Menu
zoet

25x de lekkerste Sinterklaas recepten

Gevuld speculaas maken

Sinterklaas recepten behoren toch wel tot de leukste recepten om te maken! Oh man, wat vond ik het vroeger spannend als Sinterklaas weer in het land was. Regelmatig mochten we onze schoen zetten, inclusief wortel en water voor het paard, en op Sinterklaas-avond kregen we altijd ontzettend veel cadeaus. Gesnoept werd er ook volop: chocoladeletters en pepernoten natuurlijk, chocolademelk, speculaas, taai taai… Heerlijk vond (en vind!) ik het.

Vandaag is het weer zover: de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. Daarom vond ik het tijd om de lekkerste Sinterklaas recepten voor jullie op een rij te zetten.

Pepernoten

Natúúrlijk trappen we deze reeks af met een recept voor pepernoten! Check hiervoor eens het pepernoten recept van Eef Kookt Zo. Een fijn basisrecept voor die goede oude pepernoot.

Recepten met pepernoten

Mon chou taart met pepernoten

Ok, je hebt nu verschillende recepten gekregen voor pepernoten. Pepernoten zijn natuurlijk heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar wist je dat je er ook heel veel leuke recepten mee kunt maken? Een paar ideetjes:

Speculaas

Gevuld speculaas maken

Aan speculaas kan ik me helemaal ongans eten. Vooral die grote brokken vind ik echt zó lekker. Of speculaasmolens, of gevulde speculaas… En met speculaaskruiden kun je niet alleen de traditionele speculaas maken, maar ook:

Meer leuke Sinterklaas recepten

Sinterklaas fudge met spijs en pepernoten

En om af te sluiten…

Fijne Sinterklaas gewenst!

sinterklaas recepten

6 Reacties

 • Marianne
  14 november 2015 at 21:05

  Wat een lekker lijstje zeg! Dank je voor de vermelding!

  Reply
 • Helen
  14 november 2015 at 17:43

  Leuk lijstje geworden! Dankje voor het vermelden!

  Reply
 • Carola
  14 november 2015 at 16:23

  Wat een keuze, laat die Sint nog maar even blijven. Bedankt dat ik ook een plekje kreeg :)

  Reply
 • TessaC
  14 november 2015 at 14:45

  Zo dat is een mooie lijst met recepten geworden! En nu het moeilijkste… kiezen haha!

  Reply
 • Chris
  14 november 2015 at 14:03

  Wat een heerlijke recepten allemaal. Je hebt er een leuk artikel van gemaakt! Dankjewel :). Ik ga nu lekker kruidnootjes bakken!

  Reply
 • Eef
  14 november 2015 at 12:44

  Wat een leuk artikel is het geworden én dank voor de link :) Super leuk, krijg zin om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met sinterklaas lekker ;)

  Reply

Laat een reactie achter