• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Doperwten gnocchi met pesto, citroen en tomaat

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: jun 2022 door Sandra

    Ook dol op gnocchi? Maak dan eens deze doperwten gnocchi! Wij eten deze aardappelkussentjes best regelmatig, ook onze dreumes is er gek op.

    Naar recept
    groene gnocchi met doperwten

    Vaak eten we de kant en klare versie moet ik eerlijk bekennen, maar zelf gnocchi maken is ook heel leuk om te doen, en niet zo moeilijk als je wellicht denkt.

    Doperwten gnocchi

    Deze prachtig groene gnocchi met doperwten is superleuk om te maken. Wat een kleur hè! Voor erbij maak je een simpele saus op basis van pesto, citroen en een beetje room. Met wat verse tomaatjes, basilicum, parmezaanflakes en pijnboompitten maak je er helemaal een kleurrijk feestje van.

    Meer gnocchi inspiratie

    Gnocchi van zoete aardappel

    Fan van deze aardappelkussentjes? Zowel kant en klaar als zelfgemaakt? Dan zul je vast ook blij worden van deze zoete aardappel gnocchi met chorizo, of deze gnocchi ovenschotel.

    Tips

    • Gnocchi wordt het lekkerste als je het deeg niet te lang kneedt, anders kan het taai worden. Niet te lang blijven kneden dus.
    • Gebruik een redelijk vastkokende aardappel voor dit recept.
    • De kussentjes houden beter hun vorm als je het deeg na het snijden weer even laat opstijven in de koelkast.
    • Deze doperwtengnocchi is ook heel lekker met een tomatensaus, in plaats van de pesto-roomsaus uit het recept.
    • Je kunt ook een dubbele portie maken en de kussentjes ongekookt invriezen (vries ze eerst in op een bord, doe ze niet direct in een bakje want dan gaan ze aan elkaar kleven). Je hoeft de doperwtengnocchi niet te ontdooien, je kunt ze direct in het kokende water doen.

    Recept

    Doperwten gnocchi - de knalgroene gnocchi ligt op een bord met gehalveerde snoeptomaatjes in verschillende kleuren, flinters parmezaanse kaas en pijnboompitten.

    Doperwten gnocchi met pesto, citroen en tomaat

    Een heerlijk vegetarisch recept: zelfgemaakte gnocchi met doperwten, pestosaus en heerlijke toppings.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 40 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • keukenmachine
    • koksmes

    Ingrediënten

    Voor de doperwten-gnocchi

    • 250 gr doperwten
    • 1 teen knoflook
    • 75 gr parmezaan
    • 1,5 eidooier
    • 10 takjes basilicum
    • 1 citroen (rasp)
    • zout
    • 100 gr bloem

    Voor de pestosaus

    • 1 el pesto
    • 2 el olijfolie
    • 2 el room
    • 1 citroen (rasp + sap)

    Toppings

    • kerstomaatjes
    • parmezaan
    • pijnboompitten
    • basilicumblaadjes
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Blancheer de doperwten kort in kokend water met wat zout, een minuutje ongeveer. Giet af en laat afkoelen.
    • Doe de doperwten met de grof gehakte knoflook, parmezaan, eidooier, basilicum, citroenrasp en zout in een keukenmachine en maal het mengsel zo fijn mogelijk.
    • Kneed de bloem met de hand door het doperwtenmengsel. Probeer niet te lang te kneden.
    • Vorm nu 4 rollen van het deeg, met ongeveer een centimeter in doorsnede, en snijd er kleine stukjes van.
    • Leg de gesneden gnocchi op een met bloem bestoven bord en laat ze nu bij voorkeur minimaal een kwartier rusten in de koelkast.
    • Maak ondertussen de pestosaus door de ingrediënten voor de saus door elkaar te roeren, en breng een ruime pan water aan de kook met wat zout.
    • Kook de gnocchi in porties, niet teveel te gelijk. De doperwtengnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. Roer er direct de pestosaus door zodat ze niet aan elkaar gaan kleven, en serveer met tomaatjes, parmezaan, pijnboompitten en verse basilicum naar smaak.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 677kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 28g | Vetten: 36g | Zout: 689mg | Vezels: 9g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.