Deze uienquiche maakte ik ooit naar aanleiding van de Foodblogswap. Maar hij is zo lekker, dat ik hem ook na een paar jaar nog steeds af en toe op tafel tover. En het werd wel een tijd voor een nieuwe foto voor dit lekkere recept, dus ik besloot deze uienquiche weer eens te maken.
De uienquiche van Lisette
Ik werd destijds gelinkt aan een heel leuk blog: Onze Franse Keuken. Toen ik de website opende werd ik meteen verliefd op de fantastische keuken van Lisette, die met haar man en kindjes in Frankrijk woont. Later – als ik groot ben – wil ik ook zo’n keuken! Met zo’n schitterend bordeauxrood fornuis. En zo’n vleeswarensnijder. En zo’n pannenrek aan het plafond. Afijn (of zal ik ‘enfin’ zeggen), je begrijpt ‘m!
Quiche met Franse kaas en ui
Goed, ik dwaal een beetje af *rukt zich met moeite los van die keuken*, terug naar de recepten. Lisette kookt uiteraard regelmatig Frans (tarte tatin, buche aux chocolat…) en zo valt mijn oog op een homemade quiche met ui. Toen ik die zag, wist ik meteen dat ik die wilde maken. Sowieso ben ik gek op quiches en van de combinatie ui, abdijbier en kaas begin ik spontaan te kwijlen. Aan de bak dus om deze uienquiche te maken!
Uienquiche recept
Uit dit recept haal je vier flinke punten quiche. Je zou er nog een lekkere groene salade bij kunnen serveren voor een complete maaltijd. Ook een frisse tomatensalade zou hier prima bij passen.
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.
Tip: ben je ook zo gek op uien? Dan vind je deze uiensoep en deze uienkruier met kaas vast ook lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
5 Reacties
Anne-Marie
29 februari 2016 at 18:16Wat een lekkere quiche. Enne….gewoob blijven dromen he, ooit komen ze uit!
Lisette
28 februari 2016 at 11:28Wat een leuke blog! Thanks voor je Lieve compliment over onze Keuken. Is ook echt mijn ‘uitgekomen’droom. Arjan heeft hem zelf gebouwd – ik kon dus zelf aangeven wat ik waar wilde hebben – elke dag weer opnieuw blij mee ?
Sandra
28 februari 2016 at 17:51Ohh dat kan ik me voorstellen, fantastisch!
Eef
28 februari 2016 at 10:53Hmm dit klinkt inderdaad verrukkelijk! Bier, ui en kaas in een quiche…YUM Moest trouwens ook smakelijk lachen om je -als ik later groot ben- haha zo’n keuken is inderdaad echt een droom :) (die hopelijk ooit uitkomt ;))
Sandra
28 februari 2016 at 17:51Haha laten we er hard voor duimen, dat zou toch fantastisch zijn :-)