Menu
ontbijt

Muffins met zoete aardappel

Ontbijtmuffins met zoete aardappel

Muffins met zoete aardappel? Probeer het eens! Ontbijtmuffins blijven hier in huis favoriet: je bakt in 1x een batch van 12 stuks, en daarvan kan meteen het grootste deel de vriezer in. Heb je de volgende ochtend zin in een lekker ontbijtje? Dan ontdooi je ze de avond ervoor en kun je ze de volgende ochtend eten.

Snel ontbijtje of meeneem-ontbijt

Het fijne van deze muffins met zoete aardappel is dat ze heel handig zijn om mee te nemen. Misschien ontbijt je vaak op kantoor, of onderweg? Dan zijn ze echt ideaal. Even een doosje erom en je neemt ze zo mee. Je kunt ze de avond van tevoren al uit de vriezer halen en ingepakt in je tas stoppen. Handig toch?

Groenten bij het ontbijt

Zoete aardappel muffins

Op deze manier wordt groenten bij het ontbijt eten wel erg makkelijk! Nou gaan er geen enorme hoeveelheden zoete aardappel in deze muffins hoor. 300 gram in totaal, dus dat komt neer op 25 gram groenten per muffin. Maar ach, alle beetjes helpen toch ;-)

Meer ontbijtmuffin-inspiratie

Er staan inmiddels al een paar recepten voor ontbijtmuffins online staan. Bekijk deze met banaan en deze met frambozen maar eens. Of wat dacht je van deze frisse yoghurtmuffins? Maar het is nu herfst, tijd voor een nieuwe variant: ontbijtmuffins met zoete aardappel.

Ontbijtmuffins met zoete aardappel

5 from 1 stem
Gang: OntbijtKeuken: TussendoortjeNiveau: Eenvoudig
Voor

12

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

238

kcal

Deze muffins met zoete aardappels zijn erg lekker als ontbijt. Handig als meeneemontbijt maar ook om thuis van te genieten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 300 gr 300 volkorenmeel

  • 3 tl 3 bakpoeder

  • 100 gr 100 suiker

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 1 ei

  • 300 ml 300 (amandel) melk, ongezoet

  • 100 ml 100 zonnebloemolie

  • 300 gr 300 zoete aardappel

  • 2 tl 2 kaneel

Bereiding

  • Als de zoete aardappel nog niet zacht is, maak deze dan eerst zacht. Dit kun je het makkelijkste doen door de zoete aardappel rondom in te prikken met een vork en een minuut of vijf in de magnetron te doen op de hoogste stand. Keer ze halverwege een keer om. Knijp er zachtjes in (pas op, heet! Dus doe dit met een doek ertussen) en als ze nog niet zacht genoeg zijn, doe je ze er nog enkele minuutjes in. Laat staan tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het volkorenmeel met het bakpoeder, suiker en het zout in een kom en meng dit door elkaar.
  • Klop het ei los met de melk en de olie en voeg dit toe aan het meel. Meng alles door elkaar met een spatel.
  • Schep de zoete aardappel uit de schil, prak de zoete aardappel zo fijn mogelijk en spatel dit samen met de kaneel door het beslag.
  • Vul 12 muffinvormpjes tot de rand met het beslag en bak de ontbijtmuffins met zoete aardappel in 25 tot 30 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Je kunt de ontbijtmuffins heel goed invriezen. De avond ervoor ontdooien en je hebt een heerlijk ontbijt.
Recept ontbijtmuffins zoete aardappel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter