Menu
hersenspinsels

7x Kerst hoofdgerechten uit de oven

beef wellington met champignons

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij al bezig met het samenstellen van jouw kerstmenu? Ik help je een handje op weg met deze Kerst hoofdgerechten uit de oven!

Kerst hoofdgerechten uit de oven

Zelf kies ik tijdens de feestdagen graag voor een ovengerecht. Makkelijk, want dan heb je er geen tot weinig omkijken naar, terwijl jij en je gasten genieten van het voorgerecht.

Tijdens Kerst staat er regelmatig een groot stuk vlees uit de oven op tafel, en de meeste gerechten uit dit lijstje zijn dan ook vleesrecepten. Er zit ook een heerlijk visrecept bij, dus ik hoop dat je er een lekker recept voor Kerst uit kunt halen. Onderaan het artikel geef ik je ook nog tips voor lekkere bijgerechten die je erbij kunt serveren.

Hier komt de lijst met Kerst hoofdgerechten uit de oven:

Beef Wellington

beef wellington recept

Een echte klassieker is dit Beef Wellington recept! Het heerlijke vlees (ossenhaas, of diamanthaas bijvoorbeeld) wordt omringd door een laag van fijngesneden champignons, ui, knoflook en lekker veel verse tijm. Super smaakvol! Bovendien kun je dit gerecht erg goed voorbereiden.

Beef Wellington is niet altijd even makkelijk om te bereiden, maar in het recept geef ik veel tips waardoor het je zeker gaat lukken!

Hele kip met honing, mosterd en citroen

Hele kip uit de oven met honing en mosterd

Ontzettend feestelijk en heel makkelijk te maken, een hele kip uit de oven met honing, mosterd en citroen. De marinade van honing & mosterd is al super smaakvol, maar je vult de kip ook nog eens met knoflook, citroen en tijm. Een echt smaakbommetje dus!

Lamsrack met knoflook

Lamsrack met knoflook en kruiden

Even aanbraden en dan de oven in: deze lamsrack met knoflook is verrassend makkelijk te maken en doet het prima als feestelijk hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen. Bovendien hoeft het maar 25 minuten in de oven!

Zalm Wellington

Zalm en croute

In plaats van met vlees, kun je ook met vis een ‘Wellington’ maken. Dit heerlijke pakket van zalm in bladerdeeg met spinazie is ontzettend smakelijk en niet moeilijk te maken.

Het staat zo lekker feestelijk, zo’n groot pakket bladerdeeg dat je aan tafel opensnijdt. En dan komt die heerlijke vulling tevoorschijn! Echt een aanrader als Kerst hoofdgerecht als je het mij vraagt.

Beenham met sinaasappel

Beenham Kerst recept

Beenham is nog zo’n heerlijk stukje vlees dat het erg goed doet als Kerst hoofdgerecht uit de oven. Deze beenham met sinaasappel is echt ontzettend lekker.

Bij het vlees serveer je een makkelijke sinaasappelsaus, en dat maakt dit gerecht meteen heel feestelijk.

Runderrollade uit de oven

Runderrollade uit de oven

Nog zo’n Kerst-klassieker: runderrollade uit de oven. Even aanbraden in de pan en vervolgens schuif je dit mooie stuk vlees de oven in en heb je er geen omkijken meer naar. Een kind kan de was doen!

Dit is zeker één van de populairste Kerst hoofdgerechten uit de oven, het is dan ook super makkelijk om te maken. Misschien komt hij dit jaar ook bij jou op tafel?

Hertenbiefstuk uit de oven

Hertenbiefstuk

Als laatste tip in dit overzicht van Kerst hoofdgerechten uit de oven heb ik nog iets heerlijks voor je: een lekkere hertenbiefstuk uit de oven.

Ook dit mooie stukje vlees braad je eventjes aan in de pan om het veel smaak te geven, en daarna warm je het nog even goed door in de oven. Erg makkelijk, en met de oven op een lage temperatuur kun je de biefstukken vrij lang lekker warm houden.

Het is hier in huis in ieder geval altijd een succes, vooral met deze champignonsaus erbij.

Ovenschalen voor jouw Kerst hoofdgerechten uit de oven

Ovenschalen heb je nooit genoeg! Vierkant, ovaal, van glas of juist van aardewerk… Als je via deze link een nieuwe ovenschaal of een ander product koopt op Bol.com, ontvang ik een kleine vergoeding.

Bijgerechten

Bij al deze heerlijke Kerst hoofdgerechten horen natuurlijk ook feestelijke bijgerechten! Wat denk je van deze succesnummers? Ze komen hier vrijwel elke Kerst weer op tafel:

kerst hoofdgerechten uit de oven

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter