Kersenclafoutis zelf maken stond al een hele tijd op mijn lijstje. Dit dessert vind ik namelijk echt heerlijk. Clafoutis is zoet, maar door de kersen niet té zoet, en echt zo’n mooi verfijnd, Frans dessert. Aangezien ik dit jaar een luxeprobleem heb – mijn kersenboom geeft een flinke oogst kersen – ben ik flink aan de slag met het uitproberen van recepten met kersen. Ik maakte er jam mee, kersenijs… En toen waren ze nog steeds niet op! Tijd om een klein bergje kersen te verwerken in zo’n heerlijke clafoutis met vanille!
Clafoutis met kersen
Kersenclafoutis is perfect om te serveren als nagerecht. Dit mooie, luchtige toetje vult namelijk niet enorm dus je kunt er altijd nog wel een gaatje voor vinden! Je kunt clafoutis trouwens ook koud eten, maar warm vind ik hem persoonlijk lekkerder. Enne, als je hem nóg lekkerder wilt maken serveer je er een bol vanille-ijs bij. Als je dat doet, zou ik de kersenclafoutis zeker warm serveren, want dat geeft een mooi contrast met het koude vanille-ijs.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
2 Reacties
Eef
5 augustus 2017 at 09:36Wat een plaatje! Dit ziet er waanzinnig lekker uit :)
Sandra
6 augustus 2017 at 13:46Thanks Eef! Hij smaakt ook echt heerlijk, heb inmiddels ook al een variant gemaakt met pruimen, die komt later online :-)