Gepofte quinoa, ken jij het al? Je koopt het in een grote zak en het weegt haast niets. Je kunt ze gebruiken als extra topping in je yoghurt of smoothiebowl, maar je kunt ze ook coaten met chocolade en dan heb je deze heerlijke gepofte quinoa koekjes of repen. Lekker als tussendoortje in je lunchbox!

Voedzaam tussendoortje
Quinoa was een tijdlang enorm populair, het werd aangeprezen als 'superfood'. En eerlijk is eerlijk, ik eet het zelf nog regelmatig. Vooral deze vegetarische quinoa salade en deze quinoa met gerookte zalm zijn hier favoriet!
Nu ben ik geen voedingsexpert maar duidelijk is wel dat quinoa eiwitrijk is, veel complexe koolhydraten bevat en redelijk wat vezels. Hierdoor heb je na het eten van deze chocolade quinoa koekjes lang een verzadigd gevoel. Een heel geschikt tussendoortje dus!
Ingrediënten quinoa repen met chocolade
Voor het maken van deze quinoarepen met chocolade heb je maar vier ingrediënten nodig:
- Gepofte quinoa - dit kun je in de wat ruimer gesorteerde supermarkt wel vinden, meestal staat het in het schap met de 'natuurproducten'.
- Pure chocolade - ik gebruikte chocolade met minder suiker omdat ik een voedzaam tussendoortje wilde maken. Je kunt ook gewone pure chocolade of melkchocolade gebruiken.
- Pindakaas - ik kies altijd voor 100% pindakaas, zonder onnodige toevoegingen.
- Grof zeezout - is een erg lekkere, maar optionele toevoeging aan de koekjes.
Recept

Gepofte quinoa koekjes
Ingrediënten
- 25 gr gepofte quinoa
- 100 gr pure chocolade
- 1 el pindakaas
- 1 flinke snuf grof zeezout (optioneel)
Zo maak je het
- Breek de pure chocolade in stukjes en doe deze samen met de pindakaas in de pan. Laat de chocolade smelten onder af en toe roeren.
- Roer de gepofte quinoa erdoor, samen met een flinke snuf grof zeezout. Roer goed door zodat de korrels allemaal bedekt zijn met een klein laagje chocolade.
- Vorm nu koekjes of reepjes van het mengsel en zet een paar uur in de koelkast zodat ze op kunnen stijven.






Laat een reactie achter