soep

Pittige paprikasoep met tomaat

Pittige paprikasoep met tomaat

Dit is zo’n lekker en eenvoudig soepje! Ik maak hem regelmatig. Lekker als voorgerecht of lichte lunch, maar ook als simpel hoofdgerecht is deze pittige paprikasoep met tomaat heel lekker. Lekker met wat bruin stokbrood en kruidenboter erbij voor een snelle maaltijd.

De Voedselzandloper

Het recept voor deze lekkere, pittige paprikasoep komt oorspronkelijk uit het kookboek “de Voedselzandloper”. Inmiddels heb ik het recept in de afgelopen jaren zo vaak gemaakt dat ik hem steeds ietsje aanpas naar mijn eigen smaak en zo is het toch weer een ander recept geworden dan het oorspronkelijke recept voor paprikasoep! Het Voedselzandloper kookboek is een fijn boek waar ik al meerdere lekkere recepten uit heb gemaakt. Pauline van de fantastische blog Uit Pauline’s Keuken schreef het boek. Geheel volgens de Voedselzandloper eten doe ik overigens niet, daarvoor vind ik een heleboel dingen die je volgens deze methode niet mag eten, veel te lekker! Ik vind deze pittige paprikasoep zo lekker, dat ik hem zelfs als voorgerecht serveerde tijdens Kerst!

Extra groenten

Tip: om nog meer groente in deze pittige paprikasoep te stoppen, kun je er ook een kleine courgette of een fijngesneden prei extra indoen. Is de soep een beetje te dik? Voeg dan nog wat water of bouillon toe.

Pittige paprikasoep met tomaat

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: SoepDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

102

kcal

Deze pittige paprikasoep met tomaat zit bomvol groenten en is lekker snel klaar. Een lekker voorgerecht of lichte lunch!

Ingrediënten

  • Voor de paprikasoep
  • 1 rode peper

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 el tomatenpuree

  • 2 rode paprika’s

  • 4 tomaten

  • 0,75 liter groentenbouillon

  • paprikapoeder, peper en zout

  • Voor de basilicum-olie
  • 150 ml olijfolie

  • 1 bosje basilicum

Bereiding pittige paprikasoep met tomaat

  • Snijd de paprika’s en de tomaten grof. Snijd de tenen knoflook, de ui en de rode peper fijn en fruit deze aan in wat olie.
  • Schep de tomatenpuree erbij en laat dit even meebakken. Voeg de stukken paprika en tomaat toe en bak deze even mee. Voeg de bouillon toe en kook 15 minuten door.
  • Maak ondertussen de basilicumolie door de basilicum en olijfolie in een keukenmachine te laten draaien tot de basilicum heel fijn is en je een mooie, groene olie hebt. Schenk de basilicumolie in een flesje (je gebruikt namelijk maar een paar eetlepels voor dit recept)
  • Pureer de pittige paprikasoep met de staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout, paprikapoeder en eventueel wat cayennepeper (als je hem niet pittig genoeg vindt). Roer wat van de basilicumolie door de paprikasoep en serveer direct.

Opmerkingen

  • Heb je soep over? Lekker om de volgende dag als lunch te eten, of vries het in voor later.
  • De basilicumolie is natuurlijk veel te veel voor een paar kommen soep. Gebruik de rest als dressing voor salades of als topping van een salade Caprese.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Monique

    Heb je soep net gemaakt smaakte heerlijk, had er naar eigen smaak nog een beetje gembersiroop erin gedaan😉👍

    24 november 2018 at 16:29
    • Reply Sandra

      Wat een goed idee Monique, lijkt me een lekkere combinatie!

      24 november 2018 at 17:21
  • Reply Young Muller

    Hallooootjes,

    Ik ben heel erg ziek vandaag, dus ik ga deze eens een keer proberen.
    Ik heb gehoord dat dit een wondersoepie is.

    Groet,
    Y. Muller

    17 augustus 2015 at 13:01
  • Reactie achterlaten