Dit recept voor zalm met pestokorst is heel makkelijk te onthouden, naast de zalm heb je 'de 4 P's' nodig: paneermeel, pesto, pijnboompitten en parmezaan!

Ik maak deze gepaneerde zalm heel vaak klaar maar het recept plaatste ik nog niet eerder, want het is eigenlijk té makkelijk. Maar ook té lekker, vandaar dat ik het toch even met jullie deel!
Snelle gepaneerde zalm uit de oven
Extra fijn: dit gerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Even de zalm met pestokorst paneren en een kwartiertje in de oven, en je kunt al aan tafel.
Serveer er bijvoorbeeld wat gebakken aardappelen bij en wat lekkere groente voor een complete avondmaaltijd, bijvoorbeeld deze peultjes met citroen.
Als je wat meer tijd hebt, zijn deze Italiaanse groenten uit de oven en deze romige aardappelgratin er ook erg lekker bij.
Zalm paneren
Door het paneren krijgt de zalm een krokant korstje dat ook nog eens bomvol smaak zit omdat je het paneermeel mengt met parmezaanse kaas en pijnboompitten.
En door de zalm eerst te bedekken met een dun laagje pesto voordat je hem gaat paneren, krijgt de zalmmoot nóg meer smaak mee. Echt een 'Italiaanse zalm' dus!
Een heerlijke variatie op dit recept is deze zalm met kruidenkorst uit de oven, ook een echte aanrader!
Recept

Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 4 moten zalm
- 4 el pesto
- 4 el paneermeel
- 4 el geraspte kaas (parmezaan)
- 4 el pijnboompitten
- Optioneel: kneepje citroensap
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de moten zalm in een licht ingevette ovenschaal.
- Besmeer de zalm met een laagje pesto (tip: als je grote moten zalm hebt, zijn de hoeveelheden in het recept misschien net ietsje te weinig. Voeg dan gerust wat meer toe, de hoeveelheden luisteren niet al te nauw)
- Meng het paneermeel met de kaas en de pijnboompitten en verdeel dit over de zalm.
- Bak de moten in ongeveer 12-15 minuten gaar. Je kunt eventueel nog wat citroensap over de zalm druppelen voor wat extra frisheid.






Jacqueline Huigen
Wij vinden pesto te overheersend bij de verse zalm. Het was wél goed gelukt. Wel leuk om een keer te proberen.
Sandra
Dat kan natuurlijk! Het verschilt ook welke pesto je gebruikt en hoeveel, dat is natuurlijk een kwestie van smaak. In ieder geval bedankt voor je reactie!
Sabine
net verse pesto gemaakt van zevenblad met walnoten ( beiden uit eigen tuin) en pittige streekkaas. Ga het nu op de zalm proberen. kijk ernaar uit.
Sandra
Wauw, dat klinkt als een geweldige combinatie Sabine, geniet ervan!
Claudia
Heerlijk, ik heb hem gister gemaakt met limoenpesto. Gesmuld, wortel peultjes erbij gegeten en verse aardappelpurree.
Sandra
Dat klinkt als een waanzinnig lekker maaltje Claudia, super bedankt dat je het recept hebt beoordeeld, daar ben ik altijd erg blij mee!
Claudia
Zondag maak ik het weer is hier favoriet. Met aardappelkroketjes en geroerbakte aspergebroccoli met toscaanse kruiden
Sandra
Ohhh wat een heerlijke bijgerechten, goede combinatie zeg! Fijn dat een favoriet is geworden, hier in huis ook!
Leo van Dijk
Ik dacht dat zalm met heel veel groente en zelfgemaakte teriyaki saus de lekkerste ovenschotel was, maar dat is niet waar: er is er nog één! Verrukelijk!
Gr leo
Sandra
Hahaha wat een enorm compliment! Ik moet zeggen dat dit recept hier ook heel regelmatig op tafel komt, hij valt hier ook goed in de smaak :-)
Ben
Heerlijk en gemakkelijk recept! Wel wat minder pijnboompitten gebruikt, maar dat is persoonlijk.
Sandra
Wat fijn om te horen Ben, en zeker, een recept blijft een handleiding. Altijd lekker zelf je eigen twist aan geven :-)
Groetjes, Sandra