• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Weekmenu 7 - quiche, wraps en risotto

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: sep 2017 door Sandra

    Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je elke dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik altijd voor de eerste optie, want dan hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen. Dit bespaart een hoop tijd én het is voordeliger. Ik houd namelijk in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar gaan we voor!

    In het weekmenu zorg ik er altijd voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat er ook minstens 1x een vegetarisch gerecht op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Vandaag is het tijd voor weekmenu nummer 7. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu's.

    Maandag - wraps met brie

    Wraps met brie en chilisaus

    We beginnen de week meteen met een Meatless Monday: geen vlees vandaag dus, maar een heerlijk verrassend gerecht. Een wrap met brie en chilisaus. Door de brie te bakken krijgt hij een heerlijk krokant korstje, een erg lekkere combinatie met de zoete chilisaus. (die je trouwens heel makkelijk zelf kunt maken, maar ik kan me voorstellen dat je op zo'n doordeweekse dag haast hebt, dus gebruik gerust kant en klare chilisaus).

    Tip: wraps over? Maak er de volgende dag een lunch van. Een paar ideeën: wraps met tonijn en avocado of wraps met rauwe ham en mozzarella.

    Dinsdag - noodles met garnalen

    Woknoedels met garnalen

    Noodles met garnalen zijn echt mijn go-to maaltje voor als ik niks in huis heb en geen zin heb om uitgebreid te koken. Het is erg handig om altijd een pak noodles in je voorraadkast te hebben, en een portie diepvriesgarnalen in je vriezer. Dan zet je heel snel een vullend maaltje op tafel. Wat groenten erbij, een lekkere dressing of woksaus, en je bent klaar.

    Woensdag - mosterdsoep

    Mosterdsoep
    Mosterdsoep

    Soep is een ideaal gerecht als je weet dat niet iedereen tegelijkertijd gaat eten. Je warmt het eenvoudig weer op zonder smaakverlies, en een broodje erbij en je bent klaar. Bovendien kun je er makkelijk een voedzame maaltijd van maken. Eerlijk is eerlijk, deze mosterdsoep met spekjes is eerder lekker dan heel voedzaam, maar ook dat mag best af en toe!

    Donderdag - ovenschotel met spitskool

    spitskool ovenschotel

    Een echt Hollands maaltje vandaag. Deze ovenschotel met spitskool en gehakt is een van de populairste recepten op mijn blog, en zeker nu we richting herfst gaan zie ik weer dat meer en meer mensen deze pagina bezoeken. Maak hem ook eens, het is een eenvoudig en voedzaam gerecht.

    Vrijdag - quiche met chorizo en prei

    Quiche met chorizo, tomaat en prei

    Op vrijdag kiezen we voor makkelijk! Deze quiche met chorizo hoeft niet zo heel lang in de oven en qua voorbereidingstijd is het ook een snel recept. Wel zo fijn na een lange werkweek vind ik. Deze quiche heb ik inmiddels al meerdere keren gemaakt, het is echt mijn favoriet dankzij de hartige chorizo. En door de plakjes tomaat is het echt een plaatje om te zien!

    Zaterdag - risotto met gerookte zalm en citroen

    Citroenrisotto met gerookte zalm

    Op zaterdag staat er altijd een viskraam bij ons in het dorp, dus als ik vis eet, is dat vaak op zaterdag. Deze citroenrisotto is het allerlekkerste met gerookte zalm van goede kwaliteit, dus haal deze het liefste bij de visboer. En je weet: in risotto gaat wijn en de regel is dat de kok alvast een glaasje van diezelfde wijn mag nemen bij het maken van het gerecht, je bent inmiddels hard aan het werk door de risotto steeds te moeten roeren ;-)

    Zondag - flammkuchen met geitenkaas

    flammkuchen met vijgen

    Op zondag heb ik óf heel veel zin om te koken en uitgebreid in de keuken te staan (en dan kies ik bijvoorbeeld een van mijn weekendgerechten), óf ik heb juist helemaal geen zin en maak iets lekker makkelijks. Als ik zo'n laatste bui heb, maak ik bijvoorbeeld een plaattaart of een flammkuchen. Deze flammkuchen met rauwe ham, geitenkaas en vijgen bijvoorbeeld. Staat in een handomdraai op tafel en zit bomvol smaak.

    More weekmenu

    • Een ovenschaal met daarin een vegetarische lasagne met pompoen. De laagjes van het gerecht zijn zichtbaar omdat er een lepel uit de schotel is gehaald.
      Weekmenu #69
    • Kipsaté met rijst in een blauwe kom. Het gerecht is geserveerd met peultjes en er ligt wat kroepoek op de achtergrond.
      Weekmenu #68
    • Sticky kip in een blauwe serveerkom. Het gerecht is rijkelijk bestrooid met ringetjes rode peper en het groene deel van een bosui.
      Weekmenu #67
    • Zalm met krieltjes en peultjes op een houten plank. Het gerecht is bestrooid met citroenrasp en verse dille.
      Weekmenu #66

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431