Deze bloemkoolsoep met blauwe kaas is een echt smaakbommetje! Ik heb het al eerder gezegd: is er een groente waar je géén soep van kunt maken? Het zullen er niet veel zijn.

Het aantal soep recepten op dit blog begint dan ook langzamerhand de spuigaten uit te lopen. Maar, van soep recepten heb je eigenlijk nooit genoeg, want het is zo'n veelzijdig gerecht.
Soep van bloemkool
Neem deze bloemkoolsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld. Heerlijk als lunch (zo neem ik een restje soep vaak mee naar mijn werk), als voorgerecht, of als hoofdgerecht met een lekker brood met kruidenboter erbij bijvoorbeeld. Of maak dit over de top kaas-stokbrood met pesto. Dan heb je helemaal een zalig avondmaal.
Lekker Hollands
Deze keer koos ik lekker Hollands voor een bloemkoolsoep. Ik ging voor een topping van pittige blauwe kaas. Lekker joh! Ik had nog niet eerder bloemkoolsoep gegeten maar het is echt heel erg lekker. Romig en 'zalvig', net zoals bijvoorbeeld deze aardperensoep. Echt zalig, dit recept ga ik vaker maken.
Recept
Bloemkoolsoep met blauwe kaas
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 400 gr bloemkool
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 300 ml groentebouillon
- 50 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld Roquefort, zie tip)
Zo maak je het
- Snijd de ui en de bleekselderij fijn en fruit deze aan in wat olie.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje en het water toe en kook alles 10 minuten.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Giet de bloemkoolsoep in kommen en verkruimel de kaas erover.
Laat een reactie achter