Een lavendel cocktail, dat is bijzonder! Met lavendel moet je altijd een beetje voorzichtig zijn (je wilt geen potpourri effect)! Maar met de juiste dosering maak je heerlijke, bijzondere recepten.

Zoals deze lavendel cocktail / lavendel mocktail!
Maar lavendel smaakt ook geweldig in koekjes, in cake en zelfs in boterkoek.
Lavendel schaafijs
De inspiratie van dit recept kreeg ik door Surinaams schaafijs. Misschien heb je het wel eens gegeten: heel veel geschaafd ijs, overgoten met een zoete siroop.

Toen ik van Agroposta een paar flessen limonadesiroop kreeg toegestuurd, waaronder eentje in de smaak lavendel, besloot ik dit na te maken.
Dit was echt super lekker! Later bedacht ik me dat je er ook heel goed een shotje wodka aan toe zou kunnen voegen. En ja hoor: ook heerlijk!
Voila: deze lavendel cocktail was geboren! Met een beetje tijm erin geef je de cocktail nog een extra kruidig effect, heerlijk.
Tip: in de supermarkt kun je bij de diepvries-afdeling meestal wel grote zakken met gecrushed ijs kopen. Die zijn heel geschikt voor dit recept.
Lavendel mocktail

En wil je nou liever een lavendel mocktail maken, dan laat je de wodka gewoon achterwege. Dan heb je dus een soort schaafijs-effect. Echt overheerlijk op een warme dag.
Overigens kun je dit natuurlijk ook prima met andere siropen maken. Denk eens aan mandarijnsiroop, vlierbloesemsiroop, kersensiroop, frambozensiroop of rozensiroop.
Recept

Lavendel cocktail (+ mocktail optie)
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 4 handen gecrushed ijs
 - 100 ml lavendelsiroop
 - 4 shots wodka (optioneel)
 - 4 takjes tijm
 
Zo maak je het
- Doe de siroop en eventueel de wodka in een kannetje en meng door elkaar.
 - Haal van de takjes tijm de blaadjes af en meng deze door de siroop.
 - Zet het mengsel nu het liefste minimaal een half uur in de koelkast zodat het lekker koud is en de smaak van de tijm wat in kan trekken.
 - Vul een cocktailglas met een flinke hand gecrushed ijs, giet de siroop erover en garneer met een takje tijm.
 
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Dit is een betaald artikel (advertorial). Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn disclaimer.






Laat een reactie achter