soep

Pittige paprikasoep met tomaat

Pittige paprikasoep

Vandaag is het weer MeatFree Monday. Elke maandag deel ik een recept met jullie waar geen vlees of vis aan te pas komt. Vandaag is dat een heerlijke pittige paprikasoep met tomaat.

Het recept voor deze lekkere, pittige paprikasoep komt uit de Voedselzandloper, ik heb hem wel wat aangepast naar mijn eigen smaak. Het Voedselzandloper kookboek is een fijn boek waar ik al meerdere lekkere recepten uit heb gehad. Pauline van de fantastische blog Uit Pauline’s Keuken schreef het boek. Geheel volgens de Voedselzandloper eten doe ik overigens niet, daarvoor vind ik een heleboel dingen die je volgens deze methode niet mag eten, veel te lekker! Ik vind deze pittige paprikasoep zo lekker, dat ik hem zelfs als voorgerecht serveerde tijdens Kerst!

Extra groenten

Tip: om nog meer groente in deze pittige paprikasoep te stoppen, kun je er ook een kleine courgette of een fijngesneden prei extra indoen. Is de soep een beetje te dik? Voeg dan nog wat water of bouillon toe.

Pittige paprikasoep met tomaat

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: SoepDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

57

kcal

Deze pittige paprikasoep met tomaat zit bomvol groenten en is lekker snel klaar. Een lekker voorgerecht!

Ingrediënten

  • 1 rode peper

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 el tomatenpuree

  • 2 rode paprika’s

  • 4 tomaten

  • 0,75 liter groentenbouillon

  • paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout

Bereiding pittige paprikasoep met tomaat

  • Snijd de paprika’s en de tomaten grof. Snijd de tenen knoflook, de ui en de rode peper fijn en fruit deze aan in wat olie.
  • Schep de tomatenpuree erbij en laat dit even meebakken. Voeg de stukken paprika en tomaat toe en bak deze even mee. Voeg de bouillon toe en kook 15 minuten door.
  • Pureer de pittige paprikasoep met de staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout, paprikapoeder en wat cayennepeper (als je hem niet pittig genoeg vindt).

Opmerkingen

  • Heb je soep over? Lekker om de volgende dag als lunch te eten, of vries het in voor later.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Monique

    Heb je soep net gemaakt smaakte heerlijk, had er naar eigen smaak nog een beetje gembersiroop erin gedaan😉👍

    24 november 2018 at 16:29
    • Reply Sandra

      Wat een goed idee Monique, lijkt me een lekkere combinatie!

      24 november 2018 at 17:21
  • Reply Young Muller

    Hallooootjes,

    Ik ben heel erg ziek vandaag, dus ik ga deze eens een keer proberen.
    Ik heb gehoord dat dit een wondersoepie is.

    Groet,
    Y. Muller

    17 augustus 2015 at 13:01
  • Reactie achterlaten