Kersenclafoutis zelf maken stond al een hele tijd op mijn lijstje. Dit dessert vind ik namelijk echt heerlijk. Clafoutis is zoet, maar door de kersen niet té zoet, en echt zo’n mooi verfijnd, Frans dessert.
Kersenboom
Aangezien ik dit jaar een luxeprobleem heb – mijn kersenboom geeft een flinke oogst kersen – ben ik flink aan de slag met het uitproberen van recepten met kersen. Ik maakte er jam mee, kersenijs… En toen waren ze nog steeds niet op! Tijd om een klein bergje kersen te verwerken in zo’n heerlijke clafoutis met vanille!
Wat is een clafoutis?
Clafoutis lijkt wel een beetje op een soort dikke, luchtige pannenkoek, je bakt hem in de oven. Het beslag is heel eenvoudig te maken, met ingrediënten die vast al in je keukenkastjes staan.
Clafoutis met kersen
Kersenclafoutis is perfect om te serveren als nagerecht. Dit mooie, luchtige toetje vult namelijk niet enorm dus je kunt er altijd nog wel een gaatje voor vinden!
Je kunt clafoutis trouwens ook koud eten, maar warm vind ik hem persoonlijk lekkerder. Enne, als je hem nóg lekkerder wilt maken serveer je er een bol vanille-ijs bij. Als je dat doet, zou ik de kersenclafoutis zeker warm serveren, want dat geeft een mooi contrast met het koude vanille-ijs. Oh, of serveer er juist deze warme vanillesaus bij. Oók heerlijk!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Eef
5 augustus 2017 at 09:36Wat een plaatje! Dit ziet er waanzinnig lekker uit :)
Sandra
6 augustus 2017 at 13:46Thanks Eef! Hij smaakt ook echt heerlijk, heb inmiddels ook al een variant gemaakt met pruimen, die komt later online :-)