Cheesecake behoort zeker tot mijn favoriete taarten. Gelukkig is de tijd dat wanneer je in een café cheesecake bestelde, en kwarktaart opgediend kreeg, inmiddels ruimschoots voorbij. Vroeger gebeurde dat nog wel eens, wat een teleurstelling was dat! Niks mis met kwarktaart hoor, maar een punt cheesecake is toch wel iets heel anders! En deze pompoen cheesecake bars, zijn eens helemaal wat anders ;-) Lekkere romige cheesecake, met een swirl van kruidige pompoen cheesecake erdoor.
Cheesecake met pompoen
Dit recept voor pompoen cheesecake bars is ontstaan nadat mijn ouders me een pompoen meegaven uit eigen tuin. Ze kweken ze dit jaar voor het eerst en hebben er al een heleboel, dus het is een echt succes! Ik besloot de pompoen te halveren en in de oven te roosteren. Want een pompoen schillen vind ik echt een vreselijke klus, en zo krijg je een prachtig zachte pompoen zonder enige moeite! Een deel van deze zachte pompoenpuree gebruikte ik uiteraard voor dit recept, en met de rest maak ik mijn favoriete pompoensoep. De pompoenpuree kan trouwens ook prima ingevroren worden voor later gebruik.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties