desserts

Havermouttaartjes met mascarpone en fruit – toetje

Havermouttaartjes met mascarpone en fruit

Havermouttaartjes, dat klinkt meteen gezond toch? Vergis je niet, aan deze havermouttaartjes is niets gezonds! Nou ja, de havermout zelf is natuurlijk wel voedzaam en het fruit ook, maar verder is dit gewoon een zalig, romig toetje geworden. Niet voor elke dag, maar waanzinnig lekker voor af en toe. De knapperig gebakken havermoutbodem, de romige vulling en het verse fruit. Echt een feestje op je bord. Geniet ervan! Eventueel kun je ook nog wat gesmolten chocolade over de havermouttaartjes drizzelen, dat is helemaal lekker! Dit is trouwens ook een heel handig toetje om voor grotere groepen te maken. De bodems zijn snel klaar en kun je van te voren maken, dan hoef je ze later alleen nog maar snel te vullen met de room en te garneren met het fruit.

Foodblogswap – de havermoutcups van MaartjeMaria

Ik deed deze maand weer eens mee met de Foodblogswap. Daarbij wordt je gelinkt aan een ander blog, waar je een recept van mag maken. Het is de bedoeling dat je je eigen twist geeft aan dit recept. Deze keer werd ik gelinkt aan het blog van MaartjeMaria. Ik kende Maartje’s blog nog niet want boy, ze is het compleet tegenovergestelde van mijzelf. Deze meid doet triathlons (!), gaat dit jaar zelfs een IronMan doen (!!!) en doet dat ook nog eens allemaal op een volledig vegan dieet (!!!!!) Kom ik aan met mijn claim ‘Bourgoundisch by Nature’. Haha! Maar toevallig ben ik de laatste tijd wat bewuster bezig met het binnenkrijgen van goede voedingsstoffen en vind ik het vegan wereldje wel erg interessant. Nooit meer vlees eten zou ik wel kunnen, maar nooit meer zuivel/kaas/eieren? Dat zou voor mij wel echt een flinke opgave zijn. Ik vond het dus erg leuk om rond te snuffelen op haar site. Uiteindelijk kwam ik terecht bij haar havermoutcups met kokosyoghurt. Ik had laatst een poging gedaan tot het maken van een ontbijttaart maar die was helemaal mislukt, de bodem was niet lekker knapperig. Daarom besloot ik aan de slag te gaan met dit recept. Wel heb ik gekozen voor een zalige vulling waardoor deze havermouttaartjes in plaats van een ontbijtje, nu een lekker toetje zijn geworden.

Havermouttaartjes met mascarpone en fruit – toetje

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: FeestelijkDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

280

kcal

Een lekker romig toetje: een knapperige havermoutbodem met een vulling van mascarpone en slagroom, afgetopt met vers fruit.

Ingrediënten

  • 100 gram havermout (havervlokken)

  • 2 el kokosolie

  • 1 el kaneel

  • 2 el maple syrup

  • 50 gr mascarpone

  • 50 ml slagroom

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 el witte basterdsuiker

  • vers fruit en poedersuiker voor de garnering

Bereiding HAVERMOUTTAARTJES

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maal de helft van de havermout tot een fijn meel.
  • Smelt de kokos olie in de magnetron.
  • Roer de havermoutvlokken en fijngemalen havermout met de kaneel, maple syrup en de kokosolie en meng tot een samenhangend geheel.
  • Verdeel het mengsel over 4 licht ingevette tartelette vormpjes en druk het goed aan.
    Zet de vormpjes nu 10-13 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen in de vormpjes.
  • Klop de slagroom stijf en meng met de mascarpone, de suiker en het vanille-extract. Vul de havermouttaartjes met dit mengsel. Garneer de taartjes met vers fruit naar keuze en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Opmerkingen

  • Tip: de bodems kun je best een paar dagen bewaren, dus maak er gerust een paar extra. Je kunt ze ook als ontbijt eten, gevuld met yoghurt en vers fruit.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten