Menu
smoothies & sapjes

Smoothie met rode biet en watermeloen

Smoothie watermeloen rode biet

De laatste tijd ben ik helemaal fan van smoothies met rode biet. Soms vind ik het lastig om groenten in smoothies te verwerken, maar hoe meer ik experimenteer met rode biet in smoothies, hoe meer ik merk dat je eigenlijk heel makkelijk combinaties kunt maken met verschillende soorten fruit. Zo maakte ik al eerder een smoothie met rode biet en banaan, een smoothie met rode bieten aardbei en een smoothie met rode biet, appel en gember.

Vandaag heb ik weer een nieuwe – verrassende – combinatie voor jullie: een smoothie met rode biet, watermeloen en kokoswater!

Op zoek naar meer inspiratie? Check dan ook mijn andere smoothie recepten. Ben benieuwd naar jullie ervaringen met rode biet in smoothies, waar combineer jij het graag mee?

Smoothie met rode biet en watermeloen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Smoothie met rode biet en watermeloen

0 from 0 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: SmoothieNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

159

kcal

De aardse smaak van rode biet wordt in deze smoothie gecombineerd met frisse watermeloen en tropisch kokoswater. Lekker!

Ingrediënten

 • 1 rode biet (gekookt)

 • 1 stuk watermeloen (van ca 100 gram)

 • 300 ml kokoswater

Bereiding

 • Snijd de rode biet en de watermeloen in blokjes.
 • Doe de stukjes biet en watermeloen in een mengbeker en vul aan met kokoswater tot ca 300ml.
 • Pureer de smoothie in een blender of met de staafmixer tot een smoothie.
 • Houd je van een gladde smoothie? Giet de bietensmoothie dan eerst nog even door een zeef voor het serveren.

Opmerkingen

 • Gebruik je zo’n pakje gevacumeerde bietjes voor dit recept? Die blijven na openen niet lang goed. Je kunt ze in stukjes snijden en per stuk invriezen, dan kun je later er nog een paar keer een smoothie mee maken.
Recept watermeloen smoothie

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

2 Reacties

 • Anne-Marie
  27 mei 2015 at 09:18

  Mmm. ik weet het niet. Ben dol op watermeloen maar die bietjes…Kleurt natuurlijk wel mooi samen.

  Reply
  • Sandra
   28 mei 2015 at 18:04

   Ja dat doet het zeker! Ik ben eigenlijk helemaal niet dol op rode biet, maar in een smoothie in combinatie met fruit vind ik het dan wel weer lekker!

   Reply

Laat een reactie achter