• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    9x de beste Stoofvlees recepten

    Bijgewerkt: feb 2025 · Geplaatst: nov 2022 door Sandra

    De beste stoofvlees recepten, die zet ik graag voor je op een rij! Heerlijke hachee, klassiek Limburgs zuurvlees en nog meer heerlijk, langzaam gestoofd rundvlees. Geniet ervan!

    De beste stoofvlees recepten

    Wat mij betreft zijn dit de allerlekkerste stoofvlees recepten;

    • Ouderwetse hachee
    • Limburgs zuurvlees
    • Indonesische rendang
    • Hongaarse goulash
    • Franse boeuf bourguignon
    • Stoofvlees met bier
    • Herten-stoofpot
    • Snelle biefstukstoof
    • Stoofpotje van haas

    Welk vlees voor stoofvlees gebruiken?

    Voor stoofvlees recepten kun je het beste vlees gebruiken dat een tijd nodig heeft om lekker mals te worden. Zelf ga ik meestal voor runderlappen of riblappen. Deze vleessoorten bevatten redelijk wat vet, waardoor het erg smaakvol vlees is. Deze lappen worden ook minder snel droog dan een magerder stukje stoofvlees, zoals sukadelappen.

    Stoofpot bewaren en invriezen

    Als de stoofpot klaar is, kun je hem het beste volledig laten afkoelen en bewaren in de koelkast. Verpakt in een goed luchtdichte doos blijft het gerecht dan nog zeker twee tot drie dagen goed.

    Zelf maak ik een stoofpotje eigenlijk altijd minimaal een dag van tevoren. De smaken kunnen dan in de koelkast nog goed op elkaar inwerken, en de volgende dag smaakt het stoofpotje dan nóg lekkerder.

    Het is ook een gerecht dat je meer dan prima in kunt vriezen. Omdat het ook zo lang op het vuur moet, vind ik het zonde om maar één portie klaar te maken. Ik verdubbel het recept dan ook standaard en bewaar de andere portie in de vriezer. Laat het vlees volledig afkoelen, doe in een luchtdichte doos en zet het in de vriezer. Het blijft dan nog maandenlang goed.

    Stoofvlees bijgerechten

    Wat eet je bij stoofvlees? Zelf vind ik het lekker om aardappels te eten bij stoofvlees, in wat voor vorm dan ook: gekookt of gebakken, pommes duchesses, aardappelkroketjes of aardappelpuree. Maar het állerlekkerste bijgerecht bij stoofvlees vind ik toch wel frietjes! Ook rijst of een lekker vers stokbrood is erg lekker als bijgerecht. Goed, laten we doorgaan naar de beste stoofvlees recepten!

    Recept klassieke Hachee

    Ouderwetse hachee
    Hachee

    Een klassieker uit de Nederlandse keuken en al jaren het beste stoofvlees recept op mijn blog, is dit ouderwetse hachee recept. Een ode aan mijn oudtante, die het eens per jaar voor ons klaarmaakte. Inmiddels is ze helaas overleden, en nu maak ik mijn eigen gezin blij met dit overheerlijke stoofvlees recept, dat bestaat uit gelijke hoeveelheden stoofvlees & ui, en verschillende smaakmakers (waaronder.... ontbijtkoek!)

    Limburgs zuurvlees

    limburgs zuurvlees

    Nog zo'n Nederlandse klassieker: Limburgs zuurvlees van riblappen. Het 'zuur' in de naam verwijst naar de flinke hoeveelheid azijn die in dit stoofvlees recept wordt verwerkt. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken: de azijn maakt de riblappen heerlijk mals, en dankzij de toevoeging van ontbijtkoek en appelstroop wordt het gerecht ook weer niet al te zuur.

    Rendang - Indonesisch stoofvlees

    Rendang - Indonesisch stoofvlees
    Rendang

    We maken een uitstapje naar de Indonesische keuken! Rendang werd ooit verkozen tot lekkerste gerecht ter wereld. Het is dan ook wel écht een heerlijk gerecht. Malse sukadelappen, heerlijk romig dankzij kokosmelk. En allerlei heerlijke Aziatische smaakmakers, zoals gember, sambal en citroengras. Tip: deze sajoerboontjes zijn een heerlijk bijgerecht bij het stoofvlees.

    Hongaarse goulash

    Goulash

    Hmmmm, Hongaarse goulash! Een heerlijk stoofpotje met paprika, ui en prei. Na een uur of anderhalf stoven heb je een heerlijke pan met smaakvolle stoofpot. Zelf vind ik gekookte aardappels hier erg lekker bij, maar je kunt de goulash ook serveren met rijst.

    Frans stoofvlees recept - Boeuf bourguignon

    Boeuf bourguignon
    Boeuf bourguignon

    Deze Franse klassieker mag in een lijst met de beste stoofvlees recepten absoluut niet ontbreken! Runderlappen, spekjes, ui, champignons en een hele fles rode wijn. Veel beter dan deze boeuf bourguignon wordt het niet! De wijn voegt niet alleen een heerlijke smaak toe, maar heeft ook een belangrijke functie: het maakt het vlees lekker mals!

    Stoofvlees recept met bier

    Runderlappen met bier
    Runderlappen met bier

    Van stoofvlees met wijn naar stoofvlees met bier! Deze runderlappen met bier zijn echt súper lekker. Qua ingrediënten is dit stoofpotje grotendeels gelijk aan het vorige recept, maar omdat je bier als smaakmaker gebruikt in plaats van wijn, is het toch weer een compleet ander recept.

    Hertenstoofpot

    Hertenstoofpot
    Hertenstoofpot

    Weer eens wat anders dan de overige stoofvlees recepten in dit rijtje: een stoofpotje van hertenvlees! Persoonlijk ben ik groot fan van hertenvlees, het is super smaakvol en leent zich uitstekend voor lekkere stoofpot. In dit geval gecombineerd met wortel, champignons en ui.

    Snelle biefstukstoof

    Snelle biefstukstoof

    En heb je nou helemaal geen tijd om een stoofpotje een paar uur op het vuur te laten pruttelen? Maak dan deze snelle biefstukstoof met paddenstoelen, pancetta en ui. Erg smaakvol en lekker snel klaar!

    Hazen stoofpotje

    Een hazen stoofpotje in een bord in een rijke, donkere saus met wortel.

    Stoofvlees van Nederlandse bodem: een overheerlijk stoofpotje van haas oftewel hazenpeper, in een dikke, rijke saus vol groenten en een zoetje van cranberries. Als je van recepten met wild houdt, is dit een absolute aanrader!

    9x stoofvlees recepten

    Zo, ik hoop dat ik je lekker hebt gemaakt met dit overzicht van mijn beste stoofvlees recepten. Ik ben erg benieuwd welke jij als eerste gaat maken!

    stoofvlees recepten

    More hersenspinsels

    • Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus in een ovenschaal. De torentjes van aubergine zijn gegarneerd met verse basilicum.
      Aubergine recepten – verrassend veelzijdig en super lekker!
    • Een stapel groente pannenkoekjes van wortel. Ernaast een kannetje met siroop.
      Groente pannenkoek: dé manier om kinderen groenten te laten eten!
    • Saganaki - een stuk gebakken feta op een bordje. De feta is besprenkeld met honing, oregano en chilivlokken.
      20x Feta recepten – de lekkerste ideeën met fetakaas
    • Een vrouwelijke chef bereidt een maaltijd voor in een keuken. Ze doet ingrediënten in een pan voor stoofpot, één van de maaltijden die je goed kunt voorbereiden in het weekend.
      Weekendprep: welke maaltijden kun je voorbereiden in het weekend?

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431