Deze smoothie met mango, banaan, abrikoos & kokosmelk is lekker tropisch, heerlijk… Maak deze smoothie in de zomermaanden (juni t/m augustus), want dan zijn abrikozen in het seizoen en dus op hun allerlekkerst. Ze zitten vol vezels, vitamine A en mineralen, dus zet deze lekkere vrucht gerust wat vaker op het menu.
Ontbijt of tussendoortje
Smoothies zijn altijd een topmanier om je dag te beginnen, maar ze smaken ook heel goed als tussendoortje. Ze zijn ook handig als ontbijtje to go. Zorg dan wel dat je ze meeneemt in een goede lekvrije beker.
Ga je deze abrikozen smoothie met mango als ontbijt ´eten´? Dan kun je er ook een flinke lepel lijnzaad doorheen roeren. Dan vult de smoothie net wat meer.
Snelle smoothie met abrikoos
Voor de mango gebruik ik vaak zo’n pak diepvriesfruit van de supermarkt, super handig om in huis te hebben. Wat ook een handige tip is: snijd het fruit de avond van tevoren al in stukjes en bewaar in de koelkast, dan hoef je de volgende ochtend alleen maar even de staafmixer door de stukjes fruit te halen, en je smoothie met abrikoos is klaar!
Inmiddels vind je al veel smoothie recepten op mijn website. Probeer ook eens deze groene smoothie met spinazie en banaan, en deze smoothie met aardbei.

Smoothie met abrikoos, mango en banaan
Ingrediënten
- 4 abrikozen
- 1 banaan
- 250 gr mango (in stukjes)
- 600 ml sojamelk met kokossmaak, of een andere (plantaardige) melk of yoghurt
Zo maak je het
- Snijd de abrikozen in stukjes.
- Snijd de banaan in plakjes.
- Doe al het fruit in een maatbeker en vul aan tot 800 ml met de sojamelk. Pureer de ingredienten met een staafmixer tot een smoothie.
- Is het mengsel nog iets te dik? Voeg dan nog een beetje extra melk toe en roer nogmaals goed door. Enjoy!
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties