zoet

Pompoen cheesecake bars

Pompoen cheesecake bars

Cheesecake behoort zeker tot mijn favoriete taarten. Gelukkig is de tijd dat wanneer je in een café cheesecake bestelde, en kwarktaart opgediend kreeg, inmiddels ruimschoots voorbij. Vroeger gebeurde dat nog wel eens, wat een teleurstelling was dat! Niks mis met kwarktaart hoor, maar een punt cheesecake is toch wel iets heel anders! En deze pompoen cheesecake bars, zijn eens helemaal wat anders ;-) Lekkere romige cheesecake, met een swirl van kruidige pompoen cheesecake erdoor.

Cheesecake met pompoen

Dit recept voor pompoen cheesecake bars is ontstaan nadat mijn ouders me een pompoen meegaven uit eigen tuin. Ze kweken ze dit jaar voor het eerst en hebben er al een heleboel, dus het is een echt succes! Ik besloot de pompoen te halveren en in de oven te roosteren. Want een pompoen schillen vind ik echt een vreselijke klus, en zo krijg je een prachtig zachte pompoen zonder enige moeite! Een deel van deze zachte pompoenpuree gebruikte ik uiteraard voor dit recept, en met de rest maak ik mijn favoriete pompoensoep. De pompoenpuree kan trouwens ook prima ingevroren worden voor later gebruik.

Pompoen cheesecake bars

0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: HerfstDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

stukjes
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

286

kcal

Cheesecake is altijd lekker, maak deze variatie eens: cheesecake bars met een swirl van kruidige pompoen. Uit dit recept haal je gemiddeld 12 stukjes, maar 9 grote of 16 kleine stukken kan ook.

Ingrediënten

  • 200 gr Bastognekoeken

  • 80 gr boter

  • 400 gr mon chou of andere roomkaas

  • 100 gr kristalsuiker

  • 2 eieren

  • 1 tl vanille-extract

  • 200 gr pompoenpuree (zie opmerkingen)

  • 1 tl speculaaskruiden of pumpkin spice kruiden

Bereiding

  • Bekleed een bakvorm van 20×20 met bakpapier en maal de koekjes goed fijn. Dit kan bijvoorbeeld met een deegroller, maar gaat het makkelijkste in een keukenmachine. Smelt de boter, roer de koekkruimels erdoor en vul de bakvorm met het mengsel. Druk goed aan, en zet de bodem in de koelkast tot gebruik. Dit kun je ook prima al een dag van tevoren doen.
  • Mix de mon chou glad met de suiker en klop één voor één de eieren en het vanille-extract erdoor. Giet 2/3 van het mengsel op de bastogne-bodem en bewaar de rest nog even.
  • Indien je dat nog niet gedaan hebt, wrijf je de zachte pompoen door een zeef, zo weet je zeker dat alle klontjes en draden worden verwijderd. Meng de pompoenpuree met de kruiden en roer de pompoenpuree door het overgebleven cheesecake-mengsel.
  • Schep de pompoen-cheesecake op de cheesecakelaag en roer er een paar keer met een mes doorheen, zodat de twee lagen door elkaar gemarmerd worden.
  • Bak de pompoen cheesecake bars in ongeveer 35-40 minuten gaar op 180 graden.

Opmerkingen

  • Pompoenpuree kun je zelf maken door een pompoen te halveren en ongeveer 45 minuten te bakken op 180 graden. De zachte pompoen haal je door een zeef en dan heb je pompoenpuree (wat je over hebt, kun je gebruiken voor pompoensoep)
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten