Menu
voorgerechten

15x Kerst voorgerechten

Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

Bij een heerlijk kerstdiner hoort ook een lekker voorgerecht. Met één van deze kerst voorgerechten ga jij zeker weten scoren tijdens het kerstdiner dit jaar! Deze eenvoudige voorgerechten zijn niet moeilijk te maken en toch super smaakvol.

Voorgerecht Kerst: wat ga jij dit jaar serveren?

Met dit artikel krijg je zeker weten voldoende inspiratie voor jouw Kerst voorgerecht! Vegetarische voorgerechten, voorgerechten met vis of juist met vlees. Er zit voor ieder wel wat wils bij.

Bladerdeeg met blauwe kaas en vijgen

We trappen deze lijst van Kerst voorgerechten af met een ontzettend makkelijk en lekker gerechtje. Deze bladerdeegtaartjes met blauwe kaas en vijgen zijn in een mum van tijd gemaakt en erg smakelijk.

Het is ook erg handig dat ze vrij makkelijk aan te passen zijn naar ieders smaak. Geen fan van blauwe kaas? Vervang het door brie of geitenkaas. Geen verse vijgen te vinden? Gehalveerde rode druiven zijn ook lekker!

Millefeuille met gerookte zalm

Millefeuille met zalm

Het klinkt chique, maar zo’n gerookte zalm millefeuille is erg makkelijk te maken. Je hoeft enkel de repen bladerdegen af te bakken en te besmeren met kruidenroomkaas. Wat gerookte zalm en cress erop en je hebt een lekker, makkelijk en feestelijk kerst voorafje op tafel staan!

Aardperensoep

Aardpeersoep met bacon, truffel en tijm

Aardperen zijn een typische ‘vergeten groente’. Zonde, want je kunt er heel makkelijk een overheerlijke soep van maken. Deze aardpeersoep is ontzettend romig, zonder dat er daadwerkelijk room in zit!

Met wat uitgebakken spek, tijm en eventueel een scheutje truffelolie heb je een simpele soep die barstensvol smaak zit. Echt een simpel Kerst voorgerecht.

Garnalencocktail

Garnalencocktail met Hollandse garnalen en whiskycocktailsaus

Natuurlijk mag een ouderwetse garnalencocktail niet ontbreken in een lijst met Kerst voorgerechten! In een handomdraai gemaakt en toch erg lekker. Smaakvolle Hollandse garnalen, een simpel sausje en wat sla. Dat is alles!

Pasteitje met ragout

Champignonragout - pasteitje met paddenstoelen

We blijven even in de klassiekers hangen: een bladerdeeg pasteitje met champignonragout. Echt niet moeilijk te maken en véél lekkerder dan ragout uit een blik. Dit blijft een klassieker onder de kerst voorafjes en niet voor niets: dit vindt toch iedereen lekker?

Bladerdeeg met peer en blauwe kaas

Perentaartje met gorgonzola en tijm

Alweer een voorgerecht met bladerdeeg? Jazeker, het is nou eenmaal een perfect ingrediënt om snel iets lekkers te kunnen maken! En daarom ook heel geschikt als basis voor veel Kerst voorgerechten.

Deze taartjes van bladerdeeg met peer en blauwe kaas zijn simpel te maken en toch erg smakelijk.

Zalm met avocado rolletjes

zalmrolletjes met avocado

Misschien niet persé heel “kerst-achtig’ maar wel erg makkelijk te maken én heel erg lekker. Je zou deze zalmrolletjes met avocado ook als hapje kunnen serveren, maar ook als Kerst voorafje doen ze het erg goed.

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

Deze licht gebonden paddenstoelensoep is altijd goed, en daarom ook prima als makkelijk gerecht tijdens de feestdagen. Champignons, eventueel wat spekjes, tijm… Hier maak je vast vrienden mee!

Steak tartare

Steak Tartare

Een heerlijk voorgerecht bij alle gelegenheden is steak tartare. Niet voor iedereen geschikt, want dit gerecht bevat rauw vlees én rauw ei. Maar als je het mag eten, is het echt heerlijk. Fijngesneden biefstuk, kappertjes, augurk… Echt een smaakbommetje.

Bietencarpaccio

Carpaccio van rode biet

Waar de traditionele carpaccio niet voor iedereen geschikt is, mag iedereen deze carpaccio van biet wél eten! Ga voor dungesneden plakjes gekookte rode biet – of zoals op de foto van die schitterende chioggiabietjes (die kun je ook prima rauw serveren).

Erop een simpele salade, ik ging voor rucola, pijnboompitjes en wat geitenkaas. En je hebt een heerlijk en feestelijk Kerst voorgerecht op tafel staan!

Bladerdeeg met biet en geitenkaas

Voorafje: hartige taartjes met bietjes en geitenkaas

Liever iets warms maken met dezelfde ingrediënten als het vorige gerecht? Ga dan voor deze eenvoudige bladerdeegtaartjes met biet en geitenkaas. Erg smakelijk en feestelijk. Bovendien zijn ze heel makkelijk te maken.

Paddenstoelen op toast

Champignons op toast

Als je gasten krijgt die fan zijn van paddenstoelen, doe ze dan een plezier en maak deze knoflook paddenstoelen klaar. Heerlijk op een dunne toast en zó gemaakt.

Bladerdeeg met peer en gorgonzola

Perentaartje met gorgonzola en tijm

Yes, nóg een gerecht met bladerdeeg in dit lijstje van Kerst voorgerechten! Het is ook zo’n veelzijdig ingrediënt. In dit geval combineer je bladerdeeg met peren en blauwe kaas. Een klassieke combinatie van smaken en niet voor niets, deze ingrediënten smaken heerlijk bij elkaar.

Vijgen met spek uit de oven

Vijgen met spek en mozzarella

Lekker: dit voorgerecht van vijgen met spek en mozzarella is een vrij klein hapje. Wel zo fijn met een uitgebreid kerstdiner in het vooruitzicht.

De combinatie van zoet en zout in dit recept is erg lekker, en de romige mozzarella maakt het helemaal af. Echt een klein en fijn gerechtje!

Coquilles met parmaham

Coquilles met parmaham en bosui

Toegegeven: dit is geen beste foto! Hij stamt nog uit de begindagen van mijn blog en ik moet dit recept écht eens opnieuw maken en fotograferen. Maar ik weet nog dat het wel onwijs lekker was. En luxe ook, met die zalige coquilles. Echt iets voor de feestdagen, deze coquilles met parmaham en bosui.

15x simpele Kerst voorgerechten

Nou, ik hoop dat dit artikel aan je verwachtingen heeft voldaan en dat je een lekker recept uit hebt kunnen kiezen om deze feestdagen te serveren aan je gasten.

Mocht je ook voor de andere gangen nog inspiratie op willen doen, dan verwijs ik je alvast graag naar dit artikel met Kerst hoofdgerechten uit de oven, dit artikel met feestelijke bijgerechten en dit artikel met Kerst toetjes!

kerst voorgerechten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter