Menu
quiches / Hoofdgerechten / kip

Quiche met gerookte kip en paprika

Quiche met gerookte kip en paprika

Quiches, ik ben er gek op! Ik maak ze dan ook regelmatig en probeer steeds weer een nieuwe variatie uit, hoewel ik natuurlijk ook zo mijn favorieten heb – quiche lorraine bijvoorbeeld. Sinds kort is gerookte kip een van mijn favoriete ingrediënten, daarom vandaag een heerlijke quiche met gerookte kip en gegrilde paprika. Mocht er een restje overblijven dan is dat de volgende dag lekker als lunch.

Natte of niet gare quiche

Heb je ook wel eens dat de bodem van je quiche nog nat is, of niet gaar? Dat komt vaak omdat je vulling te nat is, of te warm. Laat de gegrilde paprika daarom heel goed uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt. Zo, dat waren de tips, nu verder naar het recept voor de gerookte kip quiche, want daarvoor kwam je ten slotte op deze pagina.

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

Klik hier voor al mijn quiche recepten.

Recept quiche met gerookte kip en paprika

3 from 7 votes
Course: Diner, LunchCuisine: QuicheDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

389

kcal

Dit recept is voldoende voor 4 personen als je er een flinke groene salade bij serveert. Zonder salade erbij kun je er ook met zijn tweeën van eten, dan blijft er misschien wel een stukje over voor de lunch!

Ingrediënten

  • 5-6 plakjes hartige taart deeg (zelf deeg maken? bekijk dit recept voor quichedeeg)

  • 3 eieren

  • 125 ml creme fraiche

  • 50 ml melk

  • 1 tl Provençaalse kruiden

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 0,5 rode peper

  • 125 gr gerookte kip

  • 150 gr gegrilde paprika (uit een pot)

  • 50 gr geraspte kaas

  • Voor erbij: groene salade

Bereiding gerookte kip quiche

  • Als je zelf quichedeeg gaat maken, begin daar dan mee. Het is lekker om een tl Provençaalse kruiden door het deeg te mengen.
  • Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn en fruit deze eventjes aan in wat olie. Laat volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en leg er een vel bakpapier op. Vul de vorm met bakbonen en bak de quiche blind voor 10 minuten. Haal het bakpapier eruit en bak nog 5 minuten verder.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
  • Snijd de gegrilde paprika en de gerookte kip fijn.
  • Klop de eieren los met de creme fraiche, de melk en de kruiden.
  • Verdeel het uimengsel, de stukjes paprika en stukjes kip over de quichevorm en giet het eimengsel er overheen.
  • Bestrooi de quiche met wat geraspte kaas en bak de quiche zo’n 30-35 minuten tot hij mooi goudbruin en gaar is.
  • Serveer de quiche met gerookte kip en paprika met een lekkere groene salade.

Opmerkingen

  • Een restje quiche is de volgende dag lekker als lunch.
Recept quiche gerookte kip

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

7 Reacties

  • Leo van Dijk
    10 mei 2021 at 15:11

    Hoi Sandra,

    Heel veel plezier gehad met de voorbereiding van de quiche met gerookte kip. Heb de paprika zelf gegrild maar kwam er achter dat daar “iets” teveel peper op zat dus heb ik de rode peper maar niet gebruikt. Als de smaak net zo is als het plezier ben ik tevreden.
    Ik laat het je weten.

    Groetjes,

    Leo

    Reply
    • Leo van Dijk
      11 mei 2021 at 07:46

      Goedemorgen,

      Hij was verrukkelijk.

      Gr

      Leo

      Reply
      • Sandra
        11 mei 2021 at 08:59

        Wat super om te horen Leo, en wat leuk dat je de paprika zelf hebt gegrild. Dat lijkt me nog veel lekkerder dan de gegrilde paprika uit een potje! Mocht je het nog niet gedaan hebben, zou je me heel erg helpen door het recept te beoordelen (Dit kan door in het recept zelf op de sterretjes te klikken). Dankjewel!

        Groetjes, Sandra

        Reply
      • Leo van Dijk
        11 mei 2021 at 09:58

        Natuurlijk zal ik je helpen. Martine (mijn vrouw) heeft jou gisteren een foto gestuurd.
        Gezien?

        Gr leo

        Reply
        • Sandra
          11 mei 2021 at 18:32

          Via Facebook zie ik nu net inderdaad, superleuk om te zien!! Hij zag er top uit :-)

          Groetjes, Sandra

          Reply
  • Victor
    23 november 2020 at 18:21

    Op meerdere manieren klaargemaakt en er blijft een fikse vocht plek boven op de quiche. Geen aanrader.

    Reply
    • Sandra
      25 november 2020 at 09:36

      Hi Victor, wat vervelend om te horen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nooit last van heb bij het maken van quiche. Elke oven is ook net weer even anders, misschien moet de quiche in jouw oven iets langer bakken? Was hij wel gaar?

      En heb je de tips opgevolgd die boven het recept staan? De gegrilde paprika is van zichzelf erg nat dus het is erg belangrijk die heel goed droog te deppen. En het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt.

      Reply

Laat een reactie achter