kip quiches

Quiche met gerookte kip en paprika

Quiche met gerookte kip en paprika

Quiches, ik ben er gek op! Ik maak ze dan ook regelmatig en probeer steeds weer een nieuwe variatie uit, hoewel ik natuurlijk ook zo mijn favorieten heb – quiche lorraine bijvoorbeeld. Sinds kort is gerookte kip een van mijn favoriete ingrediënten, daarom vandaag een heerlijke quiche met gerookte kip en gegrilde paprika. Mocht er een restje overblijven dan is dat de volgende dag lekker als lunch.

Natte of niet gare quiche

Heb je ook wel eens dat de bodem van je quiche nog nat is, of niet gaar? Dat komt vaak omdat je vulling te nat is, of te warm. Laat de gegrilde paprika daarom heel goed uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt. Ook het blind voorbakken van de bodem gaat een niet gare, natte bodem tegen. Zo, dat waren de tips, nu verder naar het recept voor de gerookte kip quiche, want daarvoor kwam je ten slotte op deze pagina.

Recept quiche met gerookte kip en paprika

(voor 2 (avondeten) tot 4 personen (als lunch of avondeten met flinke salade erbij)

Klik hier voor al mijn quiche recepten.

Recept quiche met gerookte kip en paprika

0 from 0 votes
Course: Diner, LunchCuisine: QuicheDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

389

kcal

Dit recept is voldoende voor 4 personen als je er een flinke groene salade bij serveert. Zonder salade erbij kun je er ook met zijn tweeën van eten, dan blijft er misschien wel een stukje over voor de lunch!

Ingrediënten

  • 5-6 plakjes hartige taart deeg (zelf deeg maken? bekijk dit recept voor quichedeeg)

  • 3 eieren

  • 125 ml creme fraiche

  • 50 ml melk

  • 1 tl Provençaalse kruiden

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 0,5 rode peper

  • 125 gr gerookte kip

  • 150 gr gegrilde paprika (uit een pot)

  • 50 gr geraspte kaas

  • Voor erbij: groene salade

Bereiding gerookte kip quiche

  • Als je zelf quichedeeg gaat maken, begin daar dan mee. Het is lekker om een tl Provençaalse kruiden door het deeg te mengen.
  • Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn en fruit deze eventjes aan in wat olie. Laat volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en leg er een vel bakpapier op. Vul de vorm met bakbonen en bak de quiche blind voor 10 minuten. Haal het bakpapier eruit en bak nog 5 minuten verder.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
  • Snijd de gegrilde paprika en de gerookte kip fijn.
  • Klop de eieren los met de creme fraiche, de melk en de kruiden.
  • Verdeel het uimengsel, de stukjes paprika en stukjes kip over de quichevorm en giet het eimengsel er overheen.
  • Bestrooi de quiche met wat geraspte kaas en bak de quiche zo’n 30-35 minuten tot hij mooi goudbruin en gaar is.
  • Serveer de quiche met gerookte kip en paprika met een lekkere groene salade.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten