quiches

Quiche met gerookte kip en paprika

Quiche met gerookte kip en paprika

Quiches, ik ben er gek op! Ik maak ze dan ook regelmatig en probeer steeds weer een nieuwe variatie uit, hoewel ik natuurlijk ook zo mijn favorieten heb – quiche lorraine bijvoorbeeld. Sinds kort is gerookte kip een van mijn favoriete ingrediënten, daarom vandaag een heerlijke quiche met gerookte kip en gegrilde paprika. Mocht er een restje overblijven dan is dat de volgende dag lekker als lunch.

Natte of niet gare quiche

Heb je ook wel eens dat de bodem van je quiche nog nat is, of niet gaar? Dat komt vaak omdat je vulling te nat is, of te warm. Laat de gegrilde paprika daarom heel goed uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Het helpt ook om de ingrediënten goed af te laten koelen voor je de bodem er mee bedekt. Ook het blind voorbakken van de bodem gaat een niet gare, natte bodem tegen. Zo, dat waren de tips, nu verder naar het recept voor de gerookte kip quiche, want daarvoor kwam je ten slotte op deze pagina.

Recept quiche met gerookte kip en paprika

(voor 2 (avondeten) tot 4 personen (als lunch of avondeten met flinke salade erbij)

  • 5-6 plakjes hartige taart deeg (zelf deeg maken? bekijk dit recept voor quichedeeg)
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 50 ml melk
  • 1 flinke tl Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 125 gr gerookte kip
  • 1/2 pot gegrilde paprika
  • geraspte kaas
  • Voor erbij: groene salade

Zo maak je de gerookte kip quiche

  • Als je zelf quichedeeg gaat maken, begin daar dan mee. Het is lekker om een tl Provençaalse kruiden door het deeg te mengen.
  • Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn en fruit deze eventjes aan in wat olie. Laat volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en leg er een vel bakpapier op. Vul de vorm met bakbonen en bak de quiche blind voor 10 minuten. Haal het bakpapier eruit en bak nog 5 minuten verder.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
  • Snijd de gegrilde paprika en de gerookte kip fijn.
  • Klop de eieren los met de creme fraiche, de melk en de kruiden.
  • Verdeel het uimengsel, de stukjes paprika en stukjes kip over de quichevorm en giet het eimengsel er overheen.
  • Bestrooi de quiche met wat geraspte kaas en bak de quiche zo’n 30-35 minuten tot hij mooi goudbruin en gaar is.
  • Serveer de quiche met gerookte kip en paprika met een lekkere groene salade.

Klik hier voor al mijn quiche recepten.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten