snel klaar

Fajitas met kip en paprika

Fajitas met kip, paprika en guacemole

Mijn all-time favourite maaltje blijft pizza, maar fajitas staan op nummer twee! Ik vind ze heerlijk en ze komen dan ook regelmatig bij ons of tafel. Gevuld met biefreepjes, garnalen, of kip. Want dat is een groot voordeel van fajitas: je kunt ze werkelijk overal mee vullen. Mijn favoriete combinatie was altijd die van biefreepjes & rode paprika, maar die versie is van de eerste plaats gestoten door deze variant met kip, paprika en rode ui. Met al die kleuren is dit echt een feestje op je bord!

En naast dat deze fajitas met kip ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog gezond. Kies als je fajitas maakt bij voorkeur voor volkoren wraps, dat is een gezondere keuze dan de standaard ‘witte’ wraps. En met deze vulling van kip en verschillende soorten groenten, krijg je lekker veel waardevolle voedingsstoffen en vezels binnen. Daarnaast staat dit heerlijke maaltje binnen twintig minuten op tafel, perfect voor drukke doordeweekse dagen! Kortom: zeker een keer maken deze fajitas met kip en paprika!

Recept fajitas met kip en paprika

Voor 4 personen

Voor de fajitas:

  • 8 tortilla’s
  • 4 kipfilets
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui

Voor erbij:

Snijd de kipfilets in reepjes en breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Verhit wat olie in een wokpan en bak de kipreepjes in ongeveer vijf minuten mooi goudbruin.

Snijd ondertussen de paprika’s in smalle reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Doe de groenten bij de kip en roerbak ze ongeveer drie minuten mee.

Maak ondertussen de guacemole klaar en warm de tortillawraps op.

Besmeer de tortilla’s met zure room en guacemole. Beleg met het kip / groentenmengsel. Garneer de fajitas met wat tomatensalsa en dien direct op.

Eet smakelijk!

Met welke vulling eet jij het liefst fajitas?

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie Groot

    Wij eten ze het liefst met dezelfde ingrediënten als jouw maar ik voeg er nog een blikje mais,een teentje knoflook en een ui aan toe.

    30 januari 2017 at 12:38
  • Reactie achterlaten