• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Bloemkoolsoep met blauwe kaas

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: jan 2021 door Sandra

    Deze bloemkoolsoep met blauwe kaas is een echt smaakbommetje! Ik heb het al eerder gezegd: is er een groente waar je géén soep van kunt maken? Het zullen er niet veel zijn.

    Naar recept
    Bloemkoolsoep met blauwe kaas en soepstengels, op een roze doek.

    Het aantal soep recepten op dit blog begint dan ook langzamerhand de spuigaten uit te lopen. Maar, van soep recepten heb je eigenlijk nooit genoeg, want het is zo'n veelzijdig gerecht.

    Soep van bloemkool

    Neem deze bloemkoolsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld. Heerlijk als lunch (zo neem ik een restje soep vaak mee naar mijn werk), als voorgerecht, of als hoofdgerecht met een lekker brood met kruidenboter erbij bijvoorbeeld. Of maak dit over de top kaas-stokbrood met pesto. Dan heb je helemaal een zalig avondmaal.

    Lekker Hollands

    Deze keer koos ik lekker Hollands voor een bloemkoolsoep. Ik ging voor een topping van pittige blauwe kaas. Lekker joh! Ik had nog niet eerder bloemkoolsoep gegeten maar het is echt heel erg lekker. Romig en 'zalvig', net zoals bijvoorbeeld deze aardperensoep. Echt zalig, dit recept ga ik vaker maken.

    Recept

    Bloemkoolsoep met blauwe kaas en soepstengels, op een roze doek.

    Bloemkoolsoep met blauwe kaas

    Een heerlijk romige soep, zalig als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. De bloemkoolsoep maak je helemaal af met een topping van pittige blauwe kaas.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 2 kommen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • soeppan
    • staafmixer

    Ingrediënten

    • 400 gr bloemkool
    • 1 ui
    • 1 stengel bleekselderij
    • 300 ml groentebouillon
    • 50 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld Roquefort, zie tip)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de ui en de bleekselderij fijn en fruit deze aan in wat olie.
    • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje en het water toe en kook alles 10 minuten.
    • Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
    • Giet de bloemkoolsoep in kommen en verkruimel de kaas erover.

    Notities

    Houd je niet van blauwe kaas? Je kunt het ook vervangen door gewone geraspte kaas. Wat fijngehakte noten als topping is ook lekker, dan heb je vegan bloemkoolsoep.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 161kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 10g | Vetten: 8g | Zout: 699mg | Vezels: 5g | Suiker: 7g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More soep

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!
    • Brandnetelsoep recept met citroen en feta, in een ouderwets diep bord dat op een groene doek staat.
      Brandnetelsoep maken
    • Zelf groentesoep maken met sjalot, prei, jeneverbessen, selderij en laurier.
      Zelf groentesoep maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.