Menu
ontbijt

10x de lekkerste pancakes recepten

American pancakes

Mag ik een ode doen aan de pancake? Ik vind dat het mag :-) Pancakes zijn voor mij hét ontbijt voor de zondagochtend. Hoewel ik ook heus wel eens iets anders op tafel zet, heb ik op de meeste zondagen toch graag lekker zoete pancakes als ontbijt. Niet al te gezond, maar in het weekend moet je gewoon lekker kunnen genieten vind ik. Omdat ik zo gek ben op pancakes, vind je inmiddels aardig wat pancake recepten op mijn blog. Dit zijn mijn vijf favorieten:

1. American pancakes

De echte klassieker: Amerikaanse pancakes! Luchtig & fluffy dankzij het bakpoeder en de karnemelk. Echt zalig vind ik ze, en het leuke is dat je er steeds een beetje mee kunt variëren. De American pancakes met citroen en maanzaad zijn een echte klassieker, maar roer in plaats daarvan ook eens wat blauwe bessen door het beslag. Of serveer ze met uitgebakken bacon. Zalig!

2. Pancakes van zoete aardappel

Zoete aardappel pancakes

Groeten eten bij het ontbijt wordt ineens een stuk minder erg als je die verwerkt in lekkere pannenkoekjes! Zoete aardappel leent zich hier perfect voor, zoetig van zichzelf en makkelijk op smaak te brengen met lekkere winterse kruiden. Deze zoete aardappel pancakes zijn dan ook het allerlekkerste in de winter!

3. Pancakes met Nutella en banaan

Pancakes met banaan en Nutella

Grappig, de meeste kinderen zijn verzot op Nutella maar ik moest er niets van hebben als kind. Eigenlijk heb ik pas sinds een paar jaar door hoe vreselijk lekker dit is. Ik mag dan ook graag mijn geroosterde broodje besmeren met een akelig dikke laag Nutella. Uit zelfbescherming heb ik het dan ook meestal niet in huis, haha! Je kunt je voorstellen dat deze pancakes met Nutella, banaan & noten helemaal hemels smaken…

4. Pancakes met aardbei en slagroom

Pancakes met aardbeien en slagroom

Als ik deze foto zie krijg ik meteen weer zin om deze aardbeien pannenkoeken te maken. Het ziet er gewoon heerlijk uit, al zeg ik het zelf. Maak deze pannenkoeken in de zomer, wanneer de aardbeien op hun lekkerst zijn! In combinatie met de slagroom een hemelse combinatie.

5. Ricotta-pancakes

Ricotta pannenkoeken

Wel eens ricotta verwerkt in je pannenkoekenbeslag? Doen! Ze worden er heerlijk fris en luchtig van. Ik vind deze ricotta pannenkoeken het lekkerst met wat uitgebakken bacon en stroop, maar met banaan en noten zijn ze ook heerlijk.

6. Lavendel pannenkoeken

Lavendel pancakes

Zo’n stapel fluffy pannenkoeken, daar wil je toch meteen je tanden in zetten? En zeker in deze stapel: luchtige pannenkoeken met lavendel & citroen, en een lichte frosting van poedersuiker. Echt een ontbijtje voor een mooie zonnige dag!

7. Spelt pannenkoeken

Spelt pannenkoeken

Ook met speltmeel kun je heel goed pannenkoeken maken. Deze spelt pannenkoeken serveer je met gekarameliseerde appel & hazelnoten. Een lekkere combinatie en de appel maakt het lekker zoet.

9. Chocolade pannenkoeken

Chocolade pannenkoeken met kersen

Klassieke combinaties zijn niet voor niets klassieke combinaties geworden: chocolade & kersen is zo’n combinatie. De bekendste creatie met deze combi is waarschijnlijk de Schwarzwalder kirsh-taart, maar deze chocoladepannenkoeken met kersen zijn ook niet te versmaden!

10. Bietenpannenkoeken

Rode bieten pannenkoekjes

Pannenkoekjes met rode biet? Dat is lang niet zo vies als het misschien klinkt. Sterker: het is heel lekker! Ik beloof je dat je de biet echt niet terug gaat proeven in de pannenkoeken. Deze mooie roze pancakes smaken vooral naar chocolade, want je brengt ze op smaak met cacao. Rode biet en een beetje rode kleurstof zorgen voor de prachtige kleur.

10x pannenkoek recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter