• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Weekmenu 47 - la dolce vita

    Bijgewerkt: feb 2022 · Geplaatst: sep 2021 door Sandra

    Toen ik dit weekmenu ging schrijven had ik geen inspiratie voor een thema (ik geef mijn weekmenu's altijd een thema mee) en toen ik dit naar Niels riep, zei hij: doe een Italiaanse week! Vond ik een supergoed idee, het is één van onze favoriete vakantielanden en er staan inmiddels meer dan genoeg gerechten op de blog die geïnspireerd zijn door de Italiaanse keuken. Geen zorgen, je zult deze week echt niet elke dag pasta eten ;-)

    Maandag - auberginetorentjes

    Een variatie op de klassieker 'melanzane alle parmigiana' zijn deze leuke torentjes van aubergine & mozzarella. Met een smaakvolle tomatensaus erbij is dit een heerlijk vegetarisch maaltje om de week goed mee te beginnen. Als je een iets vullender gerecht wilt, serveer je er nog wat lekker brood bij. Naar het recept >

    Dinsdag - Pasta vongole

    Pasta vongole met kokkels

    Een pasta-recept mag natuurlijk niet ontbreken in een Italiaanse week. Maak indruk met deze pasta vongole! Hij is super simpel te maken en je kunt hem natuurlijk ook gewoon maken met gewone spaghetti, in plaats van deze zwarte pasta. Tip: koop lokaal gevangen kokkels in plaats van de echte vongole. Een stuk voordeliger, mega-vers en net zo lekker. Naar het recept >

    Woensdag - Risotto met paddenstoelen

    Paddenstoelenrisotto - een vegetarische risotto met paddenstoelen

    Omdat het zo stilletjesaan alweer bijna herfst is, gooien we er ook een herfstig risotto-recept tegenaan: deze variant met paddenstoelen & hazelnoten is hier zeker een favorietje. Lekker smaakvol en echt comfort food. Naar het recept >

    Donderdag - gremolata-aardappels

    Gebakken aardappels met citroen

    Gebakken aardappels zijn toch niet echt Italiaans? Klopt, maar het mengsel dat erop zit, is dat wel. Gremolata heet het en als je het nog niet kent moet je het écht eens proberen. Het is een mengsel van citroen, knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas. Enorm smaakvol en heerlijk over krokante, ovengebakken aardappeltjes. Naar het recept >

    Vrijdag - focaccia

    Focaccia met tomaat en rozemarijn

    Heerlijk zacht brood met een knapperige korst, nog warm uit de oven... Er is toch weinig lekkerder dan dat. Serveer deze fotogenieke focaccia bij een kom soep en je hebt een heerlijk maaltje. Naar het recept >

    Zaterdag - scroppino

    Scroppino

    Scroppino is één van mijn lievelingstoetjes, en het mooiste is dat deze sorbets ook nog eens binnen vijf minuten zijn gemaakt! Naar wens kun je ze met, of juist zonder alcohol maken. Naar het recept >

    Zondag - amandelkoekjes

    Italiaanse amandelkoekjes

    Ter afsluiting van de Italiaanse week duiken we nog even de keuken in om wat lekkers te bakken. Deze kleine koekjes zijn erg makkelijk te maken en ontzettend lekker bij een kopje koffie of thee. Naar het recept >

    Weekmenu 47

    More weekmenu

    • Een ovenschaal met daarin een vegetarische lasagne met pompoen. De laagjes van het gerecht zijn zichtbaar omdat er een lepel uit de schotel is gehaald.
      Weekmenu #69
    • Kipsaté met rijst in een blauwe kom. Het gerecht is geserveerd met peultjes en er ligt wat kroepoek op de achtergrond.
      Weekmenu #68
    • Sticky kip in een blauwe serveerkom. Het gerecht is rijkelijk bestrooid met ringetjes rode peper en het groene deel van een bosui.
      Weekmenu #67
    • Zalm met krieltjes en peultjes op een houten plank. Het gerecht is bestrooid met citroenrasp en verse dille.
      Weekmenu #66

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431