Deze pasta met blauwe kaas, champignons en walnoten staat in een handomdraai op tafel. Het is een simpel maar lekker vegetarisch pasta recept, dat ook nog eens snel op tafel staat.
Pasta met blauwe kaas
Als je een liefhebber bent van blauwader-kaas, dan is dit pasta recept er eentje om te bewaren! Zelf ben ik de enige blauwe-kaas liefhebber hier in huis, dus ik maakte dit recept toen ik een keertje alleen at. Op dat soort dagen vind ik het altijd leuk om te experimenteren met ingrediƫnten die manlief niet lekker vindt. Blauwe kaas dus, of geitenkaas.
Welke blauwe kaas voor blauwe kaassaus?
Ik adviseer om voor deze pasta met blauwe kaas een pittig blauwader-kaasje te nemen. Daar krijgt de saus veel smaak van. Liever een Roquefort dan een Gorgonzola dolce dus. Maar kies natuurlijk vooral een kaasje dat je zelf erg lekker vindt.
Vegetarische pasta
Deze pasta met blauwe kaas en champignons is vegetarisch, dus perfect voor een dagje zonder vlees of vis. Inmiddels staan er al heel wat vegetarische pasta recepten op mijn blog. Als je graag minder vlees wilt eten, vind je deze recepten misschien ook wel wat:

Pasta met blauwe kaas en champignons
Ingrediƫnten
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 200 gr kastanjechampignons
- 2 tl verse tijm
- 75 gr pittige blauwe kaas
- 100 ml kookroom
- maizena
- 250 gr ravioli (ik gebruikte die met een vulling van pompoen en salie)
- 1 handje walnoten
- peper en zout
Zo maak je het
- Snijd de knoflook, de ui en de champignons fijn en fruit deze aan in wat olijfolie, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met de tijm, peper en zout.
- Voeg de kookroom toe en verbrokkel de blauwe kaas in de saus, en laat dit ongeveer vijf minuten pruttelen tot de saus begint in te dikken. Indien nodig kun je een papje van een halve theelepel maizena met een beetje water toevoegen, om de saus wat meer te binden. Breng de saus op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig, maar proef vooral zelf!)
- Kook in de tussentijd de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, en hak de walnoten fijn.
- Verdeel de ravioli over de borden, verdeel de blauwe kaassaus erover en garneer met de fijngehakte walnoten.

Nog geen reacties