de pan af en laat de zalm langzaam garen.

    Recept

    Traybake met zalm en paprika, in de ovenschotel zijn verschillende soorten paprika en rode ui gebruikt. Er liggen twee moten zalm op, waar schijfjes citroen op liggen.

    Traybake met zalm en paprika

    Heerlijk, zo'n ovengerecht uit één schaal, lekker weinig afwas! Deze ovenschotel met zalm en paprika is lekker met gebakken aardappels en staat binnen een half uur op tafel.
    4 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • ovenschaal
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 2 paprika's (liefst rood en geel)
    • 1 rode ui
    • 1 tl pesto
    • 1 el olijfolie
    • 1 teen knoflook
    • 2 moten zalm
    • 1 citroen
    • 400 gr gebakken aardappeltjes voor erbij
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Snijd de paprika's in repen in en de rode ui in kwarten.
      2 paprika's, 1 rode ui
    • Meng de pesto, olijfolie en knoflook en schep de groenten hiermee om in een ovenschaal.
      1 tl pesto, 1 el olijfolie, 1 teen knoflook
    • Bak de groenten 10 minuten en haal de ovenschaal uit de oven. Voeg de moten zalm en de in kwarten gesneden citroen toe. Breng de zalm op smaak met zout en peper en zet de traybake nog 15 minuten terug in de oven.
      2 moten zalm, 1 citroen
    • Serveer met gebakken aardappeltjes (eventueel ook uit de oven)
      400 gr gebakken aardappeltjes

    Video

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwitten: 27g | Vetten: 16g | Zout: 111mg | Vezels: 9g | Suiker: 10g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Bert

      september 04, 2022 at 5:59 pm

      4 sterren
      Erg lekker, gezond en gemakkelijk!!!

      Beantwoorden
      • Sandra

        september 04, 2022 at 8:59 pm

        Dankjewel voor de positieve reactie Bert!

        Beantwoorden
    4 from 4 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.