Quiches, ik ben er gek op! Ik maak ze dan ook regelmatig en probeer steeds weer een nieuwe variatie uit, hoewel ik natuurlijk ook zo mijn favorieten heb – quiche lorraine bijvoorbeeld. Sinds kort is gerookte kip een van mijn favoriete ingrediënten, daarom vandaag een heerlijke quiche met gerookte kip en gegrilde paprika. Mocht er een restje overblijven dan is dat de volgende dag lekker als lunch.
Natte of niet gare quiche
Heb je ook wel eens dat de bodem van je quiche nog nat is, of niet gaar? Dat komt vaak omdat je vulling te nat is, of te warm. Laat de gegrilde paprika daarom heel goed uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt. Zo, dat waren de tips, nu verder naar het recept voor de gerookte kip quiche, want daarvoor kwam je ten slotte op deze pagina.
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.
Klik hier voor al mijn quiche recepten.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.
2 Reacties
Victor
23 november 2020 at 18:21Op meerdere manieren klaargemaakt en er blijft een fikse vocht plek boven op de quiche. Geen aanrader.
Sandra
25 november 2020 at 09:36Hi Victor, wat vervelend om te horen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nooit last van heb bij het maken van quiche. Elke oven is ook net weer even anders, misschien moet de quiche in jouw oven iets langer bakken? Was hij wel gaar?
En heb je de tips opgevolgd die boven het recept staan? De gegrilde paprika is van zichzelf erg nat dus het is erg belangrijk die heel goed droog te deppen. En het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt.