quiches vegetarisch

Courgettequiche met geitenkaas en ricotta

Courgettequiche

Deze courgettequiche bedacht ik toen ik weer eens een courgette mee kreeg uit de groententuin van mijn ouders. De courgettes groeien daar altijd enorm goed dus elk jaar komen er wel weer een paar nieuwe recepten met courgette op mijn blog te staan! Ik probeer namelijk graag nieuwe dingen uit en dat is met deze veelzijdige groente helemaal niet moeilijk. Deze keer maakte ik dus een heerlijke courgettequiche met geitenkaas. 

Quiche met courgette

Quiches maak ik graag en regelmatig, inmiddels staan er dus al een flink aantal quiche recepten online. Soms verwerk ik vlees in mijn quiches, maar ik maak ze ook regelmatig vegetarisch. Of nou ja, vegetarisch… Kaas is ook weer niet altijd vegetarisch. Goed, waar het om gaat: dit is een heerlijk recept voor een dag zonder vlees! Van de courgette maak je mooie dunne sliertjes (je kunt hiervoor een officiële spiraalsnijder gebruiken maar zelf doe ik dit met een goedkope juliennesnijder, werkt prima!), en verder gaan er allemaal lekkere smaakmakers in deze courgettequiche. Knoflook, ui, tijm… En niet minder dan drie soorten kaas! Ik koos voor geitenkaas, ricotta en feta maar je kunt ook andere kazen gebruiken. Brie en ook ‘gewone’ kaas zijn ook prima. Maak hem dus lekker naar je eigen smaak!

Recept courgettequiche met geitenkaas

Voor 2 personen als hoofdgerecht of voor 4 personen als lunch

 • 5 vellen deeg voor hartige taart – of gebruik mijn recept voor hartige taart deeg
 • 1 teen knoflook
 • 1 ui
 • 1 courgette
 • 100 gr geitenkaas
 • 75 gr ricotta
 • 75 gr feta
 • 75 gr crème fraîche
 • 2 eieren
 • 1 flinke tl gedroogde oregano
 • scheutje slagroom

Zo maak je de courgette quiche

 • Verwarm de oven op 180 graden.
 • Vet een taartvorm met een diameter van 20 centimeter in en bekleed met de ontdooide vellen deeg. Prik in met een vork en zet in de koelkast tot gebruik.
 • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olie of boter. Laat afkoelen en vul de taartbodem ermee.
 • Snijd de courgette in sliertjes met behulp van een juliennesnijder of spiraalsnijder en verdeel deze over de taart. Je kunt de schil gewoon meesnijden, dat geeft direct ook wat meer kleur aan de courgettequiche.
 • Verdeel de kazen over de quiche.
 • Klop de crème fraîche los met de eieren, room en oregano en breng op smaak met peper en zout. Giet dit mengsel over de quiche.
 • Bak de courgettequiche in 30 minuten gaar en goudbruin.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten