Vlees eten doe ik eigenlijk steeds minder, je ziet dus ook steeds meer vegetarische recepten online komen. Deze tomatenrisotto met geitenkaas is daarin de nieuwste aanwinst. Zo lekker! En je krijgt ongemerkt ook nog een behoorlijke portie groenten binnen.
Risotto met tomaten
Het maken van tomatenrisotto stond al een behoorlijke tijd op mijn wensenlijstje. Deze maand mocht ik voor de Foodblogswap waar ik elke maand aan meedoe, iets kiezen van het blog van GezinOverDeKook. Een superleuke blog met héél veel lekkere recepten van de hand van Esther. Ze blogt al sinds 2011 dus je kunt je voorstellen dat er een flink aantal recepten online staat.
Ik had dan ook al snel een lijstje verzameld van lekkere dingen die ik best zou willen maken, maar toen ik langs het recept voor tomatenrisotto scrollde, wist ik dat ik niet verder ging zoeken. Dit moest ‘m worden!
Mijn tomatenrisotto recept
Bij de Foodblogswap is het de bedoeling dat je het originele recept een eigen draai meegeeft. Zo gebruik ik tomatenblokjes uit blik in plaats van verse tomaten (scheelt weer snijwerk!) en voegde ik tijm, oregano en citroen toe als extra smaakmakers. Ook voegde ik geitenkaas toe als topping. Dat was echt superlekker, al zeg ik het zelf. Ik gebruikte van die zachte geitenkaas, die smelt een heel klein beetje weg in de risotto wat het geheel extra romig maakt. Smullen!
Risottorijst
Voor het maken van risotto maak je – echt waar ;-) – gebruik van speciale risottorijst. Als je wel eens een pak hebt gekocht, heb je misschien wel opgemerkt dat de korrels er anders uitzien dan die van normale rijst. Ze zijn wat ronder en een beetje glazig. Deze rijstsoort kan veel vocht opnemen en behoudt zijn structuur. Daarom is deze rijst zo geschikt voor het maken van dit gerecht.
Zelf koop ik eigenlijk altijd de risottorijst van Lassie. Die bevalt me prima, met de rijst van de ‘rijstleider van Nederland’ zit je gewoon altijd goed. Misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik opgroeide niet ver van de Lassie-fabriek, haha! Maar het is een rijst die mij gewoon erg goed bevalt voor het maken van dit recept.
Meer risotto inspiratie
Als je ook zo gek bent op risotto, dan vind je deze recepten misschien ook lekker:
Citroenrisotto met gerookte zalm
Niveau: EenvoudigRomige risotto met een frisse touch van citroen. Met de gerookte zalm erbij is dit echt een fantastisch recept!
Bietenrisotto met blauwe kaas
Een heerlijk vegetarisch recept: risotto met rode biet en blauwe kaas.
Risotto met paddenstoelen en hazelnoten
Niveau: GemiddeldDeze vegetarische risotto met paddenstoelen en hazelnoten is echt comfort food op een herfstige dag!
Recept risotto met pompoen en champignons
Cooks in 65 Niveau: GemiddeldRisotto is echt comfort food! Deze winterse risotto met pompoen en champignons is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht.
Restje over?
Het kan natuurlijk voorkomen dat je een portie overhoudt, ik moet zeggen dat onderstaand recept een vrij royale portie is hoor. Wat ik zelf doe is de overgebleven risotto verdunnen door er nog een flinke scheut bouillon bij te doen (meestal blijft er tijdens het koken wel wat over). Vervolgens vries ik het in. Het voordeel is dat je de tomatenrisotto vervolgens weer kunt opwarmen in een ruime hoeveelheid bouillon, waardoor het niet direct aan de pan zal plakken. Je kunt de risotto ook de volgende dag eten als lunch.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.
Nog geen reacties