Quiches, ik ben er gek op! Ik maak ze dan ook regelmatig en probeer steeds weer een nieuwe variatie uit, hoewel ik natuurlijk ook zo mijn favorieten heb – quiche lorraine bijvoorbeeld. Sinds kort is gerookte kip een van mijn favoriete ingrediënten, daarom vandaag een heerlijke quiche met gerookte kip en gegrilde paprika. Mocht er een restje overblijven dan is dat de volgende dag lekker als lunch.
Natte of niet gare quiche
Heb je ook wel eens dat de bodem van je quiche nog nat is, of niet gaar? Dat komt vaak omdat je vulling te nat is, of te warm. Het is daarom altijd handig om de groenten even te bakken voor je ze verwerkt in de quiche, dan verdampt al een deel van het vocht uit de groenten.
Het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt. Zo, dat waren de tips, nu verder naar het recept voor de gerookte kip quiche, want daarvoor kwam je ten slotte op deze pagina.
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.
Meer quiche recepten
Ben je ook zo’n fan van hartige taarten? Probeer dan ook eens deze quiche met spinazie en oude kaas, zó ontzettend lekker! En deze quiche met chorizo en prei is ook een echte aanrader.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
6 Reacties
Leo van Dijk
10 mei 2021 at 15:11Hoi Sandra,
Heel veel plezier gehad met de voorbereiding van de quiche met gerookte kip. Heb de paprika zelf gegrild maar kwam er achter dat daar “iets” teveel peper op zat dus heb ik de rode peper maar niet gebruikt. Als de smaak net zo is als het plezier ben ik tevreden.
Ik laat het je weten.
Groetjes,
Leo
Leo van Dijk
11 mei 2021 at 07:46Goedemorgen,
Hij was verrukkelijk.
Gr
Leo
Sandra
11 mei 2021 at 08:59Wat super om te horen Leo, en wat leuk dat je de paprika zelf hebt gegrild. Dat lijkt me nog veel lekkerder dan de gegrilde paprika uit een potje! Mocht je het nog niet gedaan hebben, zou je me heel erg helpen door het recept te beoordelen (Dit kan door in het recept zelf op de sterretjes te klikken). Dankjewel!
Groetjes, Sandra
Leo van Dijk
11 mei 2021 at 09:58Natuurlijk zal ik je helpen. Martine (mijn vrouw) heeft jou gisteren een foto gestuurd.
Gezien?
Gr leo
Sandra
11 mei 2021 at 18:32Via Facebook zie ik nu net inderdaad, superleuk om te zien!! Hij zag er top uit :-)
Groetjes, Sandra
Sandra
25 november 2020 at 09:36Hi Victor, wat vervelend om te horen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nooit last van heb bij het maken van quiche. Elke oven is ook net weer even anders, misschien moet de quiche in jouw oven iets langer bakken? Was hij wel gaar?
En heb je de tips opgevolgd die boven het recept staan? De gegrilde paprika is van zichzelf erg nat dus het is erg belangrijk die heel goed droog te deppen. En het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt.