smoothies & sapjes

Smoothie met mango, kokos en banaan

Smoothie met mango, kokos en banaan

Zo, de feestdagen zijn weer voorbij en natúúrlijk heb ik weer veel te veel gegeten de afgelopen dagen. Jij vast ook? Zo na de feestdagen heb ik dan altijd weer zin om even ‘normaal’ te eten. Gewoon gezond en even geen overdadige gerechten. Omdat het eten van groente en fruit er tijdens deze dagen ook vaak wat bij inschiet, is het helemaal geen slecht idee om een keer te ontbijten met een smoothie (of neem ‘m lekker tussendoor). Een makkelijke manier om even wat extra vitamines binnen te krijgen. En met deze smoothie is dat helemaal geen straf…

Ik maakte namelijk een lekker tropische smoothie met mango en banaan, met een extra zonnige touch door de kokos! De kokosmelk maakt deze smoothie lekker zoet en door de geraspte kokos als topping is het helemaal een tropisch feestje! Hier word je ook op een druilerige winterdag echt heel blij van!

Recept smoothie met mango en banaan

(voor 2 personen)

 • 1 mango
 • 1 banaan
 • 7500 ml melk – ik gebruikte de Coconut Dream kokosmelk van RiceDream
 • 2 el geraspte kokos

Snijd de mango en banaan in stukken en doe deze in een mengkom.

Voeg de melk toe en pureer met een staafmixer tot een gladde smoothie. Giet de smoothie in twee grote glazen of Mason Jars.

Schep een eetlepel geraspte kokos in ieder glas en serveer de smoothie met mango en banaan meteen.

Bekijk hier al mijn smoothie recepten

Voor dit artikel heb ik een product opgestuurd gekregen van RiceDream. Voor meer informatie kun je terecht bij mijn disclaimer.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Demi | StudioKOOK

  Ik ontbijt elke dag met een smoothie. Wat een heerlijke combi van ingrediënten is dit!

  7 januari 2017 at 20:54
 • Reply Daniëlle

  Ik vond deze melk echt verrassend lekker. Ik maakte er ook een smoothie mee, jouw smoothie klinkt ook erg lekker!

  6 januari 2017 at 16:14
 • Reactie achterlaten