Quiches, ik ben er gek op! Ik maak ze dan ook regelmatig en probeer steeds weer een nieuwe variatie uit, hoewel ik natuurlijk ook zo mijn favorieten heb.

Sinds kort is gerookte kip een van mijn favoriete ingrediënten, daarom vandaag een heerlijke quiche met gerookte kip en gegrilde paprika. Mocht er een restje overblijven dan is dat de volgende dag lekker als lunch.
Natte of niet gare quiche
Heb je ook wel eens dat de bodem van je quiche nog nat is, of niet gaar? Dat komt vaak omdat je vulling te nat is, of te warm.
Het is daarom altijd handig om de groenten even te bakken voor je ze verwerkt in de quiche, dan verdampt al een deel van het vocht uit de groenten.
Het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt.
Zo, dat waren de tips, nu verder naar het recept voor de gerookte kip quiche, want daarvoor kwam je ten slotte op deze pagina.
Quichebodem
Voor dit quiche recept kun je gebruik maken van kant en klare plakjes hartige taart-deeg of bladerdeeg. Maar je kunt ook zelf de bodem maken met dit hartige taartdeeg recept.
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.
Meer quiche recepten
Ben je ook zo'n fan van hartige taarten? Probeer dan ook eens deze quiche met spinazie en oude kaas, zó ontzettend lekker! En deze quiche met chorizo en prei is ook een echte aanrader.
Recept

Recept quiche met gerookte kip en paprika
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 5-6 plakjes hartige taart deeg
- 3 eieren
- 125 ml creme fraiche
- 1 el rode pesto
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 125 gr gerookte kip
- 1 rode paprika
- 50 gr geraspte kaas
Zo maak je het
- Als je zelf quichedeeg gaat maken, begin daar dan mee. Het is lekker om een tl Provençaalse kruiden door het deeg te mengen.
- Snijd de knoflook, ui en paprika fijn en fruit deze een minuut of 5 aan in wat olie. Laat volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en leg er een vel bakpapier op. Vul de vorm met bakbonen en bak de quiche blind voor 10 minuten. Haal het bakpapier eruit en bak nog 5 minuten verder.
- Snijd ondertussen de gerookte kip fijn en meng deze door het groentenmengsel.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, de rode pesto en de kruiden.
- Verdeel het groentenmengsel over de quichebodem en giet het eimengsel er overheen.
- Bestrooi de quiche met wat geraspte kaas en bak de quiche zo'n 30-35 minuten tot hij mooi goudbruin en gaar is.
- Serveer de quiche met gerookte kip en paprika eventueel met een lekkere groene salade.






Gertrud
Een erg lekkere quiche. Ook mijn gasten vonden hem heerlijk. Top👍
Sandra
Wat fijn om te horen Gertrud, en super dat je de moeite hebt genomen een reactie achter te laten. Dat waardeer ik enorm!
Leo van Dijk
Hoi Sandra,
Heel veel plezier gehad met de voorbereiding van de quiche met gerookte kip. Heb de paprika zelf gegrild maar kwam er achter dat daar “iets” teveel peper op zat dus heb ik de rode peper maar niet gebruikt. Als de smaak net zo is als het plezier ben ik tevreden.
Ik laat het je weten.
Groetjes,
Leo
Leo van Dijk
Goedemorgen,
Hij was verrukkelijk.
Gr
Leo
Sandra
Wat super om te horen Leo, en wat leuk dat je de paprika zelf hebt gegrild. Dat lijkt me nog veel lekkerder dan de gegrilde paprika uit een potje! Mocht je het nog niet gedaan hebben, zou je me heel erg helpen door het recept te beoordelen (Dit kan door in het recept zelf op de sterretjes te klikken). Dankjewel!
Groetjes, Sandra
Leo van Dijk
Natuurlijk zal ik je helpen. Martine (mijn vrouw) heeft jou gisteren een foto gestuurd.
Gezien?
Gr leo
Sandra
Via Facebook zie ik nu net inderdaad, superleuk om te zien!! Hij zag er top uit :-)
Groetjes, Sandra
Sandra
Hi Victor, wat vervelend om te horen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nooit last van heb bij het maken van quiche. Elke oven is ook net weer even anders, misschien moet de quiche in jouw oven iets langer bakken? Was hij wel gaar?
En heb je de tips opgevolgd die boven het recept staan? De gegrilde paprika is van zichzelf erg nat dus het is erg belangrijk die heel goed droog te deppen. En het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt.