Menu
salades / lunch

Venkelsalade met appel, rozijnen en feta

Vvenkelsalade met appel

Venkel is een prachtige groente om te zien en de smaak ervan is heel bijzonder, anijsachtig. Venkel smaakt erg lekker bij bijvoorbeeld vis, maar je kunt er ook een lekkere venkelsalade van maken. Een frisse appel smaakt er erg lekker bij en de rozijnen in dit recept maken de salade weer een beetje zoetig. Dan nog het zoute van de feta erbij en voila: je hebt een eenvoudige salade met volop smaak!

Lunchsalade

Zelf vind ik het fijn om deze venkelsalade als lunch te eten. Sowieso is een lunchsalade een perfecte manier om meer groenten te eten, en met deze salade krijg je direct weer een portie binnen.

Het is ook een handige salade om mee te nemen naar je werk als werklunch. Je kunt de salade namelijk prima een paar uurtjes in de koelkast bewaren. Gebruik natuurlijk wel een goed afsluitbaar bakje.

Bijgerecht

Natuurlijk kun je deze salade ook heel goed serveren als bijgerecht.

Tip: deze salade smaakt ook heerlijk bij de barbecue!

Venkelsalade met appel, rozijnen en feta

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: SaladeNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

247

kcal

Een frisse salade met venkel, appel, rozijnen en feta. Zoet, zout en fris, deze lunchsalade heeft het allemaal!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 venkel

  • 1 1 groene appel

  • 75 gr 75 feta

  • 25 gr 25 rozijnen

  • 2 el 2 yoghurt

  • 1 tl 1 citroensap

  • 2 el 2 pijnboompitten

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, schud ze regelmatig om tot ze beginnen te kleuren. Laat de pitten afkoelen.
  • Snijd het kontje van de venkel en snijd de bovenste uiteinden weg. Bewaar het groene loof, dit is lekker en mooi als garnering.
  • Snijd de venkel nu in zo fijn mogelijke reepjes (julienne), het liefst met behulp van een keukenmachine maar het kan natuurlijk ook met een mes.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel (schillen hoeft niet) en snijd ook de appel tot fijne ‘luciferhoutjes’. Meng de venkel met de appel en verkruimel de feta erover. Voeg de rozijnen toe en meng alles door elkaar.
  • Maak een dressing van de yoghurt en het citroensap, peper en zout en meng deze door de salade.
  • Garneer de venkelsalade met de pijnboompitten en wat extra loof van de venkel.

Opmerkingen

  • Gooi het loof van een venkel nooit weg, dit heeft heel veel smaak (het smaakt net als de venkel zelf naar anijs). Het is mooi en lekker als garnering, bijvoorbeeld op deze salade maar ook op een stukje vis.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept venkelsalade met appel

2 Reacties

  • Nienke / Handpan les
    10 september 2019 at 12:02

    Heerlijk en lekker frisse salade met venkel :) Lekker bij de lucnh, ga hem zeker eens maken om mee te nemen naar mijn werk!

    Reply
    • Sandra
      10 september 2019 at 13:20

      Wat leuk om te horen Nienke, ik hoop dat je ‘m lekker vindt!

      Reply

Laat een reactie achter