• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: sep 2019 door Sandra

    Dit recept voor zalm met pestokorst is heel makkelijk te onthouden, naast de zalm heb je 'de 4 P's' nodig: paneermeel, pesto, pijnboompitten en parmezaan!

    Naar recept
    Gepaneerde zalm met pesto

    Ik maak deze gepaneerde zalm heel vaak klaar maar het recept plaatste ik nog niet eerder, want het is eigenlijk té makkelijk. Maar ook té lekker, vandaar dat ik het toch even met jullie deel!

    Snelle gepaneerde zalm uit de oven

    Extra fijn: dit gerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Even de zalm met pestokorst paneren en een kwartiertje in de oven, en je kunt al aan tafel.

    Serveer er bijvoorbeeld wat gebakken aardappelen bij en wat lekkere groente voor een complete avondmaaltijd, bijvoorbeeld deze peultjes met citroen.

    Als je wat meer tijd hebt, zijn deze Italiaanse groenten uit de oven en deze romige aardappelgratin er ook erg lekker bij.

    Zalm paneren

    Door het paneren krijgt de zalm een krokant korstje dat ook nog eens bomvol smaak zit omdat je het paneermeel mengt met parmezaanse kaas en pijnboompitten.

    En door de zalm eerst te bedekken met een dun laagje pesto voordat je hem gaat paneren, krijgt de zalmmoot nóg meer smaak mee. Echt een 'Italiaanse zalm' dus!

    Een heerlijke variatie op dit recept is deze zalm met kruidenkorst uit de oven, ook een echte aanrader!

    Recept

    Gepaneerde zalm met pesto in een ovenschaal. De stukken zalm zijn rijkelijk bestrooid met pijnboompitten.

    Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan

    Een erg lekker en heel makkelijk recept voor zalm uit de oven. Deze zalm heeft een heerlijke topping van pesto, parmezaan en pijnboompitten. Zalig en zo klaar!
    4.39 van 13 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • ovenschaal

    Ingrediënten

    • 4 moten zalm
    • 4 el pesto
    • 4 el paneermeel
    • 4 el geraspte kaas (parmezaan)
    • 4 el pijnboompitten
    • Optioneel: kneepje citroensap
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de moten zalm in een licht ingevette ovenschaal.
    • Besmeer de zalm met een laagje pesto (tip: als je grote moten zalm hebt, zijn de hoeveelheden in het recept misschien net ietsje te weinig. Voeg dan gerust wat meer toe, de hoeveelheden luisteren niet al te nauw)
    • Meng het paneermeel met de kaas en de pijnboompitten en verdeel dit over de zalm.
    • Bak de moten in ongeveer 12-15 minuten gaar. Je kunt eventueel nog wat citroensap over de zalm druppelen voor wat extra frisheid.

    Notities

    Als je de oven toch aanzet: deze gepaneerde zalm is erg lekker met citroen-aardappeltjes uit de oven.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 349kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 27g | Vetten: 22g | Zout: 425mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More 20 minuten recepten

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.
      Tortilla's met zalm
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Tomaten courgette saus met pasta, rauwe ham en basilicum in een kom.
      Snel koken kun je leren! 7 handige tips

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Jacqueline Huigen

      augustus 18, 2024 at 7:48 pm

      Wij vinden pesto te overheersend bij de verse zalm. Het was wél goed gelukt. Wel leuk om een keer te proberen.

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 18, 2024 at 7:51 pm

        Dat kan natuurlijk! Het verschilt ook welke pesto je gebruikt en hoeveel, dat is natuurlijk een kwestie van smaak. In ieder geval bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
    2. Sabine

      mei 09, 2023 at 3:52 pm

      4 sterren
      net verse pesto gemaakt van zevenblad met walnoten ( beiden uit eigen tuin) en pittige streekkaas. Ga het nu op de zalm proberen. kijk ernaar uit.

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 10, 2023 at 7:27 pm

        Wauw, dat klinkt als een geweldige combinatie Sabine, geniet ervan!

        Beantwoorden
    3. Claudia

      september 07, 2022 at 12:39 pm

      5 sterren
      Heerlijk, ik heb hem gister gemaakt met limoenpesto. Gesmuld, wortel peultjes erbij gegeten en verse aardappelpurree.

      Beantwoorden
      • Sandra

        september 07, 2022 at 2:15 pm

        Dat klinkt als een waanzinnig lekker maaltje Claudia, super bedankt dat je het recept hebt beoordeeld, daar ben ik altijd erg blij mee!

        Beantwoorden
        • Claudia

          oktober 21, 2022 at 6:13 pm

          5 sterren
          Zondag maak ik het weer is hier favoriet. Met aardappelkroketjes en geroerbakte aspergebroccoli met toscaanse kruiden

          Beantwoorden
          • Sandra

            oktober 22, 2022 at 7:54 pm

            Ohhh wat een heerlijke bijgerechten, goede combinatie zeg! Fijn dat een favoriet is geworden, hier in huis ook!

            Beantwoorden
    4. Leo van Dijk

      mei 30, 2021 at 9:26 am

      5 sterren
      Ik dacht dat zalm met heel veel groente en zelfgemaakte teriyaki saus de lekkerste ovenschotel was, maar dat is niet waar: er is er nog één! Verrukelijk!

      Gr leo

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 05, 2021 at 12:48 pm

        Hahaha wat een enorm compliment! Ik moet zeggen dat dit recept hier ook heel regelmatig op tafel komt, hij valt hier ook goed in de smaak :-)

        Beantwoorden
    5. Ben

      mei 30, 2021 at 8:01 am

      4 sterren
      Heerlijk en gemakkelijk recept! Wel wat minder pijnboompitten gebruikt, maar dat is persoonlijk.

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 05, 2021 at 12:49 pm

        Wat fijn om te horen Ben, en zeker, een recept blijft een handleiding. Altijd lekker zelf je eigen twist aan geven :-)

        Groetjes, Sandra

        Beantwoorden
    4.39 from 13 votes (8 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.