De beste stoofvlees recepten, die zet ik graag voor je op een rij! Heerlijke hachee, klassiek Limburgs zuurvlees en nog meer heerlijk, langzaam gestoofd rundvlees. Geniet ervan!
De beste stoofvlees recepten
Wat mij betreft zijn dit de allerlekkerste stoofvlees recepten;
Welk vlees voor stoofvlees gebruiken?
Voor stoofvlees recepten kun je het beste vlees gebruiken dat een tijd nodig heeft om lekker mals te worden. Zelf ga ik meestal voor runderlappen of riblappen. Deze vleessoorten bevatten redelijk wat vet, waardoor het erg smaakvol vlees is. Deze lappen worden ook minder snel droog dan een magerder stukje stoofvlees, zoals sukadelappen.
Stoofpot bewaren en invriezen
Als de stoofpot klaar is, kun je hem het beste volledig laten afkoelen en bewaren in de koelkast. Verpakt in een goed luchtdichte doos blijft het gerecht dan nog zeker twee tot drie dagen goed.
Zelf maak ik een stoofpotje eigenlijk altijd minimaal een dag van tevoren. De smaken kunnen dan in de koelkast nog goed op elkaar inwerken, en de volgende dag smaakt het stoofpotje dan nóg lekkerder.
Het is ook een gerecht dat je meer dan prima in kunt vriezen. Omdat het ook zo lang op het vuur moet, vind ik het zonde om maar één portie klaar te maken. Ik verdubbel het recept dan ook standaard en bewaar de andere portie in de vriezer. Laat het vlees volledig afkoelen, doe in een luchtdichte doos en zet het in de vriezer. Het blijft dan nog maandenlang goed.
Stoofvlees bijgerechten
Wat eet je bij stoofvlees? Zelf vind ik het lekker om aardappels te eten bij stoofvlees, in wat voor vorm dan ook: gekookt of gebakken, pommes duchesses, aardappelkroketjes of aardappelpuree. Maar het állerlekkerste bijgerecht bij stoofvlees vind ik toch wel frietjes! Ook rijst of een lekker vers stokbrood is erg lekker als bijgerecht. Goed, laten we doorgaan naar de beste stoofvlees recepten!
Recept klassieke Hachee
Een klassieker uit de Nederlandse keuken en al jaren het beste stoofvlees recept op mijn blog, is dit ouderwetse hachee recept. Een ode aan mijn oudtante, die het eens per jaar voor ons klaarmaakte. Inmiddels is ze helaas overleden, en nu maak ik mijn eigen gezin blij met dit overheerlijke stoofvlees recept, dat bestaat uit gelijke hoeveelheden stoofvlees & ui, en verschillende smaakmakers (waaronder.... ontbijtkoek!)
Limburgs zuurvlees
Nog zo'n Nederlandse klassieker: Limburgs zuurvlees van riblappen. Het 'zuur' in de naam verwijst naar de flinke hoeveelheid azijn die in dit stoofvlees recept wordt verwerkt. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken: de azijn maakt de riblappen heerlijk mals, en dankzij de toevoeging van ontbijtkoek en appelstroop wordt het gerecht ook weer niet al te zuur.
Rendang - Indonesisch stoofvlees
We maken een uitstapje naar de Indonesische keuken! Rendang werd ooit verkozen tot lekkerste gerecht ter wereld. Het is dan ook wel écht een heerlijk gerecht. Malse sukadelappen, heerlijk romig dankzij kokosmelk. En allerlei heerlijke Aziatische smaakmakers, zoals gember, sambal en citroengras. Tip: deze sajoerboontjes zijn een heerlijk bijgerecht bij het stoofvlees.
Hongaarse goulash
Hmmmm, Hongaarse goulash! Een heerlijk stoofpotje met paprika, ui en prei. Na een uur of anderhalf stoven heb je een heerlijke pan met smaakvolle stoofpot. Zelf vind ik gekookte aardappels hier erg lekker bij, maar je kunt de goulash ook serveren met rijst.
Frans stoofvlees recept - Boeuf bourguignon
Deze Franse klassieker mag in een lijst met de beste stoofvlees recepten absoluut niet ontbreken! Runderlappen, spekjes, ui, champignons en een hele fles rode wijn. Veel beter dan deze boeuf bourguignon wordt het niet! De wijn voegt niet alleen een heerlijke smaak toe, maar heeft ook een belangrijke functie: het maakt het vlees lekker mals!
Stoofvlees recept met bier
Van stoofvlees met wijn naar stoofvlees met bier! Deze runderlappen met bier zijn echt súper lekker. Qua ingrediënten is dit stoofpotje grotendeels gelijk aan het vorige recept, maar omdat je bier als smaakmaker gebruikt in plaats van wijn, is het toch weer een compleet ander recept.
Hertenstoofpot
Weer eens wat anders dan de overige stoofvlees recepten in dit rijtje: een stoofpotje van hertenvlees! Persoonlijk ben ik groot fan van hertenvlees, het is super smaakvol en leent zich uitstekend voor lekkere stoofpot. In dit geval gecombineerd met wortel, champignons en ui.
Snelle biefstukstoof
En heb je nou helemaal geen tijd om een stoofpotje een paar uur op het vuur te laten pruttelen? Maak dan deze snelle biefstukstoof met paddenstoelen, pancetta en ui. Erg smaakvol en lekker snel klaar!
Hazen stoofpotje
Stoofvlees van Nederlandse bodem: een overheerlijk stoofpotje van haas oftewel hazenpeper, in een dikke, rijke saus vol groenten en een zoetje van cranberries. Als je van recepten met wild houdt, is dit een absolute aanrader!
9x stoofvlees recepten
Zo, ik hoop dat ik je lekker hebt gemaakt met dit overzicht van mijn beste stoofvlees recepten. Ik ben erg benieuwd welke jij als eerste gaat maken!
Laat een reactie achter