ontbijt

5x mijn favoriete pancakes recepten

Kokos pancakes met mango

Mag ik een ode doen aan de pancake? Ik vind dat het mag :-) Pancakes zijn voor mij hét ontbijt voor de zondagochtend (behalve als ik een kater heb, dan heb ik liever een gebakken ei met spek…) Maar op andere zondagen heb ik toch graag lekker zoete pancakes als ontbijt. Niet al te gezond, maar in het weekend moet je gewoon lekker kunnen genieten vind ik. Omdat ik zo gek ben op pancakes, vind je inmiddels aardig wat pancake recepten op mijn blog. Dit zijn mijn vijf favorieten:

1. Kokospancakes met mango

Hmmm, heerlijk tropische pancakes doordat je kokosrasp toevoegt aan het beslag. Beleg ze met stukjes verse mango, gezoete crème fraîche en karamelsaus en je hebt een waanzinnig ontbijt!

Klik hier voor het recept.

2. Pancakes van zoete aardappel

Zoete aardappel pancakes

Groeten eten bij het ontbijt wordt ineens een stuk minder erg als je die verwerkt in lekkere pannenkoekjes! Zoete aardappel leent zich hier perfect voor, zoetig van zichzelf en makkelijk op smaak te brengen met lekkere winterse kruiden.

Klik hier voor het recept.

3. Pancakes met Nutella en banaan

Grappig, de meeste kinderen zijn verzot op Nutella maar ik moest er niets van hebben als kind. Eigenlijk heb ik pas sinds een jaar of twee door hoe vreselijk lekker dit is. Ik mag dan ook graag mijn geroosterde broodje besmeren met een akelig dikke laag Nutella. In combinatie met banaan & noten smaakt het helemaal hemels…

Klik hier voor het recept.

4. Pancakes met aardbei en mascarpone

Pannenkoeken met aardbei en mascarpone

Als ik deze foto zie krijg ik meteen weer zin om dit te maken. Het ziet er gewoon heerlijk uit, al zeg ik het zelf. Maak deze pannenkoeken in de zomer, wanneer de aardbeien op hun lekkerst zijn! In combinatie met de gezoete mascarpone een hemelse combinatie.

Klik hier voor het recept.

5. Mais-pancakes met bacon

20160117_093604-01_resized

Ik sluit af met vrij gezond pancake-recept. Deze maispancakes zijn super smakelijk en gezond. Je maakt ze met volkorenmeel, cottage cheese en mais dus. De gekarameliseerde banaan smaakt er heerlijk bij! Ik maak ze alleen meestal wel wat minder gezond door ze ook nog te beleggen met bacon en stroop…

Klik hier voor het recept.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten