Havermouttaartjes, dat klinkt meteen gezond toch? Vergis je niet, aan deze havermouttaartjes is niets gezonds! Nou ja, de havermout zelf is natuurlijk wel voedzaam en het fruit ook, maar verder is dit gewoon een zalig, romig toetje geworden. Niet voor elke dag, maar waanzinnig lekker voor af en toe.
Havermouttaartjes
De knapperig gebakken havermoutbodem, de romige vulling en het verse fruit… Echt een feestje op je bord is dit Geniet ervan! Eventueel kun je ook nog wat gesmolten chocolade over de havermouttaartjes drizzelen, dat is helemaal lekker!
Voorbereiden
Dit is trouwens ook een heel handig toetje om voor grotere groepen te maken. De bodems zijn snel klaar en kun je van te voren maken, dan hoef je ze later alleen nog maar snel te vullen met de room en te garneren met het fruit.
Foodblogswap – de havermoutcups van MaartjeMaria
Ik deed deze maand weer eens mee met de Foodblogswap. Daarbij wordt je gelinkt aan een ander blog, waar je een recept van mag maken. Het is de bedoeling dat je je eigen twist geeft aan dit recept. Deze keer werd ik gelinkt aan het blog van MaartjeMaria. Ik kende Maartje’s blog nog niet want boy, ze is het compleet tegenovergestelde van mijzelf. Deze meid doet triathlons (!), gaat dit jaar zelfs een IronMan doen (!!!) en doet dat ook nog eens allemaal op een volledig vegan dieet (!!!!!) Kom ik aan met mijn claim ‘Bourgoundisch by Nature’. Haha!
Maar toevallig ben ik de laatste tijd wat bewuster bezig met het binnenkrijgen van goede voedingsstoffen en vind ik het vegan wereldje wel erg interessant. Nooit meer vlees eten zou ik wel kunnen, maar nooit meer zuivel/kaas/eieren? Dat zou voor mij wel echt een flinke opgave zijn. Ik vond het dus erg leuk om rond te snuffelen op haar site.
Uiteindelijk kwam ik terecht bij haar havermoutcups met kokosyoghurt. Ik had laatst een poging gedaan tot het maken van een ontbijttaart maar die was helemaal mislukt, de bodem was niet lekker knapperig. (een poging later lukt het trouwens wel om deze lekkere ontbijttaart met aardbeien te maken).
Daarom besloot ik aan de slag te gaan met dit recept. Wel heb ik gekozen voor een zalige vulling waardoor deze havermouttaartjes in plaats van een ontbijtje, nu een lekker toetje zijn geworden.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties