Menu
smoothies & sapjes

Smoothie met aardbei, banaan en kiwi

Smoothie met aardbei en banaan en kiwi

Smoothie aardbei, banaan, kiwi (jawel: drie soorten fruit!) is natuurlijk een uitstekende start van de dag. Ik voeg er ook nog enkele ‘superfoods’ aan toe. Persoonlijk vind ik het wel fijn om lijnzaad en chiazaad toe te voegen. Je smoothie wordt er iets vullender van. Lijnzaad is goed voor de werking van je darmen door de vezels die het bevat. Hetzelfde geldt voor chiazaad. Ook bevatten deze zaadjes diverse andere bouwstoffen, o.a. magnesium, calcium, eiwitten, en ijzer.

Aardbei smoothie met lijnzaad en chiazaad

Vind je het niet nodig om superfood toe te voegen aan deze kiwi aardbei smoothie? Of vind je het niet lekker? Dan kun je ze natuurlijk ook gewoon weglaten! Want deze smoothie met aardbei, kiwi en banaan is op zichzelf al hartstikke lekker natuurlijk.

Tip: sommige mensen kunnen niet zo goed tegen kiwi en krijgen er een prikkelend gevoel van op hun tong. Ik heb hier soms ook last van. Je kunt de kiwi indien gewenst vervangen door een zespri (gek genoeg kunnen de meeste mensen daar wel goed tegen), of laat hem helemaal weg uit dit smoothie recept.

Zoals je inmiddels wellicht weet ben ik gek op smoothies en ik maak ze dan ook regelmatig. Bekijk hier al mijn smoothie recepten

Recept smoothie met aardbei, banaan en kiwi

4 from 6 votes
Course: OntbijtCuisine: SmoothieDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Bereidingstijd

10

minutes
Calorieën

259

kcal

Een makkelijk smoothie recept met drie soorten fruit. Een lekker ontbijt!

Ingrediënten

 • 100 gr aardbeien

 • 1 banaan

 • 1 kiwi

 • 200 ml (plantaardige) melk of yoghurt

 • Eventueel: 1 el geraspte kokos, 1 el lijnzaad, 1 el chiazaad

Bereiding smoothie met kiwi en banaan

 • Snijd de aardbei, kiwi en banaan in stukjes.
 • Doe de stukjes aardbeien, banaan, kiwi samen met de melk in de blender. Voeg de kokos toe en mix tot een gladde smoothie.
 • Meng het lijnzaad en het chiazaad door de smoothie en serveer de smoothie met aardbei, banaan en kiwi direct.

Opmerkingen

 • Een smoothie is bij uitstek geschikt om overrijp fruit, of fruit dat niet meer zo mooi is in te verwerken. Gebruik dus ook gewoon die aardbeien met wat lelijke plekjes, en die overrijpe banaan voor dit recept!
Recept aardbeien smoothie

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter