• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kwarktaart met frambozen

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: mrt 2022 door Sandra

    Ben jij ook zo'n fan van kwarktaart? Lekker fris en eigenlijk altijd een succes op verjaardagen. Deze kwarktaart met frambozen heeft een lekkere swirl van frambozencurd als topping. Een beetje zuur en met die heerlijke smaak van verse frambozen.

    Naar recept
    Kwarktaart met frambozen

    No bake taarten

    Zelf vind ik het altijd erg makkelijk om voor een verjaardag minimaal één taart te maken die niet in de oven hoeft, een zogenaamde no bake taart. Deze kwarktaart met frambozen is daar perfect voor, maar ik maak ook regelmatig een mon chou taart. Ook lekker: deze no bake chocoladetaart of deze oreo monchou taart.

    no bake kwarktaart

    Frambozencurd

    Als topping voor deze kwarktaart gebruik ik een halve portie van mijn frambozencurd recept. Je zou dit ook kunnen vervangen door lemon curd, aardbeienjam, of gebruik verse frambozen als topping. Dat staat ook meteen heel feestelijk. En hou je meer van ander fruit, aardbeien bijvoorbeeld? Die zijn er ook heerlijk bij!

    Want ook zonder topping is dit al een heerlijk taartje hoor. Een zalige, boterige bodem van spritskoekjes. Daarop een frisse laag van kwark, slagroom en citroen.

    no bake cheesecake met frambozen

    Kwarktaart bewaren

    Het is handig om de frambozencurd al vroeg op de dag te maken, of zelfs al een paar dagen van tevoren. Deze moet namelijk goed afkoelen voor je hem door de kwarktaart roert. Na het maken van de taart kun je hem nog zo'n twee dagen bewaren. Dek hem af en bewaar in de koelkast. Het is niet mogelijk om de taart in te vriezen. Goed, laten we doorgaan naar het kwarktaart recept!

    frambozen kwarktaart

    Recept

    Kwarktaart met frambozen en citroen - een bovenaanzicht zodat je de marmerlaag van frambozen goed kunt zien. Er is een puntje uit de taart gesneden dat op een gebaksbordje staat.

    Kwarktaart met frambozen

    Heerlijk frisse kwarktaart met citroen en een topping van frambozencurd.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Opstijven: 3 uur uur
    Servings: 12 punten
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • springvorm (23 cm)
    • keukenmachine
    • mixer
    • mengkom
    • spatel

    Ingrediënten

    • 200 gr spritsen
    • 100 gr boter (gesmolten)
    • 6 blaadjes gelatine
    • 500 gr volle kwark
    • 250 ml slagroom
    • 75 gr suiker
    • 2 tl vanille-extract
    • 2 citroenen
    • 0,5 portie frambozencurd (eventueel vervangen door vers fruit of lemon curd)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Bekleed een springvorm met keukenpapier en laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
    • Maal de spritskoekjes fijn met behulp van een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
    • Klop de slagroom stijf met de suiker en klop het vanille-extract erdoor. Spatel de kwark en de rasp van de citroenen door de room.
    • Verwarm het sap van de citroenen in een klein pannetje. Het moet redelijk warm zijn, maar niet koken.
    • Los de blaadjes gelatine één voor één op in het citroensap door er met een kleine garde doorheen te kloppen. Het mengsel wordt snel slijmerig en het sap koelt snel af waardoor de gelatine niet meer goed kan oplossen, dus werk snel.
    • Spatel het citroensap nu goed door het kwarkmengsel, zodat de gelatine zich goed verdeelt over de kwarktaart. Schep het mengsel op de sprits-bodem.
    • Als je frambozencurd wilt gebruiken, verdeel deze dan nu over de taart. Marmer met behulp van een satéprikker door het kwarkmengsel en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 299kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 7g | Vetten: 20g | Zout: 181mg | Vezels: 1g | Suiker: 17g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.