Broccoli en bloemkool, vroeger moest ik er niet zoveel van hebben, maar tegenwoordig komen deze groentes hier heel vaak op tafel.

Soms gewoon gekookt (maar niet te lang, het moet nog wel een beetje bite hebben!), soms gegrild, in een quiche, in pastasaus...
Kortom, super veelzijdig deze groentes. Ook in deze ovenschotel met broccoli en bloemkool zijn ze heerlijk.
Gegratineerde groenten
Het laagje kaas bovenop de broccoli en bloemkool maakt deze ovenschotel superlekker, maar ook de groentes zelf krijgen al lekker veel smaak mee.
Door wat kerriepoeder en een snufje chilipoeder toe te voegen, krijgen de groentes een heerlijke kruidige smaak en een beetje pit.
Tips voor bij de ovenschotel met broccoli en bloemkool
Je kunt er wat aardappels (gebakken of gekookt, net wat je lekker vindt) en een stukje vleesvervanger, vlees of vis bij serveren voor een complete maaltijd.
Je zou deze broccoli ovenschotel bijvoorbeeld kunnen serveren als bijgerecht bij gehaktbrood, of bij deze ouderwetse gehaktballen. Of in combinatie met deze heerlijke zalm uit de oven.
Restje over?
Een restje van deze ovenschotel met broccoli kun je het beste goed verpakken in een luchtdichte doos en bewaren in de koelkast. Dan blijft het nog wel een dag of twee goed.
Je kunt de groenten het beste weer even opwarmen in de oven voordat je het restje opeet.
Ik denk zelfs dat het goed mogelijk is om het even op te bakken in de pan, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
Recept

Ovenschotel met broccoli en bloemkool
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 400 gr broccoli (in roosjes)
- 400 gr bloemkool (in roosjes)
- 2 tl kerriepoeder
- 0,5 tl chilipoeder
- peper en zout naar smaak
- 75 gr geraspte kaas
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes en breng ze aan de kook in een laagje water met wat zout (de groentes hoeven niet onder te staan). Laat de bloemkool 8 minuten koken en voeg de broccoli in de laatste 4 minuten toe.
- Giet de groenten af en laat goed uitlekken. Doe de groenten nu in een ovenschaal.
- Voeg de kerrie, chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en roer deze goed door de groenten heen.
- Verdeel de geraspte kaas over de groenten en bak de ovenschotel met broccoli en bloemkool 15 minuten, zodat de kaas een mooi korstje vormt.






marjet
nou hij staat in de oven hoor, aardappeltjes erbij ... niet te versmaden denk ik
half uurtje later.....
errug lekker dit!!!
vaker maken????
Sandra
Ahhh, superleuk Marjet! Fijn dat het zo goed heeft gesmaakt!
Marca
Ik heb er een traybake van gemaakt met krieltjes en gehakballetjes.
daar wat romige kaassaus overheen gegoten en toen de geraspte kaas erover gestrooid.
Sandra
Wat slim, dan heb je meteen een complete maaltijd. Dit klinkt echt waanzinnig lekker!
Susanne cornet
Erg lekker en gemakkelijk van te voren klaar te maken, ik heb er kleine gehaktballetjes, door gedaan. (van te voren gebakken) was een lekkere combinatie!
Sandra
Oh wat een goed idee Susanne, leuke variatie!
Hillechien Knoppert
Heerlijk!
Sandra
Wat leuk dat je deze ovenschotel met broccoli hebt gemaakt Hillechien, en superfijn dat je de moeite hebt genomen het recept te beoordelen. Ben ik erg blij mee!