smoothies & sapjes

Smoothie met sinaasappel, ananas en passievrucht

Smoothie sinaasappel, ananas en passievrucht

Op het moment dat ik dit tik is het in Nederland echt heel slecht weer, maar zelf ben ik lekker op vakantie in Kroatië. Met elke dag bijna 30 graden Celsius heb ik dan ook veel meer behoefte aan lekkere drankjes dan normaal! Ik ben gek op gewoon water dus daar tik ik heel wat van achterover, maar je wilt ook wel eens wat anders… Een lekker vruchtensapje of smoothie gaat er dan ook altijd wel in als het warm is. In deze versie combineer ik verschillende soorten fruit tot een lekker sapje: sinaasappelsap, stukjes ananas en passievrucht.

Deze ‘smoothie’ bestaat dus puur uit vruchtensap en bevat geen zuivel, eigenlijk geen echte smoothie dus maar meer een lekker fruitsapje. Het lekkerste is natuurlijk om verse ananas te gebruiken voor deze smoothie met sinaasappel en ananas, maar is die niet te krijgen dan kun je ook ananas uit blik gebruiken. De passievrucht geeft net een extra tropisch tintje aan dit lekkere zelfgemaakte vruchtensap.

Recept smoothie met sinaasappel en ananas

(voor 2 glazen)

  • 200 gr ananas
  • 4 sinaasappels
  • 1 passievrucht

Pers de sinaasappels uit en doe ze samen met de stukjes ananas en de uitgelepelde passievrucht in een blender en meng tot een glad sapje, of doe het mengsel in een hoge mengkom en pureer glad met de staafmixer. Serveer je zelfgemaakte vruchtensap direct.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan hier al mijn smoothie recepten.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Demi | StudioKOOK

    Heerlijke zomerse combi voor een smoothie!

    8 juni 2017 at 09:29
  • Reactie achterlaten