tips & trucs

Tomaten – welke tomaat gebruik je waarvoor?

Tomaten zijn er in zoveel soorten – van cherrytomaat tot vleestomaat – welke moet je nu waarvoor gebruiken? Ik maakte een handig overzichtje, zodat je voortaan altijd de juiste tomaten kiest voor het gerecht dat je gaat maken.

Cherrytomaten
Zijn zoet van smaak en blijven stevig. Ze zijn dan ook ideaal om mee te (roer)bakken maar smaken ook heerlijk in salades.

Coeur de Boeuf
Een bijzondere tomaat met een geribbeld huidje. Deze zachte, zoete tomaat is puur op zijn lekkerst, maar kun je verder in allerlei gerechten verwerken.

Pomodoro of Romatomaat
Deze Italiaanse tomaat smaakt vol en zoet en kan zowel in soepen, salades en sauzen verwerkt worden.

Romaatjes
Een zoete tomatensoort die het goed doet bij de borrel.

Snacktomaten
De naam zegt het al: een heerlijk fris maar toch zoet tussendoortje.

Tasty Tom tomaat
Een tomaatje met een lekker kruidige smaak. Je kunt deze tomaten gebruiken tijdens het bakken of in salades. Ze laten zich ook goed vullen!

Trostomaten
Zijn vol van smaak en kun je prima gebruiken in salades. Ook lekker op een bruin bammetje met kaas!

Vleestomaten
Stevige tomaten met een zachte smaak, die je kunt gebruiken voor het maken van soep en sauzen.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten