Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Tomatenrisotto met geitenkaas

tomatenrisotto

Vlees eten doe ik eigenlijk steeds minder, je ziet dus ook steeds meer vegetarische recepten online komen. Deze tomatenrisotto met geitenkaas is daarin de nieuwste aanwinst. Zo lekker! En je krijgt ongemerkt ook nog een behoorlijke portie groenten binnen.

Risotto met tomaten

Het maken van tomatenrisotto stond al een behoorlijke tijd op mijn wensenlijstje. Deze maand mocht ik voor de Foodblogswap waar ik elke maand aan meedoe, iets kiezen van het blog van GezinOverDeKook. Een superleuke blog met héél veel lekkere recepten van de hand van Esther. Ze blogt al sinds 2011 dus je kunt je voorstellen dat er een flink aantal recepten online staat.

Ik had dan ook al snel een lijstje verzameld van lekkere dingen die ik best zou willen maken, maar toen ik langs het recept voor tomatenrisotto scrollde, wist ik dat ik niet verder ging zoeken. Dit moest ‘m worden! Het originele recept vind je op deze pagina.

Mijn tomatenrisotto recept

Bij de Foodblogswap is het de bedoeling dat je het originele recept een eigen draai meegeeft. Zo gebruik ik tomatenblokjes uit blik in plaats van verse tomaten (scheelt weer snijwerk!) en voegde ik tijm, oregano en citroen toe als extra smaakmakers. Ook voegde ik geitenkaas toe als topping. Dat was echt superlekker, al zeg ik het zelf. Ik gebruikte van die zachte geitenkaas, die smelt een heel klein beetje weg in de risotto wat het geheel extra romig maakt. Smullen!

Meer risotto inspiratie

Als je ook zo gek bent op risotto, dan vind je deze recepten misschien ook lekker:

  • Citroenrisotto met gerookte zalm

    Citroenrisotto met gerookte zalm

    Niveau: Eenvoudig

    Romige risotto met een frisse touch van citroen. Met de gerookte zalm erbij is dit echt een fantastisch recept!

  • Risotto met pompoen

    Recept risotto met pompoen en champignons

    Cooks in 65 Niveau: Gemiddeld

    Risotto is echt comfort food! Deze winterse risotto met pompoen en champignons is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht.

Restje over?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een portie overhoudt, ik moet zeggen dat onderstaand recept een vrij royale portie is hoor. Wat ik zelf doe is de overgebleven risotto verdunnen door er nog een flinke scheut bouillon bij te doen (meestal blijft er tijdens het koken wel wat over). Vervolgens vries ik het in. Het voordeel is dat je de tomatenrisotto vervolgens weer kunt opwarmen in een ruime hoeveelheid bouillon, waardoor het niet direct aan de pan zal plakken. Je kunt de risotto ook de volgende dag eten als lunch.

Tomatenrisotto met geitenkaas
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Tomatenrisotto met geitenkaas

0 from 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

533

kcal

Een heerlijk vegetarisch recept: risotto met tomaten en zachte geitenkaas.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 200 gr risottorijst

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 2 blikken tomatenblokjes (á 400 gram)

  • 2 tl tijm + extra om te garneren

  • 2 tl oregano

  • witte peper

  • 1500 ml groentenbouillon

  • 1 klont roomboter

  • 250 gr geitenkaas (zacht)

  • 1 citroen (rasp)

Bereiding

  • Snijd de knoflook en de ui fijn, en fruit deze zachtjes aan in een ruime pan met een royale hoeveelheid olijfolie.
  • Voeg de risottorijst toe en roer deze door het ui-mengsel heen, tot alle korrels mooi glanzen.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat dit een minuutje meebakken, onder voortdurend roeren.
  • Voeg de tomatenblokjes toe + een scheut bouillon en roer het mengsel goed door. Voeg de tijm en oregano toe en een flinke snuf witte peper.
  • Laat de tomatenrisotto 20-25 minuten lang zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is. Blijf steeds roeren en voeg een scheut bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen. Proef of er misschien nog wat extra peper en zout moet worden toegevoegd.
  • Roer de klont boter door de risotto tot deze volledig is gesmolten en verdeel de risotto vervolgens over de borden.
  • Garneer de borden met stukjes geitenkaas, citroenrasp en een beetje extra tijm.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

recept vegetarische risotto met tomaat

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter