• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Weekmenu 41: maart roert zijn staart

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: mrt 2021 door Sandra

    Ik probeer mijn weekmenu's altijd een thema mee te geven. Deze keer wordt het 'maart roert zijn staart'. Want qua weer is het een behoorlijk vreemde maand. Van de eerste voorjaarsdag waarop we al bijna "met zonder jas" naar buiten konden, tot keiharde herfstachtige stormen. Dit weekmenu gaat dan ook net zo hard alle kanten op. Van frisse voorjaarsgerechten tot herfstig comfort food. Kook ze!

    Maandag - aubergine torentjes

    Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus
    Aubergine torentjes

    Begin de week met een overheerlijk vegetarisch gerecht: deze torentjes van aubergine en mozzarella serveer je in een lekkere tomatensaus. Een simpele, maar zalige maaltijd. Om het wat vullender te maken zou je er nog wat brood bij kunnen serveren. Of gebakken aardappeltjes.

    Dinsdag - biefstuk zoetzuur

    Biefstuk zoetzuur

    Zo'n snelle roerbak is perfect voor doordeweeks. Even wat rijst koken en in de tussentijd kun je de groenten en de biefstuk roerbakken. Met dit gerecht krijg je meteen een behoorlijke portie groenten binnen. Ideaal!

    Naar het recept >

    Woensdag - bobotie

    Bobotie

    Deze bobotie is een populair recept op mijn blog. Snap ik best, want ik maak 'm zelf ook nog regelmatig! Deze Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt en boontjes is dan ook super smaakvol. Het niet zo geheime ingrediënt in deze bobotie? Mangochutney! Dat geeft net dat lekkere zoetje.

    Naar het recept >

    Donderdag - zeewolf met venkel

    Zeewolf uit de oven met venkel

    Vispakketjes uit de oven zijn altijd een succes: wat groenten, smaakmakers en een lekker stukje vis bij elkaar en het kan niet misgaan! In dit recept gebruik je zeewolf en venkel, maar mocht je geen zeewolf kunnen krijgen dan kun je ook een andere stevige witvis gebruiken. Serveer er nog wat aardappeltjes bij voor een complete maaltijd.

    Naar het recept >

    Vrijdag - mozzarellabrood

    Stokbrood met mozzarella

    Luidt het weekend in met een makkelijke maaltijd: maak dit zalige stokbrood uit de oven, gevuld met pesto, mozzarella en geraspte kaas. Serveer er een kom soep bij en je bent klaar!

    Naar het recept >

    Zaterdag - kaasbroodjes

    Kaasbroodjes

    Yes, weekend! Met deze kaasbroodjes voor de lunch maak je iedereen happy. En ze zijn echt niet zo moeilijk te maken als je misschien denkt. Het allerfijnste is dat je met dit recept meteen 10 kaasbroodjes maakt. Je kunt de broodjes die je niet meteen wilt afbakken, invriezen voor later. Zo heb je altijd nog wat lekkers in je vriezer liggen!

    Naar het recept >

    Zondag - kokoscake

    Deense droomcake

    Het recept voor deze cake heb ik meegenomen uit Denemarken, daar noemen ze 'm 'Droomcake'. En ja, hij smaakt ook als in een droom! Op de luchtige laag vanillecake komt een dikke laag van kokos & suiker. Dat maakt deze cake heel speciaal en enorm lekker. Probeer het maar eens, het is tenslotte zondag...

    Naar het recept >

    Weekmenu 41

    More weekmenu

    • Een ovenschaal met daarin een vegetarische lasagne met pompoen. De laagjes van het gerecht zijn zichtbaar omdat er een lepel uit de schotel is gehaald.
      Weekmenu #69
    • Kipsaté met rijst in een blauwe kom. Het gerecht is geserveerd met peultjes en er ligt wat kroepoek op de achtergrond.
      Weekmenu #68
    • Sticky kip in een blauwe serveerkom. Het gerecht is rijkelijk bestrooid met ringetjes rode peper en het groene deel van een bosui.
      Weekmenu #67
    • Zalm met krieltjes en peultjes op een houten plank. Het gerecht is bestrooid met citroenrasp en verse dille.
      Weekmenu #66

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431