• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Salade met mozzarella, ham en meloen

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: aug 2019 door Sandra

    Salade met mozzarella gaat er bij mij altijd wel in. Zeker met warm weer heb ik altijd trek in lekker lichte, maar zoute gerechten.

    Naar recept
    Salade met mozzarella, ham en meloen

    Deze salade met mozzarella en meloen is dan heerlijk. Lekker hartig en zout door de rauwe ham (ik gebruik het liefst Coburger ham) met een zoetje dankzij de meloen.

    En dankzij de spinazie & avocado krijg je ook meteen wat groenten binnen met deze lunchsalade. En wat ook heel fijn is: hij is zo gemaakt, dus je kunt snel de tuin weer in om te genieten van het mooie weer.

    Lunchsalade

    Ik serveer deze salade het liefste als lunch. Maar je kunt deze salade ook prima serveren als lekker voorgerecht. Ik zou dan wel de hoeveelheden halveren. Je kunt zelfs overwegen om de spinazie weg te laten en de mozzarella, rauwe ham en meloen zó op een bordje te serveren. Ook heel lekker!

    Bekijk ook eens mijn andere salade recepten.

    Recept

    Salade met mozzarella, ham en meloen in een grijze kom op een blauwe doek. De salade is bestrooid met pittenmix.

    Salade met mozzarella, ham en meloen

    Een lekkere lunchsalade met mozzarella, meloen en rauwe ham.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 100 gr (baby) spinazie
    • 150 gr meloen, bv cantaloupe
    • 4 plakjes rauwe ham
    • 1 avocado
    • 1 bol mozzarella
    • 1 tl pesto
    • 2 el olijfolie
    • basilicum of muntblaadjes
    • 1 handje pittenmix
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de spinazie in een kom en schep deze om met 1 el olijfolie en wat peper en zout. Verdeel de spinazie over twee borden.
    • Snijd de meloen in blokjes en de avocado in plakjes en verdeel over de spinazie. Scheur de mozzarella in stukken en verspreid deze samen met de plakken ham over de salade.
    • Klop de pesto los met de resterende olijfolie en besprenkel deze dressing over de borden. Garneer met de pittenmix.
    • Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en verdeel over de salade, dien de salade met mozzarella direct op.

    Notities

    Avocado over? Laat de pit in de overgebleven helft zitten en besprenkel met citroensap. Pak de avocado goed in (bijvoorbeeld in een bijenwasdoek) en bewaar in de koelkast. De avocado zal alsnog wat verkleuren maar is de volgende dag nog goed eetbaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 397kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 19g | Vetten: 31g | Zout: 495mg | Vezels: 9g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More salades

    • Gepocheerde kokoskip met komkommersalade op een bord, met limoen, rode peper en cashewnoten als garnering.
      12x super salades voor de zomer
    • Rode koolsalade met appel en pittenmix, in een grijze kom met bestek ernaast.
      Rode koolsalade met appel en wortel
    • Vitello tonnato maaltijdsalade op een groot bord met blauwe rand. De salade is rijkelijk gevuld met rosbief, venkel, bonen en kappertjes, en gegarneerd met venkelloof.
      Vitello tonnato maaltijdsalade
    • Watermeloen salade met mozzarella, op een bord met een decoratieve blauwe rand.
      Salade met watermeloen, mozzarella en munt

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.