Menu
Hoofdgerechten / pasta

Pasta met blauwe kaas en champignons

Pasta met blauwe kaassaus

Deze pasta met blauwe kaas, champignons en walnoten staat in een handomdraai op tafel. Het is een simpel maar lekker vegetarisch pasta recept, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Pasta met blauwe kaas

Als je een liefhebber bent van blauwader-kaas, dan is dit pasta recept er eentje om te bewaren! Zelf ben ik de enige blauwe-kaas liefhebber hier in huis, dus ik maakte dit recept toen ik een keertje alleen at. Op dat soort dagen vind ik het altijd leuk om te experimenteren met ingrediënten die manlief niet lekker vindt. Blauwe kaas dus, of geitenkaas.

Welke blauwe kaas voor blauwe kaassaus?

Ik adviseer om voor deze pasta met blauwe kaas een pittig blauwader-kaasje te nemen. Daar krijgt de saus veel smaak van. Liever een Roquefort dan een Gorgonzola dolce dus. Maar kies natuurlijk vooral een kaasje dat je zelf erg lekker vindt.

Vegetarische pasta

Deze pasta met blauwe kaas en champignons is vegetarisch, dus perfect voor een dagje zonder vlees of vis. Inmiddels staan er al heel wat vegetarische pasta recepten op mijn blog. Als je graag minder vlees wilt eten, vind je deze recepten misschien ook wel wat:

Pasta met blauwe kaas en champignons

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: PastaNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

kcal

Een simpel en lekker recept voor pasta met blauwe kaas en champignons

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 1 ui

  • 200 gr 200 kastanjechampignons

  • 2 tl 2 verse tijm

  • 75 gr 75 pittige blauwe kaas

  • 100 ml 100 kookroom

  • maizena

  • 250 gr 250 ravioli (ik gebruikte die met een vulling van pompoen en salie)

  • 1 handje 1 walnoten

  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de knoflook, de ui en de champignons fijn en fruit deze aan in wat olijfolie, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met de tijm, peper en zout.
  • Voeg de kookroom toe en verbrokkel de blauwe kaas in de saus, en laat dit ongeveer vijf minuten pruttelen tot de saus begint in te dikken. Indien nodig kun je een papje van een halve theelepel maizena met een beetje water toevoegen, om de saus wat meer te binden. Breng de saus op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig, maar proef vooral zelf!)
  • Kook in de tussentijd de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, en hak de walnoten fijn.
  • Verdeel de ravioli over de borden, verdeel de blauwe kaassaus erover en garneer met de fijngehakte walnoten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept pasta met blauwe kaassaus

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter