tips & trucs

Koken met restjes

Wentelteefjes mete kaneel appeltjes

Met zijn allen gooien we veel te veel eten weg. Wist je dat er wereldwijd 1,3 miljard ton goed eten per jaar wordt weggegooid (bron: Instock.nl). 15% daarvan wordt weggegooid door huishoudens, en daar kun je dus zelf verandering in proberen te brengen. Dat is minder moeilijk dan het lijkt, want met bijna alle restjes kun je nog wel iets lekkers maken. Daarom een serie blogs over dit onderwerp. Ik schreef al eerder over koken met restjes zuivel, koken met restjes fruit en koken met restjes groenten. Vandaag ga ik in op wat algemene tips over koken met restjes.

Restje Ei

Meringue schuimpjes met lemoncurd

Eiwitten over

Heb je voor een recept alleen de eigelen nodig en heb je de eiwitten over? Dat is helemaal geen straf, want eiwit is de basis voor meringueschuim. Even opkloppen met wat suiker, de oven in en en je hebt heerlijke meringue schuimpjes.

Je kunt eiwitten overigens ook prima invriezen voor later gebruik.

Eierdooiers over

Zelf vanillevla maken

Ook met eigelen kun je allerlei lekkere dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte vanillevla. Ook kun je er sabayon van maken, of ijs.

Je kunt de overgebleven eierdooiers trouwens prima invriezen voor later gebruik.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten