• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Quiche met gerookte kip en paprika

    Bijgewerkt: apr 2025 · Geplaatst: jul 2014 door Sandra

    Quiches, ik ben er gek op! Ik maak ze dan ook regelmatig en probeer steeds weer een nieuwe variatie uit, hoewel ik natuurlijk ook zo mijn favorieten heb.

    Naar recept
    Quiche met gerookte kip en paprika
    Quiche met gerookte kip en paprika

    Sinds kort is gerookte kip een van mijn favoriete ingrediënten, daarom vandaag een heerlijke quiche met gerookte kip en gegrilde paprika. Mocht er een restje overblijven dan is dat de volgende dag lekker als lunch.

    Natte of niet gare quiche

    Heb je ook wel eens dat de bodem van je quiche nog nat is, of niet gaar? Dat komt vaak omdat je vulling te nat is, of te warm.

    Het is daarom altijd handig om de groenten even te bakken voor je ze verwerkt in de quiche, dan verdampt al een deel van het vocht uit de groenten.

    Het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt.

    Zo, dat waren de tips, nu verder naar het recept voor de gerookte kip quiche, want daarvoor kwam je ten slotte op deze pagina.

    Quichebodem

    Voor dit quiche recept kun je gebruik maken van kant en klare plakjes hartige taart-deeg of bladerdeeg. Maar je kunt ook zelf de bodem maken met dit hartige taartdeeg recept.

    Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

    Meer quiche recepten

    Ben je ook zo'n fan van hartige taarten? Probeer dan ook eens deze quiche met spinazie en oude kaas, zó ontzettend lekker! En deze quiche met chorizo en prei is ook een echte aanrader.

    Recept

    Quiche met gerookte kip en paprika in een quichevorm. Uit de quiche is een punt gesneden zodat de vulling zichtbaar is.

    Recept quiche met gerookte kip en paprika

    Dit recept is voldoende voor 4 personen als je er een flinke groene salade bij serveert. Zonder salade erbij kun je er ook met zijn tweeën van eten, dan blijft er misschien wel een stukje over voor de lunch!
    4.46 van 11 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten minuten
    Totale tijd: 50 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • quichevorm (24 cm)

    Ingrediënten

    • 5-6 plakjes hartige taart deeg
    • 3 eieren
    • 125 ml creme fraiche
    • 1 el rode pesto
    • 1 tl Provençaalse kruiden
    • 1 teen knoflook
    • 1 ui
    • 125 gr gerookte kip
    • 1 rode paprika
    • 50 gr geraspte kaas
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Als je zelf quichedeeg gaat maken, begin daar dan mee. Het is lekker om een tl Provençaalse kruiden door het deeg te mengen.
    • Snijd de knoflook, ui en paprika fijn en fruit deze een minuut of 5 aan in wat olie. Laat volledig afkoelen.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en leg er een vel bakpapier op. Vul de vorm met bakbonen en bak de quiche blind voor 10 minuten. Haal het bakpapier eruit en bak nog 5 minuten verder.
    • Snijd ondertussen de gerookte kip fijn en meng deze door het groentenmengsel.
    • Klop de eieren los met de crème fraîche, de rode pesto en de kruiden.
    • Verdeel het groentenmengsel over de quichebodem en giet het eimengsel er overheen.
    • Bestrooi de quiche met wat geraspte kaas en bak de quiche zo'n 30-35 minuten tot hij mooi goudbruin en gaar is.
    • Serveer de quiche met gerookte kip en paprika eventueel met een lekkere groene salade.

    Notities

    Een restje quiche is de volgende dag lekker als lunch.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 797kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 33g | Vetten: 51g | Zout: 571mg | Vezels: 4g | Suiker: 13g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More quiches

    • Prei shoarma quiche op een bord. Uit de quiche is een punt gesneden zodat de vulling zichtbaar wordt.
      Prei shoarma quiche
    • Spanakopita - quiche met spinazie en feta. Op een bord met ouderwets motief liggen drie punten van de filodeeg quiche met feta en spinazie.
      Spanakopita - quiche met spinazie en feta
    • Pizza quiche: bovenaanzicht van een quiche met plakjes salami en pizzakruiden. De quiche is gegarneerd met verse basilicum.
      Pizza quiche met salami
    • Quiche met broccoli en cheddar op een ovenrek. Er is een puntje uit de quiche gesneden zodat je de vulling goed kunt zien.
      Quiche met broccoli en cheddar

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Gertrud

      mei 30, 2025 at 1:30 pm

      5 sterren
      Een erg lekkere quiche. Ook mijn gasten vonden hem heerlijk. Top👍

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 30, 2025 at 8:09 pm

        Wat fijn om te horen Gertrud, en super dat je de moeite hebt genomen een reactie achter te laten. Dat waardeer ik enorm!

        Beantwoorden
    2. Leo van Dijk

      mei 10, 2021 at 3:11 pm

      Hoi Sandra,

      Heel veel plezier gehad met de voorbereiding van de quiche met gerookte kip. Heb de paprika zelf gegrild maar kwam er achter dat daar “iets” teveel peper op zat dus heb ik de rode peper maar niet gebruikt. Als de smaak net zo is als het plezier ben ik tevreden.
      Ik laat het je weten.

      Groetjes,

      Leo

      Beantwoorden
      • Leo van Dijk

        mei 11, 2021 at 7:46 am

        Goedemorgen,

        Hij was verrukkelijk.

        Gr

        Leo

        Beantwoorden
        • Sandra

          mei 11, 2021 at 8:59 am

          Wat super om te horen Leo, en wat leuk dat je de paprika zelf hebt gegrild. Dat lijkt me nog veel lekkerder dan de gegrilde paprika uit een potje! Mocht je het nog niet gedaan hebben, zou je me heel erg helpen door het recept te beoordelen (Dit kan door in het recept zelf op de sterretjes te klikken). Dankjewel!

          Groetjes, Sandra

          Beantwoorden
        • Leo van Dijk

          mei 11, 2021 at 9:58 am

          4 sterren
          Natuurlijk zal ik je helpen. Martine (mijn vrouw) heeft jou gisteren een foto gestuurd.
          Gezien?

          Gr leo

          Beantwoorden
          • Sandra

            mei 11, 2021 at 6:32 pm

            Via Facebook zie ik nu net inderdaad, superleuk om te zien!! Hij zag er top uit :-)

            Groetjes, Sandra

            Beantwoorden
    3. Sandra

      november 25, 2020 at 9:36 am

      Hi Victor, wat vervelend om te horen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nooit last van heb bij het maken van quiche. Elke oven is ook net weer even anders, misschien moet de quiche in jouw oven iets langer bakken? Was hij wel gaar?

      En heb je de tips opgevolgd die boven het recept staan? De gegrilde paprika is van zichzelf erg nat dus het is erg belangrijk die heel goed droog te deppen. En het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt.

      Beantwoorden
    4.46 from 11 votes (9 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.