Menu
snel klaar / kip

Fajitas met kip en paprika

Fajitas met kip, paprika en guacemole

Mijn all-time favourite maaltje blijft pizza, maar fajitas staan op nummer twee! Ik vind ze heerlijk en ze komen dan ook regelmatig bij ons of tafel. Gevuld met biefreepjes, garnalen, of kip. Want dat is een groot voordeel van fajitas: je kunt ze werkelijk overal mee vullen. Mijn favoriete combinatie was altijd die van biefreepjes & rode paprika, maar die versie is van de eerste plaats gestoten door deze variant met kip, paprika en rode ui. Met al die kleuren is dit echt een feestje op je bord!

Kipfajitas met volkoren wraps

En naast dat deze fajitas met kip ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog gezond. Kies als je fajitas maakt bij voorkeur voor volkoren wraps, dat is een gezondere keuze dan de standaard ‘witte’ wraps. En met deze vulling van kip en verschillende soorten groenten, krijg je lekker veel waardevolle voedingsstoffen en vezels binnen. Daarnaast staat dit heerlijke maaltje binnen twintig minuten op tafel, perfect voor drukke doordeweekse dagen! Kortom: zeker een keer maken deze fajitas met kip en paprika!

Fajitas met kip en paprika

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: TexMexDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

499

kcal

Een makkelijk, snel en erg lekker hoofdgerecht: tortillawraps met kip, groenten en guacemole.

Ingrediënten

  • 8 (volkoren) tortilla’s

  • 300 gr kipfilet

  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder

  • 1 tl komijn

  • peper en zout

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 rode ui

  • Voor erbij
  • Guacemole

  • 125 ml zure room

  • Chilisaus

Bereiding

  • Snijd de kipfilets in reepjes en breng op smaak met het paprikapoeder, de komijn, peper en zout. Verhit wat olie in een wokpan en bak de kipreepjes in ongeveer vijf minuten mooi goudbruin.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in smalle reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Doe de groenten bij de kip en roerbak ze ongeveer drie minuten mee.
  • Maak ondertussen de guacemole klaar en warm de tortillawraps op.
  • Besmeer de tortilla’s met zure room en guacemole. Beleg met het kip / groentenmengsel. Garneer de fajitas met wat zoete chilisaus en dien direct op.

Opmerkingen

1 Reactie

  • Atie Groot
    30 januari 2017 at 12:38

    Wij eten ze het liefst met dezelfde ingrediënten als jouw maar ik voeg er nog een blikje mais,een teentje knoflook en een ui aan toe.

    Reply

Laat een reactie achter