• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Weekmenu 20: volop lente in de keuken!

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: mrt 2019 door Sandra

    Alweer het 20e weekmenu vandaag. Ik hoop dat jullie ze nog niet zat zijn ;-) Meestal probeer ik mijn weekmenu een bepaald thema mee te geven, deze keer was dat een makkie. De lente is namelijk net begonnen. Tijd voor heerlijke recepten met volop lentegroenten dus! Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu's terug.

    Maandag - gado gado

    Peultjes behoren tot mijn favoriete lentegroenten, en een zalig gerecht om ze in te verwerken is gado gado met pindasaus. Dit vegetarische Indonesische gerecht is makkelijk te maken en echt heel erg lekker: fris knapperige groenten (want je blancheert ze, dus ze blijven lekker fris), met zelfgemaakte pindasaus, een gekookt eitje en kroepoek.

    Dinsdag - risotto met gerookte zalm

    Citroenrisotto met gerookte zalm

    Deze risotto geeft mij het ultieme voorjaarsgevoel: frisse citroen en gerookte zalm maken deze risotto - wat normaal best een zwaar gerecht is - lekker licht. De kruidenroomkaas geeft verder superveel smaak aan deze lekkere risotto. Krijg nu ik dit typ gelijk weer zin in om dit te eten!

    Woensdag - plaattaart met geitenkaas

    Vegetarische plaattaart

    Nog een keer vegetarisch vandaag, maar reken maar dat je vlees niet gaat missen in deze heerlijk frisse plaattaart met voorjaarsgroenten en geitenkaas. De ricotta en de citroen maken deze taart heerlijk fris en combineren perfect met die mooie groene asperges en doperwtjes. Zo lekker! De geitenkaas en verse basilicum maken het voorjaarsgevoel helemaal af!

    Donderdag - komkommersalade met kip

    Gepocheerde kokoskip met komkommersalade

    Een licht avondmaal maar wel eentje met volop smaak. De kip pocheer je in kokosmelk, waardoor hij lekker zacht wordt, maar niet droog. Een mooie combinatie met de fris-pittige komkommersalade. Echt een heel fijn gerechtje dit. Vind je de kip-komkommer salade niet vullend genoeg? Serveer er dan wat brood bij.

    Vrijdag - spanakopita

    Spanakopita - quiche met spinazie en feta

    Spinazie, nog zo'n heerlijke lentegroenten! Maak er deze lekkere quiche met spinazie en feta mee. Dit Griekse gerecht maak je normaal gesproken met filodeeg, maar met hartige taart deeg is het net even wat makkelijker en dat is wel fijn voor doordeweeks.

    Zaterdag - smoothie met aardbei

    Smoothie met aardbei en banaan en kiwi

    Begin het weekend met een lekkere smoothie! Deze smoothie met aardbei, banaan en kiwi is al jaren het populairste smoothie-recept op mijn blog en dat snap ik wel. De aardbeien maken deze smoothie heerlijk zomers en banaan in een smoothie vind ik altijd een goed idee, die maakt hem meteen lekker zoet!

    Zondag - lavendelkoekjes

    Lavendelkoekjes - zandkoekjes met lavendel

    Word jij ook altijd zo blij in het voorjaar, als alles weer begint te bloeien? Maak daarom vandaag eens koekjes met bloemen! Een beetje gedroogde lavendel geeft deze zandkoekjes een bijzondere touch mee. De makkelijke frosting maakt ze lekker zoet.

    Weekmenu 20

    More weekmenu

    • Een ovenschaal met daarin een vegetarische lasagne met pompoen. De laagjes van het gerecht zijn zichtbaar omdat er een lepel uit de schotel is gehaald.
      Weekmenu #69
    • Kipsaté met rijst in een blauwe kom. Het gerecht is geserveerd met peultjes en er ligt wat kroepoek op de achtergrond.
      Weekmenu #68
    • Sticky kip in een blauwe serveerkom. Het gerecht is rijkelijk bestrooid met ringetjes rode peper en het groene deel van een bosui.
      Weekmenu #67
    • Zalm met krieltjes en peultjes op een houten plank. Het gerecht is bestrooid met citroenrasp en verse dille.
      Weekmenu #66

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431