quiches

Uienquiche met Franse kaas

Uienquiche met Franse kaas

Deze uienquiche maakte ik ooit naar aanleiding van de Foodblogswap. Maar hij is zo lekker, dat ik hem ook na een paar jaar nog steeds af en toe op tafel tover. En het werd wel een tijd voor een nieuwe foto voor dit lekkere recept, dus ik besloot deze uienquiche weer eens te maken. Ik werd destijds gelinkt aan een heel leuk blog: Onze Franse Keuken. Toen ik de website opende werd ik instant verliefd op de fantastische keuken van Lisette, die met haar man en kindjes in Frankrijk woont. Later – als ik groot ben – wil ik ook zo’n keuken! Met zo’n schitterend bordeauxrood fornuis. En zo’n vleeswarensnijder. En zo’n pannenrek aan het plafond. Afijn (of zal ik ‘enfin’ zeggen), je begrijpt ‘m!

Quiche met Franse kaas en ui

Goed, ik dwaal een beetje af *rukt zich met moeite los van die keuken*, terug naar de recepten. Lisette kookt uiteraard regelmatig Frans (tarte tatin, buche aux chocolat…) maar leuk genoeg vind ik ook heel veel niet-Franse recepten op haar blog. Het kiezen is moeilijk… Zo valt mijn oog op havermoutkoekjes met wortel, een prachtige tomaten-amandeltaart en… een homemade uienkruier. Toen ik die zag, wist ik meteen dat ik die wilde maken. Sowieso ben ik gek op quiches en van de combinatie ui, abdijbier en kaas begin ik spontaan te kwijlen. Aan de bak dus om deze uienquiche te maken!

Uienquiche met Franse kaas

0 from 0 votes
Course: DinerDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereidingstijd

40

minutes
Cooking time

40

minutes
Oventijd

35

minuten

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart of maak zelf quichedeeg

  • gr ui

  • 10 gr roomboter

  • 1 el olijfolie

  • 150 ml abdijbier

  • 2 eieren

  • 75 ml slagroom

  • 0,5 el fijngehakte tijm

  • peper, zout

  • 150 gr Franse abdijkaas (ik koos voor St. Aubin en heb hem ook wel eens met Chaumes en Port Salut gemaakt. Kies wat je lekker vindt!)

Bereiding uienquiche

  • Snijd de uien in dunne ringen. Verwarm de boter en de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien toe. Breng op smaak met wat zout en bak de uien op halfhoog vuur 8-10 minuten, tot de ringen zacht zijn.
  • Voeg het abdijbier toe en laat sudderen tot het vocht is verdampt, dit duurt ongeveer 20 minuten. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en snijd overtollige randjes weg. Prik gaatjes in de bodem.
    Vul de quichevorm met het uimengsel.
  • Klop de eieren los met de room, tijm en wat peper en zout en giet dit over het uienmengsel.
  • Snijd de Franse kaas in dunne plakjes en bedek de bovenkant van de uienquiche ermee.
  • Bak de uienquiche in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Serveer met een lekkere groene salade.

Opmerkingen

  • Serveer een groene salade bij, dan is dit recept voldoende als hoofdgerecht voor 3 personen. Een restje uienquiche is lekker als lunch!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

5 Comments

  • Reply Anne-Marie

    Wat een lekkere quiche. Enne….gewoob blijven dromen he, ooit komen ze uit!

    29 februari 2016 at 18:16
  • Reply Lisette

    Wat een leuke blog! Thanks voor je Lieve compliment over onze Keuken. Is ook echt mijn ‘uitgekomen’droom. Arjan heeft hem zelf gebouwd – ik kon dus zelf aangeven wat ik waar wilde hebben – elke dag weer opnieuw blij mee ?

    28 februari 2016 at 11:28
    • Reply Sandra

      Ohh dat kan ik me voorstellen, fantastisch!

      28 februari 2016 at 17:51
  • Reply Eef

    Hmm dit klinkt inderdaad verrukkelijk! Bier, ui en kaas in een quiche…YUM Moest trouwens ook smakelijk lachen om je -als ik later groot ben- haha zo’n keuken is inderdaad echt een droom :) (die hopelijk ooit uitkomt ;))

    28 februari 2016 at 10:53
    • Reply Sandra

      Haha laten we er hard voor duimen, dat zou toch fantastisch zijn :-)

      28 februari 2016 at 17:51

    Reactie achterlaten