• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Appel-peren crumble met hazelnoten

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: jan 2019 door Sandra

    Deze appel-peren crumble is echt heerlijk, hij smaakt echt naar de herfst!

    Naar recept
    Appel-peren crumble

    Kies voor een beetje zure appels, dan wordt het gerecht niet te zoet. Doordat de suiker in de crumble karameliseert, krijg je een fantastisch lekkere karamelsmaak. De gehakte hazelnoten geven dit toetje een lekkere crunch. Kortom: echt alles is hier lekker aan!

    Toetje met appel en peer

    Appel en peer: twee heerlijke soorten herfstfruit die samen ook erg lekker smaken. Maar misschien heb je wel een fruitboom in je eigen tuin en heb je een overschot aan appels of juist aan peren. Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om maar één soort fruit te gebruiken in dit lekkere toetje. Dat is ook al erg lekker!

    Tip: als je alleen peren gebruikt heb je wel kans dat de crumble wat vochtiger wordt. Ik zou dan een beetje maïzena door de blokjes peer roeren, dat bindt het vocht een beetje.

    Makkelijk toetje: crumble

    Crumble is echt een heel makkelijk toetje, wat je ook eenvoudig kunt maken voor wat grotere groepen. Wil je het toetje voorbereiden? Dat kan prima. De crumbletopping kun je al eerder maken en bewaren in de koelkast. Ook het fruitmengsel kun je al eerder maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

    Belangrijk: strooi de kruimellaag vlak voor je het toetje in de oven schuift, over het fruit. Doe dit niet eerder, anders trekt het vocht van het fruit in de kruimellaag en wordt hij zompig.

    Als je fan bent van appel-peren crumble in het najaar, probeer dan in het voorjaar eens deze rabarbercrumble en in de zomer deze aardbeiencrumble en deze perzik cobbler.

    Nog meer feest met...

    De appel-peren crumble is zo al heel lekker, maar ik serveer 'm ook wel eens met een scheutje slagroom erover. Of, als je er echt een feestje van wilt maken: serveer 'm met een bol vanille-ijs, vanillevla of (warme) vanillesaus. Dan maak je het pas echt super lekker!

    Recept

    Appel-peren crumble in een ovenschaal. Naast de crumble liggen een appel, peer en kaneelstokjes.

    Appel-peren crumble met hazelnoten

    Een echt herfstig toetje met seizoensfruit: deze crumble met appel en peer is extra lekker met een bolletje ijs erbij.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 25 minuten minuten
    Totale tijd: 45 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • ovenschaal
    • kookpan
    • mengkom

    Ingrediënten

    • 2 (zure) appels
    • 2 peren (niet te rijp)
    • 50 gr rozijnen
    • 2 tl speculaaskruiden (of kaneel)
    • 2 el kristalsuiker
    • 90 gr boter
    • 90 gr bloem
    • 75 gr kristalsuiker
    • 50 gr hazelnoten
    • Eventueel om erbij te serveren: een scheutje room, vanillesaus of -vla of een bol ijs.
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de appels en peren in stukjes en doe deze samen met de rozijnen, koekkruiden en suiker in een kom.
    • Maak de crumble-laag door de boter met je vingers vlug door de bloem te wrijven.
    • Roer de gehakte hazelnoten en de suiker door het bloem-boter mengsel
    • Bak de appel-peren crumble ca 25 minuten op 180 graden. Pas op: de crumble is gloeiend heet, laat de crumble een paar minuten afkoelen voor je er een hap van neemt!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 558kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwitten: 5g | Vetten: 26g | Zout: 151mg | Vezels: 8g | Suiker: 45g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.