• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Stoofperen toetje met mascarpone

    Bijgewerkt: mrt 2024 · Geplaatst: dec 2023 door Sandra

    Deze stoofpeer galette is zó lekker, en verrassend makkelijk te maken. Met een schep mascarpone met kaneel maak je er helemaal een geweldig toetje van.

    Naar recept
    Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.

    Toetje met stoofperen

    Stoofpeertjes zijn zo al erg lekker, maar je kunt er ook geweldige toetjes mee maken. Deze stoofpeer galette met kaneelroom is daar een heel goed voorbeeld van, maar ook deze stoofperen met portsiroop en kaneelijs zijn een aanrader!

    Dit stoofperen toetje zou zeker niet misstaan als kerst-dessert, maar eigenlijk smaakt het de hele winter door geweldig.

    Stoofpeer galette - ingrediënten

    Voor het deeg:

    Galette-deeg is makkelijk te maken, waarschijnlijk heb je de ingrediënten wel in huis. Bloem, roomboter, zout, poedersuiker en water. Dat is alles!

    Voor de vulling:

    Bovenop het deeg komt een laagje frangipane. Dat is een heerlijk mengsel van amandelspijs met ei. Je maakt dit heel makkelijk door amandelmeel te mengen met suiker, boter, bloem en ei.

    Voor de topping:

    Voor deze stoofpeer galette maak ik gebruik van mijn favoriete stoofpeertjes recept. Ik maak ze graag met port. Daar krijgen ze een dieprode kleur van én een heerlijke smaak. Heb je liever alcoholvrije stoofperen? Dat kan natuurlijk ook.

    Stoofperen toetje met mascarpone - kaneelroom

    Bovenaanzicht van een toetje met stoofperen: een galettetaart met stoofpeer, waar een puntje is uitgesneden dat op een apart gebaksbordje ligt.

    Het is heerlijk om bij deze stoofpeertjes galette een schepje mascarpone-kaneelroom te serveren. Dat maak je heel eenvoudig door wat kaneel door mascarpone te roeren.

    Maar je kunt er nog veel meer bij serveren in plaats van de kaneelroom. Denk bijvoorbeeld aan:

    • Opgeklopte slagroom met kaneel erdoor
    • Warme vanillesaus
    • Vanille-ijs
    • Warme vanillevla

    Stoofperen galette voorbereiden bewaren

    Wat dit zo'n geweldig toetje maakt, is dat je het bijna helemaal voor kunt bereiden. Het deeg kun je al twee dagen van tevoren maken. Bewaar het in een platte schijf in de koelkast, dan kun je het daarna makkelijker uitrollen.

    Ook de frangipane kun je al twee dagen eerder maken. Het komt de smaak alleen maar ten goede! Bewaar in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast.

    De stoofpeertjes kun je zelfs al een week van tevoren maken.

    De galette met stoofperen smaakt warm uit de oven het allerlekkerste. Koud is hij ook lekker hoor, maar serveer hem dan wel het liefste op kamertemperatuur. Bewaar overgebleven galette in de koelkast, dat blijft zeker nog minimaal twee dagen goed.

    Recept

    Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.

    Stoofperen toetje met mascarpone

    Een heerlijk Kerst toetje: stoofpeer galette met mascarpone.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 40 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
    Servings: 8 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • bakpapier
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    Voor het galette-deeg

    • 225 gr bloem
    • 125 gr boter
    • 1 snuf zout
    • 50 gr poedersuiker
    • 50 ml water

    Voor de frangipane

    • 50 gr boter
    • 50 gr suiker
    • 50 gr amandelmeel
    • 1 el bloem
    • 0,5 ei (bewaar de andere helft)

    Voor de topping

    • 5 stoofpeertjes
    • 2 el amandelschaafsel
    • 150 gr mascarpone
    • 1 tl kaneel
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het deeg. Meng de bloem met het zout en de poedersuiker. Meng de boter er vlug door, door deze door je vingers in het deeg te wrijven zodat er een kruimeldeeg ontstaat. Het deeg zal nu nog niet binden.
    • Voeg een beetje van het koude water toe en kneed weer goed door. Blijf water toevoegen en doorkneden tot het een mooi samenhangend deeg is geworden. Je hebt misschien niet al het water nodig.
    • Maak een platte schijf van het deeg en laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast, maar een hele nacht mag ook.
    • Maak ondertussen de frangipane. Laat hiervoor de boter op kamertemperatuur komen en meng deze met de suiker en het amandelmeel. Klop het ei en de bloem erdoor. Ook voor de frangipane geldt dat je deze prima al een dag van tevoren klaar kunt maken.
    • Snijd ondertussen de stoofperen in partjes. Je hebt ongeveer 25-30 partjes nodig. Laat de stoofperen goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot iets minder dan een halve centimeter dikte. Het hoeft er absoluut niet netjes uit te zien, als het deeg maar wel overal even dik is.
    • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de frangipane, laat aan de randen een centimeter of 2 vrij.
    • Verdeel de partjes stoofpeer over de frangipane en vouw het deeg nu aan de randen om, zodat de peertjes voor een klein stukje bedekt worden met het deeg.
    • Klop het overgebleven halve ei los en besmeer de randen van het deeg ermee. Bestrooi de rand met het amandelschaafsel.
    • Bak de taart in ca 40 minuten gaar en goudbruin. Klop ondertussen de mascarpone los met de kaneel en serveer deze bij de nog warme galette.

    Notities

    In plaats van de mascarponeroom kun je deze stoofpeer galette ook serveren met vanilleijs of warme vanillesaus.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 493kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwitten: 6g | Vetten: 30g | Zout: 202mg | Vezels: 5g | Suiker: 24g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Een ijscoupe met drie bolletjes cactusvijg-ijs, gegarneerd met rozenblaadjes.
      Cactusvijg-ijs zonder ijsmachine

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.