Menu
Hoofdgerechten / pasta

Pasta met broccoli-pesto en zalm

Pasta met broccoli-pesto

Hmmm, deze pasta met broccoli-pesto en zalm is zo lekker! In dit gerecht zit maar liefst een hele broccoli voor twee personen. En met nog wat tomaatjes erbij heb je zó je volledige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. Stukje zalm erbij en je hebt een heerlijk en voedzaam maaltje op tafel staan, dat ook nog eens snel klaar is.

Een pastarecept van Anna

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Daarbij wordt jouw blog gelinkt aan dat van een ander. Van dat andere blog mag je een recept kiezen en er je eigen draai aan geven. Deze maand werd ik gekoppeld aan Aan tafel bij Anna. Op het blog van Anna vind je ontzettend veel lekkere recepten, ze kookt vaak gezond dus daar staat haar blog dan ook vol mee! Mijn oog viel op haar recept voor pasta met zeekraal en sous-vide gegaarde zalm. Een behoorlijk fancy gerecht dat ik besloot om te toveren naar een wat meer alledaags gerecht, dan alsnog heerlijk smaakt!

Pasta met broccoli-pesto en zalm

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: PastaDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

13

minutes
Calorieën

743

kcal

Een heerlijk pasta recept! Pasta met broccoli, zalm en pesto. Snel klaar, bomvol groenten en nog nog eens super lekker.

Ingrediënten

  • 1 broccoli

  • 2 el pesto

  • 0,5 citroen

  • 150 gr penne of andere pasta

  • 2 moten zalm

  • 200 gr tomaatjes, liefst nog aan de takjes

  • 2 el pijnboompitjes

  • parmezaan (in grove flinters) naar smaak

  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de broccoli in stukken, ook de steel. Kook dit vijf minuten in water met wat zout en giet af. Bewaar een klein beetje van het kookvocht.
  • Doe ondertussen de moten zalm en de tomaatjes in een licht ingevette ovenschaal. Breng de zalm op smaak met een beetje peper en zout. Zet 12 minuten in de oven.
  • Doe de broccoli met de pesto, de rasp van de citroen en een klein beetje kookvocht in een foodprocessor en maal het fijn. Als het mengsel niet mooi fijn wordt kun je het dunner maken met wat extra kookvocht, citroensap of een beetje olijfolie. Breng de broccolipesto op smaak met peper en zout.
  • Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud ze regelmatig om.
  • Meng de broccolipesto door de pasta en serveer met de zalm en de tomaatjes. Bestrooi de broccoli-pasta met pijnboompitten en flinters Parmezaanse kaas.

Opmerkingen

  • Je kunt de broccolipesto al eerder maken en even opwarmen voor gebruik, dan ben je nóg sneller klaar.
Recept pasta met broccoli-pesto

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter